פינת הפיקנטיות

פינת הפיקנטיות

אתמול בהתקפת הפועל ב״ש שיחקו 4 שחקנים עם עבר במכבי חיפה. מאור מליקסון, שלומי ארבייטמן, אליניב ברדה ומאור בוזגלו.בזמן שאנחנו מדשדשים עם שחקני התקפה לא ראוים כבר שנים אולי אפשר לשאול איפה טעינו?למה ברדה לא פרחאצלינו אבל בהפועל ת״א וגנק הוא היה מנהיג וברומטר?למה מאור מליקסון היה דריבליסט מיותר אצל רוני לוי ובב״ש ובפולין הוא הפך לכוכב על שכובש ומבשל במספרים גבוהים?למה בקיץ האחרון לא ניסה שחר להחזיר את ארבייטמן, חלוץ שכבש לקבוצה 28 שערים בעונה אבל השאיר את אבוחצירה שכיכב עם שעראחד בודד(מפנדל) בעונה?ואם האגו של שחר מיהר לוותר על כישרון כמו בוזגלו קצת יותר מידי?בזמן האחרון אני נתקלבהרבה סיטואציות של שחקנים שבחיפה נכשלו אבל נראים לא רע מאז שעזבו.. איפה הבעיה נעוצה לדעתכם?

tapuzo2

New member
מכבי חיפה נכשלה בטיפוח והשארת שחקני בית. חשבו שאפשר לקנות..

בשנים בהן מכבי חיפה דרסה את הליגה בואו נודה על האמת הם פשוט קנו את השחקנים הכי טובים
בליגה וצרפו להם כמה שחקני בית בעמדות שונות. כל עוד זה הצליח לעבוד היה נחמד. אז בא הכסף
הגדול תחילה להפועל תל אביב, בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב והופ מכבי חיפה כבר לא יכולה לפתות
איזה שחקן שהיא חושקת בו.. לא עובד, אפילו הפוך. מפתים את שחקניה לעבור. כל עוד המצב היה
ששחר שולט בשוק השחקנים - אז העסק עבד, והוא יכל להמשיך להזניח טיפוח שחקני בית. היו כמה
יוצאים מן הכלל ואחרי שהם עברו השאלות וחוסר אמון מצד שחר - גם הם רצו לעזוב ברגע שהצליחו.

דווקא לגבי בוזגלו (ואביו..) הויתור של שחר היה מוצדק הבנאדם ניחן בשגעונות גדלות (שראינו איך
הם מהר מאד נגמרו) ואחרי שחזר לקרקע המציאות = הליגה = אבא הבין שאין ברירה וה"עילוי" חייב
קודם לחזור לשחק ולהבקיע, כדי שמישהו בכלל ירצה לשמוע עליו הלאה.. אבל במכבי חיפה הוא היה
גורם מפריע. גם טאווטחה על אותה משבצת, שיהיה שחקן טוב במקום אחר, במכבי חיפה הוא מפריע.
יש לעלות 4-5 שחקני נוער כבר בינואר להרכב, להיפרד ממי שצריך ולהכשיר אותם לעונת 2015-16

DRORIKO8

New member
אתה קצת מערבב ידידי

מכבי בתקופה שברדה שיחקה היא לא המכבי של היום. להזכיר לך שמכבי של תקופת ברדה לקחה 2 אליפויות והיתה קבוצה קטלנית. זה שברדה לא פרח זה פשוט כי רוני לוי העדיף עליו את קולאוטי
ולמה אתה מזכיר את ברדה שלא פרח אבל לא מזכיר את ארבייטמן עם ה-28 שערים?
מליקסון לפי מה שזכור לי כמעט לא שיחק בגלל פציעות אז זה לא קשור לדיון

אז ככה

א. ברדה שיחק במכבי חיפה שהחלוץ הראשי היה בה קולואוטי אבל בכל פעם שקיבל הזדמנות הוא לא הוכיח את עצמו. וההפך בגלל שהיה חלק מקבוצה טובה היה לו את כל הכלים להצליח. ואגב ברדה שיחק עונה וחצי לפני שקולאוטיהגיע ובזמן שחלוצים קיקיונים כמו דנטה לופז וזואקיץ נכשלו הוא לא תרם מספיק.
&nbsp
ב.כן הזכרתי שארבייטמן כבש 28 שערים
&nbsp
ג. הדבר היחידי שמילקסון היה פצוע בו בשתי העונות אצלנו זה פציעת דריבלים מיותרים. שנתיים הוא לא בעט כדור אחד לרשת.. רק עשה דריבלים. רק אחרישהגיע לב״ש הוא התבגר מנטאלית והחל להיות פאקטור משמעותי.

DRORIKO8

New member
לגבי מליקסון

התקופה שלו אצלנו די מעומעמת אצלי מרוב שהוא היה שחקן שולי. למיטב זכרוני היו לו הרבה פציעות.

בכל אופן אני לא חושב שזה נכון להשוות בין מכבי של אז למכבי של היום. מכבי של השנים האחרונות נכנסה לתוך מערבולת נוראה של לחץ שאני לא רואה איך היא יוצאת ממנו. מה הפיתרון? אם הייתי יודע שחר מזמן היה איתי בקשר טלפוני.

Cade Foster

New member
איפשהו באמצע

באמת אין לי הסבר למה לשחקנים מסוימים לוקח זמן עד שהם מצדיקים את ההשקעה בהם. חוץ מהמקרה של ברדה שהיה אז פשוט שחקן פחות טוב מקולאוטי (ולמרות זאת קיבל לא מעט קות ממה שאני זוכר ועשה את שלו) כל השאר הם לייט בלומרס (וקח בעירבון מוגבל את ארבייטמן. הוא נתן בסך הכל עונה טובה אחת בקריירה...). אני לא חושב שהבעיה היא במערכת כי שחקנים אחרים כמו כיאל, חמד, קינן דווקא כן לקחו את ההזדמנות בשתי ידיים ותקעו יתד בהרכב של הבוגרים בעודם צעירים (לחמד לקח קצת זמן אבל הוא עבד קשה). אצל בוזגלו זה מובן - בזמנו הוא היה ילד מפגר של אבא ולאף אחד בצדק לא הייתה את הסבלנות להתעסק איתו.
&nbsp
אני לא חושב שאם היינו מנסים בכוח לשלב את בוזגלו ומליקסון היינו מקבלים את אותם השחקנים שהם כיום. שחקנים מסוימים חייבים שינוי אווירה כלשהו כדי לקבל את התנאים להצליח.

baythedog

New member
הבעיה נעוצה באיגביני יעקובו

גדול חלוצי מכבי חיפה, עד היום, מסמל גם את מרבית הבעיות שלנו. ובראש ובראשונה ההתמכרות ל"כשרונות". לא סתם כתבתי שאנחנו הקבוצה הכי מוכשרת בליגה. אבל כישרון לבדו לא מספיק. הבעיה שלנו נובעת מהעובדה שאין באמת היררכיה ברורה במכבי חיפה. פעם שחקן היה עולה מהנוער או נרכש מקבוצת תחתית כלשהי, זה היה ברור לכולם שהוא צריך לחרוך את הדשא בכדי לזכות במבט מהשחקנים הבוגרים והמנוסים בקבוצה. היום אין שום דבר כזה. אין הבדל בין שחקן שבא מהנוער לבין ראיוס / בוקולי / אידריסו. וזה דופק את הקבוצה שלנו. במהלך השנים הפכנו להיות קבוצת נוער מחוזקת ולא ההפך. וזאת בדיוק הסיבה שאני חושב, שבתיאוריה, סאלה עשה בצדק כשהחזיר את יוסי והביא את אידריסו וסטויקוביץ' - נסיון להחזיר את הנסיון, הבגרות וההיררכיה לקבוצה. הבעיה היא שיוסי פצוע כרוני ואידריסו לא יכול להנהיג גם את הקישור שלנו, וראיוס... ראיוס פשוט לא רוצה. אז נישארנו עם עזרא - שהוא בכלל שחקן קט-רגל. והתוצאה לפניכם.

מאותו רגע בו שחר דפק קופה על יעקובו, הוא ניסה לשחזר את ההצלחה בכל מחיר. מאותו רגע התחיל התהליך בו הפכנו מקבוצה בוגרת, לקבוצת נוער כשרונית למכירה.

דרך אגב, במכבי חיפה יש שנתיים לשחקן "מוכשר" שלא מהנוער שלנו לפרוץ. רוב השחקנים בגילאים האלו בישראל פשוט לא בנויים לזה מנטלית, ולכן פורחים בקבוצות אחרות.

למעלה