פינת הידע המצטבר

פינת הידע המצטבר

פה בבית, ממש אצלנו, מתארגן לו מאגר ידע בנושא רקמה.
ימי שני, פינה של "הידע המצטבר".
א. מילון מונחים של עולם הרקמה. .
כל שבוע נתקדם באות לפי הא-ב והמקבילה הלועזית שלו. כל אחת תוסיף באותה אות את המונחים שהיא מכירה בתחום וכמה משפטים של הסבר על המונח.
במילון יהיו מושגים, כמו טכניקות רקמה, סוגי בדים, חוטים, חברות המייצרות בדים/חוטים/קיטים, חנויות בארץ, בחו"ל או וירטואליות, יוצרות, אומניות, בלוגים ידועים ונחשבים ומה לא? הכל מכל כל כמו שנאמר מילון מונחים שיהיה בו כל מושג או מונח הקשור בעקיפין או במישרין ברקמה.
ב. מאמרים.
נושא שנרצה להעמיק בו. למשל אנה הקרייתית כתבה והכינה מספר מאמרים על שמיכות רקומות, מיסגור תמונות. הסברים נהדרים מסודרים ומאורגנים.
מאמר שכזה מעולה לדור הנוכחי ונשאר במאגרים למשתמשות בעתיד. מאמרים טובים ומועילים יכנסו למאמרים של הפורום.
שאלות נפוצות גם הן מועלות לאזור המאמרים בקטגוריה של "שאלות נפוצות".
זה המקום לשאלות בכל נושא הקשור לרקמה.
ג. הצעות, רעיונות, בקשות.
כל דבר שמתחשק לבקש, להציע בנושא שלנו או בנושא אחר....זה המקום וזו הפינה. רעיונות לסקרים, פרויקטים, החלפות, משחקים, שאלות ....כל דבר.
כל הרעיון שזה שלנו ובשבילנו לכיף, להעשרה ולידע פרקטי
בהמשך:
מושגים ומונחים יוכנסו למילון מונחים של הפורום.
מאמרים בנושאים שונים ודיונים בנושא מסויים יוכנסו למאמרי הפורום ושאלות נפוצות במאמרי הפורום.

קטגורית זהב בבדי אידה

מסתבר לפי אתר DMC שיש בדי אידה המגודרים כבדי זהב.
הם כבדים ב 30% מהבדי אידה פשוטים ואין צורך בחישוק כדי להמנע ממתיחת הבד.
להערכתי אני רוקמת על בד אידה רגיל (את הסמפלר) לפי המחיר הוא מקטגורית פלטינה אבל לפי הכובד...רגיל.
הם לא הגדירו משקל לשטח פנים ולכן אני מנועה מחישובים. איזה מזל

אידה ויניל

אפשרות לרקום על פלסטיק בסידור שתי וערב של אידה.
מתאים לרקמת פלסמנט, קישוט ממוגנט על מקרר, רעיונות נוספים בקישור.
יש בצפיפות של 13 בלבד.
מעניין, לא ידעתי שיש איידה ויניל.

תך זבוב - fly stitch

תך פשוט שניתן לרקום אותו בנפרד או ברצף ואפשר גם ליצור איתו את המילוי המיוחד של העלה שבו הגימור של כל תך מהווה עיבוי של שדרת העלה. או עורק העלה.
בקישורים מצויים צילומים וסרטון המתגדים את רקמת התך.

רקמת התך כעיטור ברקמה יצירתית

שרון ב. מדגימה את התך ואת קלות הרקמה שלו ומסבירה רקמה דמויית V ותך ישר המחזק את ה V.
מצרפת רקמה נהדרת שבה התך מודגם כעיטוק וקישור לתך בתאר של שרון ב.

maybesure

New member
תרשי לי לתקן אותך

העלה שבתמונה לא נעשה באותו תך כמו בסרטונים. בסרטונים רואים "נטיפה פתוחה". העלה רקום ברקמה ברזילאית שזו טכניקה שונה. מה שיוצר את עורק העלה הוא המפגש בין החוטים כשרוקמים פעם את צידו הימני ופעם את צידו השמאלי של העלה בצפיפות מרובה.

העתקתי את ההסבר

מצרפת ומבקשת שתבדקי אותי אולי לא הבנתי נכון ואולי הם טעו

The fly stitch can also be used as a filling in various shapes. It’s particular useful for filling leaf shapes, because the anchor stitch forms a nice vein down the center of the leaf.

maybesure

New member
ראיתי באתר את ההסבר

הוא עדיין לא תואם את התמונה. אכן טעות שלהם.
ככה עושים את העלים שבתמונה

תך זיגזג

וריציה על תך שרשרת.
משתמשים בו לעיטור.
התמונה לקוחה מהאתר בקישור.

תך זיגזג "רגיל"

תך מכונה. התך קיים במכונות תפירה ביתיות, במכונות זיגזג או במכונות ישנות בהן יש אביזרים מיוחדים אשר הופכים את התך לזיגזג.

הזיגזג משמש לגימור קצוות הבד (בהיעדר מכונת אוברלוק), לרקמות שונות ואפליקציות, לעיבוד אבקות הכפתורים וכן לתפירת בדים גמישים גם כן כתחליף לאוברלוק. ניתן לכוון תך זה גם באורכו וגם ברוחבו.

כיסוי מחברת רקום

זוכרות את העבודה היפיפיה של hasig
תראו כמה יפה גם הדוגמה של חברת DMC.

תיק מקסים בסגנון תאיר שלנו

כל פעם שאני רואה את התיקים היפים של תאיר מתחשק לי גם אחד כזה.
לחלק מתנות לכל האהובים, לכל הילדים המתוקים במשפחה.
עוד דוגמה יפיפיה של חברת DMC להשראה והנאה.

כשקצת יתקרר אולי אפשר לארגן

החלפה? אולי החלפה בנושא כלשהו, למשל החלפה פרחונית?

למעלה