פינת הרוח...

• פותח הנושא hatul
  • פורסם בתאריך

hatul

New member
פינת הרוח... ../images/Emo9.gif

להרפות ~~~~~~ להרפות - אין פירושו לא להרגיש איכפתיות... פירושו שאין ביכולתי לטפל במישהו אחר. להרפות - אין פירושו לחתוך ולנתק קשר... זו העמידה בפני עובדה שאין ביכולתי לשלוט במישהו אחר. להרפות - אין פירושו ללמד יכולת... אלא לאפשר למידה מתוך תוצאות טבעיות. להרפות - זה להודות בחוסר אונים... שפירושו שהתשובה אינה בידי. להרפות - זה לא לנסות לשנות או להאשים מישהו אחר... פירושו להוציא את המקסימום מעצמי. להרפות - זה לא לטפל ב... אלא להיות איכפתי. להרפות - זה לא לתקן... אלא לתת תמיכה. להרפות - זה לא לשפוט... אלא להרשות למישהו להיות אנושי. להרפות - זה לא להיות במרכז ולארגן את העניינים... אלא להרשות לאחרים להשפיע על גורלם. להרפות - זה לא לגונן... אלא לאפשר למישהו אחר לעמוד מול המציאות. להרפות - זה לא להכחיש... אלא לקבל. להרפות - זה לא לנדנד, לנזוף או להתווכח... אלא לחפש אחר מגרעותי אני. להרפות - זה לא להתאים הכל לרצונותי... אלא לקבל כל יום כפי שהוא ולשמור על עצמי בתוכו. להרפות - זה לא לבקר ולהכניס למשטר... אלא לנסות ולהפוך למה שאני חולם שאוכל להיות. להרפות - זה לא להצטער על העבר... אלא לצמוח ולחיות את ה"עכשיו" להרפות - זה לפחד פחות... ולאהוב יותר. [קוד"א, ישראל]

ELP

New member
באמת יפה

הבעייה היא שהמשפטים נכונים בתאורייה, אבל כשבמציאות הרגשות סוערים ומשתלטים על השכל קשה מאוד ליישם את תמצית המשפטים.

hatul

New member
תנסה לתת לרגשות לסעור,

מבלי לנסות להכניע ולהשתלט עליהם, מבלי להעצים אותם לכדי פעולה סוערת, ואולי תראה איך אתה מתחיל להרפות...

ELP

New member
אני באמת אנסה

למרות שכשמדובר ברגשות אצלי כל לוגיקה והגיון שקשורים בצורה כלשהיא למציאות מתנתקים והופכים לחלל שחור. דרך אגב ממש אהבתי את הספר לוחם האור של פאולו, המסרים בספר באמת נותנים המון חומר למחשבה והספר באמת שינה בכמה נושאים את נקודת המחשבה שלי.

amet

New member
שלום חתולון ../images/Emo39.gif

איפה נעלמת לנו ככה באמצע החיים מבלי לומר שום דבר???? בהחלט ראוי להכניס את זה למאמרי הפורום, יפה מאוד על ההשקעה חתולון. תמשיך להזרים אלינו חומר למחשבה, והכי חשוב אל תעלם ככה סתם. ברוך הבא כבר אמרתי

hatul

New member
נעלמתי מהפורומים,

לקחתי פסק זמן מכל דבר... ובאיזה שלב התחלתי להבין שמנעתי מעצמי יותר מדי...
אשמח לדבר איתך [גם מעבר לאינטרנט] כיום אני צועד בדרך חדשה, של פיתוח עצמי. חלקים בה מוכרים לי, אבל הפעם יש לי הדרכה והכוונה, וגם נכונות באמת לשנות דברים ולהבין. התחלתי ללכת גם לקבוצת קוד"א, של אנשים בעלי תלות יתר, ושם אני מכיר אנשים מקסימים, שמנסים בכל כוחם לתת, מתאמצים אפילו, מנסים להשפיע, נופלים, קמים, לומדים, מרפים... כשהייתי מוכן לקבל תשובה, התשובה הגיעה - חבר המליץ על הקבוצה, וכששאלתי אותו הוא סיפר לי על ידיד שלו מחיפה שיוכל לספר לי מי מה ואיפה. הגעתי לשם לפני שבועיים, ואני מרגיש שהגעתי למקום טוב.
בהדרגה אני מרפא את חיי, בעזרת חברים וידידים, ועוד
החיים יפים וקסומים ומלאי אהבה
יובל

amet

New member
שלום חתולון ../images/Emo39.gif

איפה נעלמת לנו ככה באמצע החיים מבלי לומר שום דבר???? בהחלט ראוי להכניס את זה למאמרי הפורום, יפה מאוד על ההשקעה חתולון. תמשיך להזרים אלינו חומר למחשבה, והכי חשוב אל תעלם ככה סתם. ברוך הבא כבר אמרתי

hatul

New member
אמירות חיוביות

* רק להיום אכבד את גבולותי ואת גבולותיהם של אחרים. * רק להיום ארשה לעצמי להיות פגיע עם מישהו שאני בוטח בו. * רק להיום אקבל מחמאה ואחזיק אותה בלבי יותר מרגע קט ואניח לה להזין אותי. * רק להיום אפעל בדרך שהייתי מעריך אצל מישהו אחר. * אני ילד אלוהים. * אני אדם יקר. * אני אדם בעל ערך. * אני יפה מבפנים ומבחוץ. * אני אוהב את עצמי ללא תנאים. * אני יכול להרשות לעצמי הרבה זמן פנוי ללא רגשות אשם. * מגיע לי להיות נאהב על ידי עצמי ועל ידי אחרים. * אני נאהב מפני שאני ראוי לאהבה. * אני ילד אלוהים, ואני ראוי לאהבה, שלווה והצלחה. * אני סולח לעצמי על שפגעתי בעצמי ובאחרים. * אני סולח לעצמי על שהנחתי לאחרים לפגוע בי. * אני סולח לעצמי על שהסכמתי ליחסי מין בזמן שרציתי אהבה. [לפני שהכרתי אותך :]] * אני מוכן לקבל אהבה. * אני לא לבד. * אני אחד עם אלוהים והיקום. * אני שלם עם עצמי. * אני מסוגל להשתנות. * הכאב שאני עלול להרגיש ע"י זכרונות, לא יכול להיות גרוע מהכאב שאני מרגיש בכך שאני יודע ולא זוכר. * אני מספיק. [קוד"א, ישראל]

hatul

New member
אמירות חיוביות

* רק להיום אכבד את גבולותי ואת גבולותיהם של אחרים. * רק להיום ארשה לעצמי להיות פגיע עם מישהו שאני בוטח בו. * רק להיום אקבל מחמאה ואחזיק אותה בלבי יותר מרגע קט ואניח לה להזין אותי. * רק להיום אפעל בדרך שהייתי מעריך אצל מישהו אחר. * אני ילד אלוהים. * אני אדם יקר. * אני אדם בעל ערך. * אני יפה מבפנים ומבחוץ. * אני אוהב את עצמי ללא תנאים. * אני יכול להרשות לעצמי הרבה זמן פנוי ללא רגשות אשם. * מגיע לי להיות נאהב על ידי עצמי ועל ידי אחרים. * אני נאהב מפני שאני ראוי לאהבה. * אני ילד אלוהים, ואני ראוי לאהבה, שלווה והצלחה. * אני סולח לעצמי על שפגעתי בעצמי ובאחרים. * אני סולח לעצמי על שהנחתי לאחרים לפגוע בי. * אני סולח לעצמי על שהסכמתי ליחסי מין בזמן שרציתי אהבה. * אני מוכן לקבל אהבה. * אני לא לבד. * אני אחד עם אלוהים והיקום. * אני שלם עם עצמי. * אני מסוגל להשתנות. * הכאב שאני עלול להרגיש ע"י זכרונות, לא יכול להיות גרוע מהכאב שאני מרגיש בכך שאני יודע ולא זוכר. * אני מספיק. [קוד"א ישראל]

למעלה