המון תודה, ופרטים על ההיפוך הקשה
קודם כל, תודה על ההבהרות לגבי תנוחות מומלצות ופחות מומלצות... אם כך, אמנע בינתיים משימוש בכדור הלידה שלי (בעסה, כל כך נוח לשבת עליו ולקפץ!). המיילדת שלי הזכירה משהו לגבי קשירת צעיף ואני אתייעץ איתה שוב בפגישה הבאה (בעוד שבוע) אם עדיין יהיה צורך. בינתיים אני מרגישה אותה משנה תנוחה מדי כמה ימים, מעכוז למצג רוחבי ובחזרה. אני לא חושבת שהיא עוברת למצג ראש בכלל. אולי היא מנסה... המיילדות שלי ותיקות (מיילדות בית כבר מעל ל-20 שנה, שתיהן אחיות מוסמכות שיילדו במשך שנים קודם לכן גם בבתי חולים ומרכזי לידה) ומנוסות גם בהיפוכים וגם בלידות עכוז, ויש לה רופא מגבה שמקרה לידת עכוז נמצא גם הוא נוכח בבית החולים למקרה שתצטרך אותו אבל לא מתערב אם אין צורך. לגבי ההיפוך הקשה שעברתי עם מאיה - קודם כל אציין שעברתי היפוך די פשוט עם יובל (בתי הבכורה), שנערך בבית חולים בשבוע 36 ע"י הרופא המטפל שלי דאז + מתמחה שעזר לו עם קונטרה מהצד השני. זה היה היפוך די סטנדרטי, אם כי מכאיב, שהסתיים מהר מאד. היא התהפכה בקלות ונשארה הפוכה עד הלידה בשבוע 40. גם עם מאיה ניגשנו להיפוך בשבוע 36, אך היא בקושי זזה כשהרופא והמתמחה ניסו להפוך אותה. זה כאב לי מאוד, ולמרות שעשינו הפסקות מדי פעם למנוחה זה ממש לא עזר. היא היתה תקועה חזק מאוד. למרות זאת, היא לא נכנסה למצוקה ולפי האולטראסאונד והמוניטור היא היתה בסדר גמור ולא היה משהו שיסכן אותה (כמו חבל טבור קצר או כרוך סביב איברים שתופס אותה). היא פשוט היתה תקועה בתנוחה לא נוחה להיפוך, וכנראה גם עמוק באגן. הרופא שלי הציע לי, שמכיוון שההיפוך כואב מאוד והגוף שלי מתנגד ומתכווץ, אני יכולה לקבל הרדמה ספינלית ולעבור לחדר ניתוח פנוי ושם לנסות ולהמשיך את ההיפוך - תחת ניטור ואולטראסאונד, ובמקרה הצורך אם רואים מצוקה כלשהיא אז אני כבר מוכנה לניתוח ומיד מוציאים את הילדה. הסכמתי וכך היה. אותי הכינו לניתוח, על כל צרה שלא תהיה, כולל הפשטה מבגדים והכנסת ערוי. קיבלתי הרדמה ספינלית ווידאו שאני מורדמת, ראו שהתינוקת בסדר, ואז הם התחילו ללחוץ יותר חזק כדי לנסות להפוך אותה. בחדר היו הרופא שלי, המתמחה שעזר לו, עוד מתמחה שנכנסה לעזור, והמרדים (ואני ובעלי כמובן
). על הבטן שלי היו שלוש זוגות ידיים שניסו להפוך אותה, היא קצת זזה אבל הם ראו שהיא תקועה מלמטה די חזק, אז הרופא ביקש מהמתמחה השניה שתכניס יד לנרתיק ותנסה לדחוף את התינוקת מבפנים, מהחלק התחתון של הרחם, כלפי מעלה. ברגע שהיא עשתה את זה הילדה התחילה להתהפך יותר בקלות. אני לא הרגשתי כלום, כי הייתי מורדמת, אבל הייתי ערה לחלוטין וראיתי ושמעתי הכל. במשך כל הזמן הזה - 3 זוגות ידיים מעל הבטן ועוד יד אחת מבפנים, הילדה המשיכה להתנהג כרגיל, עם דופק תקין והכל. כאילו לא הזיז לה... ההיפוך הצליח, ואותי הוציאו להתאוששות ולהמשך ניטור. אחרי שעה וחצי בערך, הגיעה מתמחה עם US ועוד בחורה לראות אם התינוקת נשארה במקומה ו... הפתעה! הקטנה התחילה כבר לזחול בחזרה למצג עכוז
היא היתה במצג רוחבי אלכסוני. הן דחפו אותה בחזרה לראש ושוב נשארתי עוד שעה או אפילו יותר לניטור, ואז הביתה. באוטו בדרך חזרה הרגשתי אותה זוחלת בפנים ומנסה לשנות תנוחה, חוזרת לרוחבי ובחזרה למטה, אבל אחרי כשבוע היא התבססה במצג ראש ונשארה כך עד הלידה. היא נולדה בשבוע 38, שבועיים אחרי ההיפוך. האמת היא, שמכל החוויות שקשורות בהריונות ובלידות שלי, זו החוויה הכי קשה שזכורה לי. הלידה עצמה היתה PIECE OF CAKE לעומת ההיפוך הזה. לכן אני משתדלת מאוד שלא להגיע שוב למצב של התבססות עכוז או רגליים באגן, כדי שאם יהיה צורך בהיפוך נוסף הוא לא יהיה כל כך מסובך. קשה שלא לכרוע או להשען לאחור - במיוחד כאמא שצריכה לקשור נעליים, להתכופף אל הילדות, או לשבת איתן על ברכיי... אבל אני חייבת להשתדל. תודה שוב על התשובה! אני אמשיך לעדכן בפורום על מעללי העכוזית.