פינת הטיפ השבועי

עצמונאי

New member
פינת הטיפ השבועי

חדש השבוע נפתח בפורום פינת הטיפ השבועי שרשרו כאן מדי סוף שבוע טיפ מהניסיון האישי שלכם בשבוע

thankful

New member
מנסיון שצברתי השבוע (באופן עצמאי)

ב - VB.NET (אבל יש את זה גם ב - VB6 , לכן אני כותב זאת כאן) , פונקציית REPLACE (או למי שרוצה , $REPLACE) לא עבדה לי כהלכה . פונקציית REPLACE מבצעת החלפה של *כל* המופעים של "משהו" ב "משהו" אחר (שמגדירים בעת שימוש בפונקציה) , אלא אם אומרים לה בפרמטר החמישי (עד כמה שאני זוכר) את הערך 1 , המציין שיש לבצע החלפה אחת בלבד (כמו בתכנית שרציתי) . אבל , כשהשתמשתי בפונקציית REPLACE (ב - VB.NET , כפי שציינתי היא קיימת גם ב VB6) לצורך החלפת המופע הבודד של הסימן מינוס בפלוס בביטוי (למשל) : 7x+75=-3x+21 (עם הפרמטר החמישי שערכו 1) , התוצאה (המוזרה לכאורה) שקיבלתי היתה 3x+21+ בלבד - ללא החלק השמאלי במשוואה הנ"ל ! בעקבות כך , ויתרתי על השימוש בפונקציית REPLACE ו"החלפתי" אותה בשימוש בפונקציית MID (או $MID למי שמתעקש ...) , שמחליפה לי בדיוק את המינוס במיקום הרצוי בפלוס - וזה עבד מצויין . מוסר השכל : אם מסתבכים עם פונקציה אחת , אפשר להשתמש בפונקציה אחרת ... (מספר הפונקציות לטיפול במחרוזות ב VB6 , כמה שהוא נראה גדול , ב - VB.NET יש עוד יותר פונקציות לטיפול במחרוזות ...) ליאור .

MaD-d0g

New member
והטיפ השבועי שלי:

זה נמצא ב FAQ, אבל אני אזכיר את זה בכל מקרה... כל מי שרגיל לעבוד בסביבה חלונאית ועכבר עם גלגלת רגיל לגלול מסכים ארוכים של טקסט (בעיקר קוד מקור). הבעיה היא ש VB6 לא תומכת בפונקציות של הגלגלת. בגלל זה מישהו בנה את הדבר הזה... גלילה נעימה

עצמונאי

New member
והחלק שלי בזה

מניסיון... לפני שאתם נגשים לקובץ או לתיקיה השתמשו בפונקציה Dir$ג€ זה ימנע מכם הרבה כאב ראש. שבת שלום

עצמונאי

New member
והחלק שלי בזה

מניסיון... לפני שאתם נגשים לקובץ או לתיקיה השתמשו בפונקציה Dir$ג€ זה ימנע מכם הרבה כאב ראש. שבת שלום

ilankt

New member
רוצים טיפ?

תשנו בהגדרות בVB שכל פעם שאתם מריצים את התוכנה (F5) זה ישמור אוטומטית. זה יכול לחסוך לכם... שעות שלמות!

MZ-Tools 3.0

מציע למשתמשים ה"כבדים" ב VB להשתמש ב Add-In שנקרא VB 6 MZ-Tools 3.0. חוסך הרבה מאוד עבודה ועושה את החיים קלים יותר בסביבת העבודה (ה IDE) דוגמאות בשליפה: סגירת כל החלונות בלחיצת כפתור מחיקת התוכן של החלון Immediate יצירת תבניות קוד משלכם (למשל - לטיפול בשגיאות) וכו' וכו' והכל - בחינם! רוצו להוריד
... מכאן כמובן [יש לקרוא _היטב_ את הוראות ההתקנה]

MaD-d0g

New member
פשש... נראה כלי חזק ../images/Emo70.gif

חבל שאני לא עובד על פרויקט כבד כרגע כמו פעם
זה באמת נראה כמו כלי שימושי

Guy24Gold

New member
טיפ קטן

תשנו את גודל הטאב לשני תווים במקום ארבעה. הרבה יותר נוח, ואתה לא צריך לפעמים להתחיל לכתוב מאמצע העמוד.

למעלה