פינת העצה השבועית - קידום בעבודה

פינת העצה השבועית - קידום בעבודה

נניח ופלוני רוצה להשיג קידום בעבודה והוא עומד בפני פגישה עם המנהל שלו. איך תציעו לו לנהל את השיחה?

mirit2211

New member
שאלה מצויינת, באמת אשמח לשמוע.../images/Emo13.gif

אולי כך אוכל ללמוד איך להשיג קידום בעבודה.

nathaliesh

New member
כמה טיפים נקודתיים

להתכונן לשיחה ולהגיע עם רשימת הישגים-חשוב מאוד. בכלל אני מאמינה גדולה בלייצר באופן שוטף רשימת השגים שמוסיפים אליה. זאת מפני שלרובינו מאוד קשה (אני יודעת שלי קשה) לשחזר ולזכור הרבה מההשגים שלנו, כי אנחנו נוטים להמעיט בערך עצמינו ולומר "זה חלק מהעבודה" ו"זאת הסיבה ששכרו אותי" "זה לא משהו מיוחד". גם יש תחושה שלציין השגים זה "להתרברב". לכן, לפני פגישה כזאת יושבים על רשימת ההשגים שכוללת הצלחות בעבודה, פרוייקטים שהרמנו, ציונים לשבח שקבלנו, דברים שייזמנו וייצרנו, פעולות שקצרו וייעלו תהליכים וגם חושבים ומתכוננים מראש איך לנסח את זה. בפגישה עצמה זה מאוד תלוי- האם יש תפקיד מונח על השולחן או שפשוט רוצים להביא למודעותו של הבוס שאנחנו מעוניינים בקידום? במקרה הראשון הייתי מגיעה לפגישה, מסבירה שהבנתי שיש תפקיד פתוח ושאני חושבת שאני מתאימה אליו. לא הייתי דורשת את התפקיד, אלא אומרת לבוס שאני בטוחה שהוא מכיר אותי היטב ויקבל החלטה מתאימה ואז הייתי מפרטת בנעימות את רשימת ההשגים שלי (מאמינה שאני יכולהלבצע עבודה טובה בתפקיד הזה- בשנים האחרונות ביצעתי...). הרשימה הזאת צריכה להיות ממוקדת וקצרה. להתייחס לעובדות-מה השגתי ולא ל"עשיתי פרויקטים מדהימים בחברה שכולם שבחו". לאחר מכן הייתי אומרת שאשמח להסביר מה אעשה ומתכננת להשיג בתפקיד החדש מבחינת החברה, כמובן לאחר שאלמד אותו ואת הצרכים והייתי נותנת שניים שלושה נושאים שבהם יש לי רעיונות שכמובן חשבתי עליהם מראש-איך לשפר, לאן צריך ללכת וכדומה. אם אין תפקיד מוגדר על השלחן- הייתי אומרת לבוס שלי שחשוב לי להביא לידיעתו שאני רואה בחברה מקום להתקדם ולצמוח בו, כפי שהיה עד כה (זה הזמן לפרט השגים) ולכן אני מאמינה שהוא יחשוב עליי כשיפתח תפקיד/מכרז כלשהו.

טיפים בנושא העלאת שכר

כמה טיפים לפני הפגישה: 1. יש לוודא (בפגישה קודמת) שהמנהל שלכם אכן מרוצה מכם. 2. להגיע לפגישה לאחר עריכת שיעורי בית - לבדוק שכר ממוצע במשק. אולם יש לקחת בחשבון את מצב החברה ולא לבקש העלאה במצב כלכלי קשה. 3. הזמן המועדף לבקשת העלאת השכר הוא בסיום שנה קלנדרית (דצמבר), שכן זוהי תקופה שחברה מחשפת את רווחיה ובודקת אם יש עודף כסף. ובשיחה עצמה: 1. להגדירה כשיחת סיכום/שיחה תקופתית ולאו דווקא בשיחת שכר. 2. חשוב לזכור כי אתם נמצאים במערכת יחסים עם הארגון ועם המנהל. מערכת יחסים זו תמשך גם לאחר הדיון ולכן לא מומלץ להתיש ויש לשמור על אוירה חיובית. 3.פרט לרשימת השגים ושיפורים שהכנסתם, חשוב מאוד לבדוק עם המנהל את צרכי החברה ואת צרכיו שלו, ואז להדגיש את תרומתכם לחברה. את הערך המוסף שאתם מביאים. חשוב לזכור כי לארגון חשוב קודם כל תרומתכם אליו ולאחר מיכן תרומת הארגון לכם. המנהל צריך להיות משוכנע כי העלאת השכר שלכם תתרום לארגון עצמו. 4. בדקו עם המנהל את סדר העדיפויות שלו, האינטרסים והצרכים שלו, הן ברמת הארגון והן ברמה הפרטית. ועל צרכים אלו נסו לענות. 5. יש המציעים שהעדיפות היא שהמנהל יציע ראשון את השכר, ואם לא - יש לאמר לו את רמת הציפיות שלכם מהשכר החדש.

למעלה