פינת הייקוש - Stalking

Dazed&Confused

New member
אממ

נדמה לי שהוא הזכיר את זה, לא זכור לי בדיוק איפה. מה שאני כן יודע, זה ששיגעון מבוקר זה אחד הכלים החשובים של היוקשות (Stalking), ואם אשכר יכול לפרט בנושא אני אשמח.

ElementOfAir

New member
יוקשות

מה משמעותו של stalking בשביל כל אחד מכם ברמה האישית?

kung fu

New member
מתוך המאמר+דברים שנאמרו לי

"אמנות הייקוש היא אחת מהמיומנויות הבסיסיות והחשובות ביותר של הלוחם, כמו אמנות החלימה. זה כמו שתי ידיים: אמנות החלימה זו יד אחת, אמנות הייקוש זו היד השניה. העבודה הגדולה ביותר של החולם, היא ללטש את גוף האנרגיה, "הגוף החולם", עד שהוא יהיה גוף לכל דבר, מתפקד ופועל כיחידה אחת קוהרנטית, בדיוק כמו הגוף הפיסי. העבודה הגדולה ביותר של היוקש, היא עבודת הסיכום - recapitulating. עבודת הסיכום ברמתה הגבוהה ביותר, יוצרת מעין "העתק" מודעוּת של הלוחם שבעת עקרונות הבסיסיים של אמנות הייקוש: 1) סביבה: היוקש בוחר את שדות הקרב שלו, את המקום בו הוא נמצא; 2) מטען: היוקש נוטש את כל מה שלא הכרחי, מרפה מהכל; 3) החלטה: היוקש יודע שכל קרב הינו קרב על עצם החיים עצמם; 4) זרימה: היוקש מפקיר את עצמו ונותן אמון מלא; 5) ארגון: בעומדו מול כוחות חזקים יותר, היוקש נסוג ומארגן את עצמו; 6) מודעוּת: היוקש מרחיב את הזמן עד כדי כך שכל שניה הופכת לנצח; 7) מקום: היוקש לעולם איננו ניתן לראיה או לנגיעה. שלוש התוצאות העיקריות של עשיית שימוש בשבע הטכניקות הללו: 1) אגו: יוקשים לומדים שלא להתייחס לעצמם לעולם ברצינות ובחשיבות עצמית; 2) זמן: יוקשים לומדים לסגל לעצמם סבלנות חסרת גבולות; 3) התנהגות: יוקשים לומדים לאלתר עד אין סוף – הם מלכי האלתור. היוקשים ויתרו על התיאור המקובל של העולם ולפיכך אין התיאור הזה מגן עליהם יותר. לפיכך הם זקוקים להגנה אחרת. הגנה זו מסופקת להם על-ידי חוק היוקשים, אשר לו שלושה כללים: 1) היקום: כל הסובב אותנו הינו מסתורין חסר גבול וחסר פשר; 2) מעשינו: אנחנו חייבים לנסות לפתור את המסתורין האלה, בלי שנקווה להצליח בכך אי פעם; 3) אנחנו: היוקש, בהיותו מודע למסתורין האין סופיים הסובבים אותו ולחובתו לנסות לפתור ולהבין מסתורין אלה, נעשה מודע לכך שהוא עצמו הינו חלק מהמסתורין הללו, בין אם הוא אדם, חתיכת אבן או חרק. ארבעת הלכי הרוח הבסיסיים של הייקוש הם: 1) אכזריות (שאינה סותרת כלל חמלה ורגישות); 2) עורמה (שאינה סותרת כלל טוב-לב); 3) סבלנות (שאינה סותרת כלל חדות, מהירות, זריזות וערנות); 4) מתיקות (שאינה סותרת כלל חשדנות ופקחון). מתוך ארגז הכלים של היוקש: – שליטה – משמעת – אורך רוח – עיתוי – רצון (במובן העוצמתי, לא במובן של המחשבה "אני רוצה") מתי זה ייקוש ומתי לא? ייקוש זה בין היתר אמנות הציד וזה גם אמנות ההתגנבות וזה גם אמנות הנגישות וחוסר הנגישות. יוקש יכול לצוד כל דבר - אפילו את חולשותיו שלו יוקש יכול להיות כל דבר יוקש לא לוקח שום דבר כמובן מאליו - ואין אצלו "מקריות" היוקש משתמש בכל יוקש הוא אמן המשחק, במובן הכי שלם, עמוק ויסודי שלה (זה הרבה יותר מהעמדת פנים) יוקש לא משחק מחבואים, אבל הוא פשוט יודע להציב עצמו בנגישות/חוסר נגישות לכל דבר. לדוגמא, הוא יהיה נגיש ברגע הנכון לדברים מסויימים - אך בלתי נגיש לדברים אחרים. בנוסף לכל אלה, ייקוש זו גם היכולת לקבע את נקודת התפישה, את נקודת המאסף. כלומר, כאשר אנחנו מוצאים את כפות הידיים שלנו בחלום, זהו ייקוש..."

kung fu

New member
מהו ייקוש עבורי

הדברים העיקרים עבורי כרגע הם: 1) סביבה: היוקש בוחר את שדות הקרב שלו, את המקום בו הוא נמצא; 2) מטען: היוקש נוטש את כל מה שלא הכרחי, מרפה מהכל; 6) מודעוּת: היוקש מרחיב את הזמן עד כדי כך שכל שניה הופכת לנצח;

Dazed&Confused

New member
מעולה

אלו בדיוק המילים שלא מצאתי. חשוב לציין שאחד הדברים ה"חשובים" שיוקש נהוג לצוד זאת עוצמה. איך עושים את האומנות הזאת? אני לא יכול לספר בדיוק, אני רק יכול לומר שאני לומד עם הזמן. עם ההבנה הגדולת, ניתן לראות איך שחלימה ויקוש הולכים ביחד. זאת בעצם המהות של להיות לוחם. ידוע שעל כל לוחם לעסוק בחלימה וביקוש, בשניהם ביחד. בדרך כלל יש נטייה וכישרון לצד אחד, אבל עם זאת לפעול בשני הצדדים. אפשר לראות ש-Dreamer ישתמש ביקוש שלו בצורה מרכזית בכללי וחוקים מהחלימה, ואיך-Stalker צד את החלימה שלו. גם בקבוצות לוחמים יש תמיד "תפקיד" של "חולמים" ו"יוקשים" בתוך החבורה, הלוחמים שיש להם את הדגש על אחת מהאומניות (וכמובן פעולים גם באומנות השניה). אבל פה בנושא של קבוצות לוחמים אני לא כל כך מבין.

Dazed&Confused

New member
שכחתי להוסיף

מאוד מומלץ לקרוא בספרים של קרלוס קָסטֵנֱדָה (אלא מה...) בשביל להבין יותר את אומנות היקוש (בין השאר...
), שם מתוארים קרבות עוצמה וצייד. איך אומר... that´s the real thing

kung fu

New member
מהמאמר של : מהי דרך הלוחמים

ומעוד מקור שאני לא יכולה להסגיר.

kung fu

New member
ואני יודעת מי אתה.

נו, תכתוב קצת על ייקוש. תפסיק להיות רשע...

ElementOfAir

New member
stalking the ego

בשבילי אישית אומנות הייקוש היא אומנות ההתבוננות בעצמך. היוקש הוא קודם כל צייד חולשותיו שלו עצמו... וזאת מפני שחולשותיו שלו הם היחידות שראויות שיצודו אותן... הן מוסתרות היטב... אנו עושים מאמץ כה גדול להסתיר את חולשותינו ופחדינו מאנשים אחרים שמרוב עבודה קשה זו אנו שוכחים שאנחנו בעצם מסתתרים מעצמינו... להיות ליוקש הוא לצוד את חולשותיך שלך ומחשבותיך(שלא כ"כ שלך...) לצוד חולשות של אחרים? בעיני לפחות זה יותר כמו לאסוף אותן לתוך שק אדום וגדול ולשלוח אותן לילדים מאמריקה לכריטמס... יותר כמו לירות בברוזי נייר מטווח אפס מאשר לצוד חולשות פשוט כי הן מסתובבות ללא רצואה... להיות יוקש צורך המון כנות עצמית... המון ביציים(שחלות בשביל הבנות
) כי זה באמת לא דבר קל להסתכל לפחדיך העמוקים ביותר בעיניים שלא לדבר על להתמודד איתם אחד על אחד דבר... לחיות את הכאב הפנימי הזה בצורה הכנה ביותר שאפשר ללא תירוצים והסברים למינהם שמהם יש לנו תמיד איכשהוא מספיק כדי שלא נגיד יום אחד: "נגמרו לי התירוצים")... תירוצים נפוצים שאנו אוהבים לעשות בהם שימוש :("זה בגללו/ה", "אבל הוא התחיל איתי קודם", "אמרתי לך אמרתי לך!", וכו" כו" יש הרבה בלבול בנושא ה"שגעון המבוקר"... זוהי לא טכניקה של הלוחם זהו בסה"כ מצב של ערות בו האגו אינו לוקח שום תפקיד פעיל... אפשר לקרוא לזה גם *ראיה*... יצא לי להכיר אנשים שהתנהגו כמו דבילים אחרונים עלי אדמות כי הם היו בטוחים שהם שולטים "בטכניקה" זו אבל בסה"כ כשאני מסתכל על הסיטואציה אחורה אני רואה חבורה של פסיכים מפגרים שמתנהגים בצורה ילדותית ומטומטמת.. היהיהי... לא לדאוג אני הייתי אחד מהם...
... יש לנו כ"כ הרבה דעות ואנפורמציה שקיבלנו מאנשים, דברים שקראנו בספרים, עוד דברים שראינו בסרטים, מדי פעם גם שירים ששמענו...
בקלטות...
שרוב הזמן אנו פשוט מתפקדים על תקן של תוכי רחוב...

ElementOfAir

New member
לוחם...

היום עלתה מי מחשבה על הלוחם... הלוחם נקרא לוחם לא מפני שהוא בוחר להלחם או נלחם במשהוא. לוחם הוא לוחם מפני שהוא שואף להשיג מודעות לחייו ולמותו בכל רגע נתון, ודווקא מודעות זו היא זו שעושה אותו ללוחם - האדם הרגיל יכול להמשיך ולישון בעמידה כל חייו מבלי המודעות לכוחות שדוחפים אותו לנהוג בכל דרכיו המשונות. לוחם הוא מודע, מודע לכאב, לסבל, לפחד, ולמסתורין הבלתי מובן של חייו. מודעות זו היא שעושה אותו באמת ללוחם מפני שרק אדם שמתעורר לסבל האמיתי בתוכו הוא גם יהיה זה שילחם בסבל הזה. אדם ישן אינו נלחם מפני שהוא אינו רואה את האויב שניצב מולו. לוחם רואה את אויביו ועצם המראה הוא שיוצר את המלחמה הפנימית בתוכו... מוזר הרבה זמן לא יצא לי לחשוב דברים כאלה שהתחברתי לכוונה של המקום... (;

למעלה