פינת השאלה קטנה (הקודמת לא קופצת)

מישהי יודעת למה כותרות ההודעות כאן

לא נצבעות בכחול אחרי שאני קוראת אותן?

זה ממש אוּף אחד גדול, הרעת תנאים של ממש...

עדיקים

Active member
רומבה רוצה לקנות איזה דגם כדאי

ומה ההבדל בין הדגמים השונים לא ממש הצלחתי להבין לצערי....

whimsical me

New member
לי יש את הכי פושט באתר שלהם

והוא מספיק לי לגמרי. עושה את העבודה מעולה. אני קצת מאוהבת בו. אין לו שלט (היה לי דגם עם שלט. מיותר לגמרי) ואין לו מגדל וירטואלי- אני לא מרגישה שחסר לי. אם אני רוצה להגביל אותו אני מזיזה איזה רהיט או סוגרת דלת.

עדיקים

Active member
תודה ועוד כמה שאלות

אחרי שראיתי באמת כמה דגמים ולא ממש הבנתי את ההבדל ביניהם הבנתי שאפשר להסתפק גם בפשוט אבל לא הבנתי למה.

האם אפשר להוסיף מגדל וירטואלי אח"כ אם רוצים? האם יכנס לממ"ד (יש הגבהה בכניסה)
האם נתקע מתחת לכסאות של פינת האוכל אם לא מרימים את הכסאות?
האם כל צעצוע שיהיה זרוק בבית יפריע לו בעבודה?
כמה זמן לוקח לו לנקות?
האם אפשר לתכנת שיעבוד כשאנחנו בעבודה?

אורora

New member
לי יש את ה 770

- אין לו מגדלור אבל יש את הקיר הוירטואלי שעבורי הוא ממש הכרחי. כן אפשר להתחיל לחסום עם המון מחסומים פיזים אבל העבודה נהיית קשה יותר.
- לגבי כסאות, לא הוא לא ניתקע אבל אם ישארו הכסאות הוא לא יגיע לחלק מהמוקומות שהם בד"כ מלוכלכים...אני בד"כ פשוט מעיפה את הכסאות הצידה ( הרבה יותר קל מלהרים ) ושמה קיר וירטואלי
- תלוי איזה צעצוע, יהיו כאלה שהוא ישאב פנימה, יהיו כאלה שיסתבכו לו במברשות ויגרמו לעצירתו ויהיו כאלה שהוא יתקל ויעקוף אותם כמו מכשול אחר ( גדולים)
- הזמן הוא תלוי גודל האיזור. את המטבח שלי ( 4*4 בערך ) הוא מנקה ב 20 דקות בערך. סה"כ הוא עובד הרבה זמן
- לא יודעת...אני מפעילה אותו כשאני יוצאת.

עדיקים

Active member
תודה ועוד שאלות אם אפשר

מה עלות התחזוקה השנתית שלו?
מה הסיבה שקנית דווקא את הדגם הזה כי לפי האתר שלהם ראיתי שהוא עולה 1000 ש"ח יותר מהזול ביותר.

אורora

New member
הוא רק 4 חודשים אצלי

אז עוד לא יודעת מה העלויות, עדיין לא החלפתי כלום, והוא עובד המוןןןן
קניתי אותו ולא את הדגם אזול יותר בגלל הקיר הוירטואלי, במבנה הבית אצלי וכמות הצעצועים שפזורה רוב הזמן בסלון היה ברור לי שבלי קיר וירטואלי לא יהיה לו שימוש

whimsical me

New member
אפשר להוסיף קיר לכל הדגמים

את יכולה לבדוק מחירים באתר שלהם או באיביי. אצלי השטח של סלון מטבח מתנקה מצוין בלי להגביל אותו והכניסה למסדרון ממש צרה אז קל להגביל אותו עם סלסלת הצעצועים של הילדים. בכל שאר החדרים אני פשוט סוגרת דלת. אז הקיר זה תלוי החלל שלך- תמיד את יכולה להוסיף אחכ.
אופצית התכנות בעיני לא שימושית- אני פשוט מפעילה אותו לפני שאני יוצאת מהבית.
צעצועים קטנים הוא בחלט שואב- היתרון הוא שאם את מפעילה אותו פעם ביומיים כמעט אין מה לאסוף לפני הפעלה. הוא ממש עוזר לשמור על בית מסודר מהבחינה הזאת (ואנחנו בלגיניסטים איומים).
לי יש שני כיסאות שהוא מסתדר איתם (המרחק בין הרגליים מספיק רחב) ושניים שלא, אני מרימה אותם.
מחזור ניקוי שלו הוא 25 דקות. זה מספיק לחלל די גדול (מטבח+ סלון אצלנו) ואחכ הוא חוזר הביתה שלו לבד (ואף פעם לא נמאס לראות את הגאון עושה את זה).
בעיני, לאנשים לא מסודרים זה מוצר משנה חיים. קחי ממני את המקלחות החמות, אבל תשאירי לי את הרומבה!

מסכימה עם כל מילה (כמעט)!

לגמרי לגמרי מוצר משנה חיים, לגמרי עוזר לשמור על הסדר, לגמרי אפשר להוסיף את הקיר הוירטואלי מאוחר יותר.
ההסתייגות היחידה שלי מדברי ווימסי היא לגבי מחזור הפעלה - הוא לוקח 45-50 דקות. אם אצלך זה פחות, הסוללה שלך כבר לא תקינה. בדיוק השבוע החלפתי סוללה בשל אותה תקלה בדיוק, והרומבה חזרה לפעול במשך 50 דק', כמו בימי נעוריה העליזים (אצלי, היא כבר בת שלוש וחצי!).

whimsical me

New member
הוא חדש

והאמת שלא מדדתי לו זמן, זה מה שכתוב בחוברת הפעלה...
לישן שלי היתה אופציה של מקס ואז הוא היה עובד עד שהוא היה מת. זה דווקא חסר לי.

אם זה מה שכתוב בחוברת ההפעלה,

אז כנראה שזה בסדר. באתר שלהם יש מידע אחר, למיטב זכרוני.
(זה רומבה של איירובוט, או דגם אחר של חברה אחרת?)

whimsical me

New member
איי רובוט 620

אתמול הסתכלתי בחוברת ובאמת לא כתוב 25 דק. לא יודעת מאיפה נתקע לי הנתון הזה בראש.
עכשיו עשית לי חשק למדוד לו זמנים

מעניין, הוא מתזמן את עצמו לפי גודל החדר?
(את מדמיינת אותי אורבת לו עם סטופר, מלווה בקובץ אקסל לפי חדרים וימים?)

לי יש דגם אחד אחורנית (520, כבר לא מביאים אותו), והוא בוודאות עובד הרבה יותר מ- 25 דקות.

עדיקים

Active member
תודה
איזה דגם יש לך וכמה עולה תחזוקה שנת

שנתית?

האם אפשר באמת להסתפק בדגם הבסיסי שעולה 1500 ש"ח או להשקיע יותר?

יש לי את הדגם הבסיסי ביותר.

בזמנו הוא הגיע ללא קיר וירטואלי, אני חושבת שהיום הוא כבר מגיע עם קיר וירטואלי. בכל מקרה רכשתי קיר בנפרד, כי עבורי זה חשוב.
לי הוא מספיק לחלוטין. זמן העבודה שלו תואם את השטח שאני רוצה לנקות בפעם אחת, וגודל מיכל האיסוף שלו תואם את רמת הלכלוך אצלי בבית (בית ללא בעלי חיים, שאני מפעילה בו רומבה מדי יום).
אפשרות התכנות לא מדברת אלי - אני מפעילה כשאני יוצאת מהבית. לא רואה שום צורך בתכנות.
אני לא יודעת על איזו תחזוקה שנתית את מדברת, הוא לא עובד עם חומרים.
לראשונה אחרי שלוש וחצי שנים החלפתי לו סוללה (200 ש"ח). פעם גם קניתי סט פילטרים (עניין של כמה עשרות שקלים) ואני מחליפה מידי פעם (חצי שנה? לא זוכרת). בד"כ אני פשוט שוטפת את הפילטר בעדינות במים כשהוא נראה לי מלוכלך מידי.

עדיקים

Active member
תודה
חשבתי שיש צורך במסננים וסוללות

להחליף כל שנה ומייקר את תחזוקת המכשיר. מה שאת כותבת בהחלט לא יקר.
יש לי עוזרת אחת לשבועיים אני רוצה משהו רובוט שיתחזק את הבית בזמנים שהיא לא נמצאת.
הדגם הבסיסי שלהם עולה 1500 ש"ח ומגיע ללא קיר וירטואלי.
אפשר להוסיף כזה בהמשך ולדעתי זה מה שנעשה כי כרגע לא רואה בו צורך.

michal@gal

Active member
מנהל
אפשר לתכנת

ואנחנו עושים את זה באופן קבוע.

אצלנו הוא עובד באופן אוטומטי כל לילה. רק צריך לזכור להרים את הכסאות כדי שיוכל לנקות מתחת לשולחן.
לפעמים נתקע מתחת לדברים נמוכים - אצלנו נתקע לפעמים מאחורי הספה.

סבב ניקוי לוקח כמעט שעה.

הוא לא יכנס לממ"ד.

למעלה