פינת הטרולינג ?Problem

Berethor

New member
היא התכחשה גם לכך שיש אונס והטרדות מיניות

תמיד לא אכפת לה או שהיא מאמינה שהקורבנות אשמים בעצמם, וכמובן שמי שלא מתעלם מזה עלול להיות הקורבן בעצמו לכן יש לא לתערב. כבר שמענו את הדעות בעבר, וזה ממש לא יחודי לדעות על הנושא שהיה פה. ככה שהתעלמות והתחסדות לעולם לא היו סימן לכוח, להפך, זה הפחד לראות תעולם כמו שהוא והפחד להודות שאיך שתיארתה לעצמך את העולם היה אשליה, והפחד לדאוג לאחרים. אין חדש תחת השמש והנה תזכורת. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1493&MessageId=139526123 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1493&MessageId=141251009

אני יודעת שזה נורא לא פוליטקלי קורקט לומר את

זה אבל לדעתי כמעט בכל נפילה יש אלמנט מסוים של בחירה ,זה לא מפחית מעוצמת הכאב או העובדה שמה שקורה אח"כ כבר לא בשליטתו של אדם ושמגיע לו כל עזרה שיוכל לקבל מעצם היותו אדם. לדעתי במקרה של הנ"ל שהבאתי את הסרט שלה , הפחד מלהרגיש "פגיעה" , או "קורבן" דוחף אותה. אני מכירה את התחושה הזו , והיה לי קל להבין למה היא התנהגה בהרבה צורות שציפיתי שתנהג בהן בסרט עוד לפני שידעתי שתנהג כך.

לא נכון. צמימות נגזרת מהמילה תם=שלם

בתנ"ך מצווים להקריב חיות (שה, יונה בלה בלה..) תם/תמים. הכוונה לחיה שלמה שאין בה פגם. תמימות היא שלמות. היא משהו שלא נפגע. לא לדעת את המציאות יכול להגן ~לכאורה~ מפגיעה, אבל זה לא מעניק תודעה. זה להיות ילד. לחזור לגן-עדן תרום האכילה מפרי עץ הדת... להזכירכם, רק אח"כ הם הבינו שהם ערומים..

אולי בעצם נסכם את זה כך

לקחתי את מה שדיברת עליו ואני חושבת ששילוב של תמימות וזהירות נחוצה הם שני דברים חיוניים. תמימות בלי זהירות , שווה לטיפשות, זהירות כשלעצמה יכולה להפוך אותך לאדם קר ומנוכר שתמיד אורב לצרה לפני שתבוא. צריך איזושהי תמימות בסיסית בחיים בכל דבר, כל אמונה שיש לך על העולם במידה מסוימת היא נאיבית. אולי יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות, אישית אני מעדיפה את הצד הפחות (למרות שבפועל אני סקרנית מדי להישאר שם) , אבל בהחלט אני יכולה להזדהות עם הרצון.

אני יכולה להזדהות עם הרצון להיות תמים

אבל לא חושבת שזה 'נחוץ'. אני כן מאמינה שאדם תמים בסופו של דבר הוא חסר מודעות ולכן הסיכוי שיפע גבוה הרבה יותר! לא רק זה, אדם תמים שנפגע לרוב נפגע קשה יותר, גם בגלל עוצמת ההתפכחות. להתפכח תוך כדי פגיעה זו הדרך הכי כואבת שרובינו חווים אותה בחיינו בסיטואציות כאלה ואחרות. בקיצור, תם הוא אכן שלם ולא פגם, אבל זה לא מתאים לאדם בוגר. מי שרוצה להיות אחראי לחייו באמת, לא יכול להיות תם. כי להיות תם, פירושו להיות חסר תודעה. להיות ילד. אין שכל - אין דאגות. יש אשליה. והאשליה היא העולם של התמימים.

Berethor

New member
יש משפט יפה שאומר

"Foolish are those who fear nothing, yet claim to know everything. Brave are they who know everything yet fear nothing." אני מסכים עם עינבר בכך שתמימות מתאימה רק לילדים, אדם בעל הרבה ידע יכול לקרוא לאדם מבוגר ותמים "naive child". זהירות ותמימות/חוסר ידע הן תכונות שלא הולכות טוב ביחד, הרי איך אתה יכול לזהר ממשהו שאתה לא יודע עליו, האם זה הופך תאדם לאמיץ או צודק? לא, האם זה אומר שככה הוא לא יפגע? גם לא. כאשר אדם לא יודע על משהו, עבורו הוא לא קיים, אבל הדבר הזה קיים, פשוט הוא לא מודע עליו, אדם שבהכחשה במכוון או שלא במכוון, חושב לעצמו שאם הוא לא יודע על משהו אז הדבר הזה לא קיים, וזאת אחת הסיבות שזה טיפשי. כמובן שיש תמימות ויש התחסדות, המתחסד הוא לא באמת אדם תמים, הוא יודע הרבה יותר מאדם תמים, הוא אפילו עושה או עשה הרבה דברים לא תמימים, אבל הוא משחק אותה תמים, ורוצה שאחרים יהיו תמימים. נכון שאפשרי להיות תמים וזהיר, אבל אז זה רק בעזרת תכנות ואיסורים, אדם תמים שהוא זהיר בדרך כלל לא ממש יודע תסיבות ללמה הוא צריך להיות זהיר, הוא נזהר רק כי ככה אמרו לו, לא יודע תסיבות מאחורי זה, חסר בחירה חופשית, ברגע שיש משהו שלא אמרו לו הוא יפול בזה, ומצב שני ינצלו תתמימות שלו כדי לתת לו איסורים לא מוצדקים, כי הוא לא ידע להבדיל בין מה באמת רע ובין מה שלא. לדוגמא יגידו לו אסור לקיים יחסים מחוץ לנישואים? למה? ככה. לא יתנו לו סיבות כמו שריבוי בני זוג חושף אותך ליותר סיכונים, שאם הוא לא ישתמש באמצעים יהיה הריונות לא רצויים ואז ללא נישואים הוא יגדל תילד לבד, וכל מיני סיבות הגיוניות. אז פה האיסור שכביכול מביא לתוצעה טובה, למה כביכול? כי ככה אנשים לא מודעים אם יש בניהם התאמה מינית, ולא כולם מעוניינים לתחתן בגיל צעיר(אם בכלל) והכי חשוב כי האיסור הזה חל בעיקר על הנשים(זאת אומרת שוביניסטי). מצד שני אפשר לשתמש בתמימות של האדם כדי לתת לו איסורים לא מוסריים, כמו לדוגמא להגיד לו שאסור לא לעשות סקס, 'זה לא טבעי וזה לא בסדר', אם הוא תמים הוא אשכרה יאמין שזה נכון, וגם לתת איסורים לנשים תמימות, בטענה שרק בגלל שהן נשים אסור להן אלף ואחת דברים, בעוד שלגברים יהיה מותר כמעט הכל. התמימות הופכת אדם לפגיע יותר, לחסר ידע יותר, ולקורבן קל למניפולציות, אפליה וניצול. איזה יתרונות בדיוק יש לתמימות? רק האשליה, האשליה שגם העולם מסביבך הוא תמים וטוב, האשליה שרק מה שלמדו אותך לאמין בו הוא נכון, מבלי שבאמת יהיה לך תכלים של הידע והמוסר לשיפוט עצמי. תמימות אפילו לא נותנת לאדם להכיר את עצמו לעומק, שלא לדבר על העולם. ברור שלחוסר תמימות יכולים להיות גם צדדים שלילים, כגון שאדם מחליט ללכת על הדרך הרעה, לתנהג בחוסר מוסריות, לפוגע בעצמו ובאחרים, אבל זה לא משום שהוא יודע הרבה, אלא משום שהוא יודע הרבה מבלי שלמדו אותו מוסר, או מפני שאין לו מצפון באופן טבעי, ויש גם מקרים שזה בגלל הדרדרות, מכל מיני סיבות של תלויות רק באדם. אגב סקרנות היא תכונה טובה, לפחות עד לנקודה שהופכים למרגלים, אם כי אפילו למרגלים יכולים להיות שימושים חיוביים. אדם שלא סקרן, יהיה בעל ידע ותחומי עניין מוגבלים, הרי הוא ידע "רק מה שהוא צריך לדעת", זאת אומרת רק מה שלמדו אותו. לדעתי לא צריך תמימות, אני למשל הצלחתי לצבור ידע רב על תחומים שונים ומשונים גם מבלי ללכת ללמוד את רובם וגם מבלי לחוות על בשרי את רובם, וגם דברים שחוויתי הידע וחוסר התמימות לא הפריעו לי לחוות אותם. פשוט עדיף מצד אחד לדעת כמה שיותר ומצד שני לא לראות את כל העולם כמסך של נתונים, לא לתמקד בטפל אלא בעיקר, לא לתמקד בחלקי אלא בשלם, לא לבהות בפה ולחשוב על רוק, לא לבהות באדם ולחשוב על לא יודע מה, לא לסתובב בקניון לחשוב שיש אנס בכל פינה, זה בהחלט אפשרי, גם לאנשים לא תמימים, כל עוד הם לא אובססיבים/כפייתיים, קיצוניים, חסרי מוסר או בעלי אינטליגנציה נמוכה.

../images/Emo45.gif

אהבתי במיוחד את זה: "ברור שלחוסר תמימות יכולים להיות גם צדדים שלילים, כגון שאדם מחליט ללכת על הדרך הרעה, לתנהג בחוסר מוסריות, לפוגע בעצמו ובאחרים, אבל זה לא משום שהוא יודע הרבה, אלא משום שהוא יודע הרבה מבלי שלמדו אותו מוסר"

Berethor

New member
אכן ידע הוא כוח ../images/Emo45.gif

ומלא לא צריך לשתמש במנגנון ההכחשה בצורה השלילית והקיצונית. "מרבית בני האדם משתמשים במנגון ההכחשה באופן שגרתי, מתוך ניסיון למסך את החלקים הקשים יותר של מציאות היומיום - פנימית או חיצונית. אדם שריגשותיו נפגעו בסיטואציה שבה הקוד החברתי אינו מאפשר בכי, יכחיש בדרך כלל את דבר הפגיעה. מפעם לפעם אנו שומעים על מי שפעל להצלת חייהם של הקרובים לו (או של זרים גמורים) מתוך הכחשה של הסכנה הנשקפת לו תוך כדי כך. בצד הפתולוגי של הסקאלה, הכחשה עשויה להביא לתוצאות הפוכות. כך למשל אדם הנמנע מביצוע בדיקה מוקדמת לגילוי סרטן מתוך תחושה שבכך הוא מונע באופן כלשהו את התפתחות המחלה בגופו; או אחר המתעקש שאינו מכור להימורים."

snoopytush

New member
בזמן האחרון אני וראה את העולם כבעל

פוטנציאל לסדרה מצויירת. יש לך דמות מדליקה שאפשר לעשות ממנה מטעמים מסרטים מצויירים. אהבתי

למעלה