פינת החל"ת

פינת החל"ת

קראתי את הטור האחרון בפינה הזו, ויש לי בעיה קטנה עם מה שכתוב שם. מילא זה שאני לא מסכים לגמרי עם הדעה (אבל זה בסדר, חילוקי דעות זה תמיד בריא), אבל יש גם בעיה עם העובדות. לדעתי האישית, אדם שאסור לו להביע דעה שנוגדת את דעתו של השליט, יש לו פחות חופש מאיתנו. לנו מותר להביע דעה מנוגדת לאיש הכי חזק בעולם (ג'ורג' בוש), ועדיין לא עושים לנו כלום, בעיראק לעומת זאת, תספוג עונש חביב כלשהו. לגבי הנשק הכימי של עיראק, אז כן יש להם נשק כימי, וכל השאלה היא כמה נשאר להם (הם הרגו את הכורדים לפני כמה שנים עם נשק כימי). לעיראק אין (וזה בזכות ישראל), נשק אטומי, ולכן לא צריך לפרק אותה ממנו, מה שכן יש לה, זה נשק כימי וביולוגי (שהם חלק מראשי התיבות של אב"כ, שם נמצאת גם המילה אטומי, וכנראה מזה הבילבול הקל). ונכון, לישראל אין שליט משוגע, יש פה דמוקרטיה (פחות או יותר), וגם עם שרון מאוד רוצה, הוא לא יכול להחליט ביום בהיר אחד (או גשום לחילופין), לשלוח פצצות אטום על מדינה כלשהי, או סתם לרסס אוכלוסיות שלמות בתוך המדינה, שלא אוהבות אותו, בנשק כימי. ושים לב, את הנשק הכימי של עיראק כן ראו, והם כן השתמשו בו, מה שכן אני מאוד מקווה שלא נצטרך לראות אותו במו עינינו. ואולי, כל מנהיגי המדינות הנאורות (גרמניה, צרפת, בלגיה וכו'), מתנגדות למלחמה כי הן מפחדות שביום שאחרי, יתגלו מסמכים ועדויות, שיראו על קשרים בין המדינות הנאורות האלה, לבין עיראק, ולא כ"כ מתחשק להן שיגלו את כל הקשרים הלא כ"כ מחמיאים האלו. ודרך אגב אני לא עיוור, וגם אני חושב ומטיל ספק, ולפי ההודעה הזאת, אפשר להבין לאילו מסקנות אני הגעתי.

kedeman

New member
הממ... זכותך לא להסכים!

גם על חלק מהעובדות שאתה כתבת אפשר לחלוק מי אמר שלעירק אין נשק אטומי? הפצצת הכור היתה בשנות השמונים מי אמר שמאז הם לא פיתחו/קנו שומדבר? בנוסף לזה צ'רטקוף דיבר, לדעתי, על החופש של הפרט ולא על החופש שלנו בתור קבוצה אני לא אומר שאתה לא צודק אני לא אומר שהוא טועה... בנת?

נכון

בנוגע לנשק אטומי, גם אם יש להם, אז אף אחד לא מדבר על זה כרגע, וכל הסיפור של המילחמה זה בגלל נשק כימי וביולוגי ולא בגלל נשק אטומי שאולי יש ואולי אין, כי על הכימי והביולוגי יודעים שיש, ולכן כל הדיון בכלל נסוב סביב 2 סוגי הנשק האלו ולא על נשק אטומי (אני מקווה שהברהתי את עצמי טוב הפעם). ואם יש להם נשק אטומי, אז עוד יותר רצוי לפרוק את סדאם מנישקו. חלוקי הדעות שלי עם צ'רטקוף, הן בנושא מהי מטרת המילחמה הזו, והאם צריך לצאת למלחמה או לא. מה שרציתי להגיד זה שיש צורך לדייק בעובדות, ולא להשתמש בטיעונים ודוגמאות, לא נכונות. בנוסף לזאת, גם בחופש הפרט, אני חושב שלרוב אזרחי המערב יש יותר חופש פרט מלאזרחי הדיקטטרות (אומנם בישראל אין יותר מידי חופש פרט, אבל הנה גם צ'רטקוף, גם אני, וגם אתה, יכולים להביע את דעתם בפומבי לגבי המלחמה). ואני לא אומר שאני צודק או שצ'רטקוף צודק או שהאפיפיור אוכל חמין, זה לא משנה, ומה שחשוב זה שכשיש דיון צריך להקשיב לשני הצדדים, ולדייק בעובדות. שבת שלום.

למעלה