פינת הוידאו ארט

eranoz

New member
פינת הוידאו ארט

עם מצלמת וידאו אפשר לעשות גם עבודות סטילס למרות שהקונספט של הוידאו הוא רצף של תמונות באיכות נמוכה יחסית

SC

New member
אין לי כותרת

טוב, אני לא מבין בוידאו כמעט בכלל אבל כן כמו השאר אני חושב שנושא החדות קצת מקלקל והתאורה...לא רוצה לדבר על הטכניקה, אתה כבר לבד תדע מה מתאים לך יותר. אבל מה שכן רציתי לומר לך שהיו שם כמה קטעים שממש אהבתי, אהבתי את הדרך בה הדמות משתלבת באחרת ואיך בתמונה אחרת דמות אחת צופה מהצד בשתיים האחרות. יפה מאוד מה שאתה עושה. שולי

yupy9

New member
אהבתי

מאוד אהבתי אך לדעתי אתה צריך לשאוף לדיוק רב יותר (וזה לא משנה אם יש לך סטודיו או לא...) שים לב לתאורה, לפרטים שבפריים- לחיתוך של התמונה הלבנה בצד שמאל, לווילון המאוד ספציפי לסוג המנורת לילה לסוג המצאים וכו´... כמו כן המיקום של המצלמה בזווית מ"מעוף הציפור" יש לו אפקט מאיים- משהו לכן בבימוי צריך לתת לזה את הדעת. כמו כן אולי תנצל את איכות הצילום לטובתך- תשתמש בפיקסלציה- אולי תגדיל זאת בהרבה- בקיצור תיהיה יותר ביקורתי עם עצמך- יש עתיד... תהנה!

pXL

New member
Defently the better one

תאורה, תנועה,זוויות... אהבתי.

pXL

New member
נו, אין נושא. מה ../images/Emo43.gif רוצה מחיי?

היי, מגניב eranoz (כלבלב חולה שכמותך
). אני לא רואה את זה באוירה היומיומית הזו.

eranoz

New member
זה לא העירום הראשון שמוצג פה

אני לא רואה מה ההבדל?

FreeFeeling

New member
.אוד רגע יש לנו כוכב סרטי פ...

הכי אהבתי את ה"קולאז" (התחברות הדמויות)
סחטין על האומץ\חשיפה! .צילום וידיאו. זה נכון.. אני גם פעם התעסקתי אם הראיון של צילום וידיאו ואחרי הצילום מציעת והוצאת ה-Frame´s הטובים.... (אני צילמתי בברכה
) זה יותר פשוט וכפי מצילום רגיל בגלל הגמישות ובחירת פרם מנצח..... אבל פרשתי מזה עכב "האיכות" (כמו שצינתה) לא שבה להתעסק אם זה ברמה היותר מקצועית , (תלוי מה מטרת הצילומים) ,לפעמים זה יכול להיות משתלם והרבה יותר מטעים) אולי כדי לאלות את הקבצים בפורמת יותר מוקטן? (ככה נראה יותר טוב את הצילום ופחות גרעיני) בהצלחה בהמשך הצילום והניסיונות

המעצב

New member
ערן היקרה....

שמע לא מתאים הקטע של המיטה שם. זה היה צריך להיות בחלל ריק כדי שנוכל להתמקד אך ורק בדמויות ובקומפוזיציה שלהן. דבר שני מגיע לדברים האלה באמת איכות הרבה יותר טובה. ודבר שלישי תנסה לפתח מורכבות קומפוזיציונית. יש שם כמה לא רעים אבל תנסה עוד קצת. חוץ מזה הרעיון מוצא חן בעיני. אני עדיין חושב שאתה צריך להכין לעצמך חדר סטודיו לדברים האלה.

eranoz

New member
ערן היקרה מגיבה...

כל הרעיון היה ללחוץ על הרקורד ולללכת עם הקטע שלי כמה שיותר רחוק. להשתולל על המיטה בלי להיות טרוד, מעניינים טכניים של צילום, או מכך שיש עוד משהו בחדר, לאינטימיות כזאת אפשר להגיע רק בוידאו ארט. וידאו-ארט זה יותר מצילום בוידאו, זה קונספט. זו עשייה אישית מאוד שמאפשרת להגיב ולשנות בזמן אמת, וזאת בניגוד לסרט רגיל שבו דברים נסגרים לפני ואחרי הצילומים. בקשר לקומפוזציות אני מסכים שיש מקום לשיפור אני בתחילת דרכי בתחום. בקשר למיטה בין להשתולל על ריצפה לבין להשתולל על מזרון קפיצים אני בוחר במזרון. וחוץ מזה, זה שאני לא יכול להרשות לעצמי סטודיו מסודר זה לא צריך למנוע ממני עשייה בתחום. אני מעדיף שתגיד לי שאתה אוהב את הרעיון ולא את הביצוע מאשר ההיפך.

MARMELAD

New member
שאלות, דעות, טענות ../images/Emo13.gif

קודם כל סחת´ן על החשיפה. לא חשבתי שהקולאז´ יכלול פנים. הפתעת אותי. הייתי רוצה קצת פרטים על העבודה הזאת, אם אפשר. היא מאוד מסקרנת. אני חייב לציין שההתרשמות שלי מהעבודה הזאת הייתה קצת מוטרדת. יכול להיות שזה כבר השלכה שלי על המיצג, אבל לי האנשים נראו נורא מנוכרים, גם כשהם באותה מיטה, כאילו ביחד. יכול להיות שזה בגלל ששלושתם חיוורים, יכול להיות שזו התאורה, או ההעמדה. אני לא מומחה גדול. התמונה הרביעית הייתה מאוד מוצלחת בעיניי. היא דווקא בכלל לא דיכאה אותי, בניגוד לאחרות. דרך אגב, התמונות שבהן החלון פתוח נראות בעיניי הרבה פחות "יפות לעין" מהתמונות עם התאורה הפנימית. המנורה הקטנה מאוד מרככת את התמונה, היא עושה אותה יותר "קלה לעיכול". האנשים נראים פחות מאיימים. כשהחלון פתוח אתה רואה הכל. לבן, חזק. מאוד. זו הייתה הכוונה שלך? דרך אגב, אני לא מכיר כאן כל כך את האנשים... ואין לי ממש סבלנות לעשות חיפושים עכשיו. אני אשמח לדעת קצת יותר על הרקע. מי עשה את העבודה, למה דווקא ככה. מקווה שלא בילבלתי ת´מוח מדי (אני עייף) גיא

דוקא חסר לי עניין התנועה

נראה כאילו העבודה נעשתה לסטילס אך ללא הקפדה, יכול להיות שעם חשיפה גבוהה יותר (צמצם פתוח זה נקרא?) היו מתקבלים אפקטים חזקים יותר. בכל מקרה כל הכבוד על האומץ, שלפי דעתי נדרש למשתתפים. אפרת

oren*

New member
אין מה להגיד, הלכת עד הסוף

קומפוזיציות מצויינות, הומוארוטיקה במיטבה. התמונה שבה אתה עומד וצופה אל מחוץ לחלון בזמן שהדמות השניה יושבת על המיטה - מעניינת מאוד. מה בעצם גרם לך להחליט לעבוד בעירום מלא? למיטב זכרוני בפרוייקטים הקודמים שלך נשארת במכנסיים (למרות שגם בהן העירום היה תורם לעבודה - כתבתי זאת בתגובתי לעבודתך הקודמת). האם צילמת את התמונות בידיעה שאתה הולך לפרסם אותן? האם היו תמונות שפסלת מלהציג בפורום מסיבה כלשהי?

ערןןןןןןןןןןןןןן

דבר ראשון קבל ח"ח (חיזוק חיובי) על החשיפה והאומץ.... סבבה של יצירות וקומפוזיציה- אני יודעת שסיפרת הרבה אבל תספר עוד כי זה ממש מעניין... ותביא עוד וידאו ארט..............................................

eranoz

New member
ובכן....הכל התחיל בעבודה המצורפת

צילמתי את עצמי בוידאו יושב על הכיסאות בסלון וגיליתי שאפשר לבצע הדבקה מאוד אמינה שלי על תמונת בסיס וזאת מכיוון שתנאי התאורה וכיוונון המצלמה נשארים כשהיו. וכך השגתי מעין שכפול של עצמי. ברפטטיביות יש מצד אחד העצמה ומצד שני הוזלה של האוביקט. ועוד אספקט מעניין הוא להציג את עצמי מכמה זויות שונות. את הרעיון הזה ניסיתי לחבר האינמיות הוידאו-ארטית שדיברתי עליה בתושבה הקודמת. ניסיתי לזרום עם עצמי חיפשתי את המקריות, האוטומטיזם והספונטניות (ע"ע דאדא) וכך השתוללתי על המיטה הזו במשך 7 דקות. בצילום וידאו יש 25 פריימים בשנייה וזה אומר 25 כפול 60 כפול 7 סכ"ה יצאו לי 10500 פריימים מתוכם בררתי 100 מעניינים ומהם ניסיתי להרכיב את בקולאז´ המיוחד הזה. (לא עד כדי כך מיוחד ככה משכפלים דמויות בימינו=כבר לא רואים סימני הדבקה גסים בתוכניות שעוסקות בשכפול דמויות כמו יצאפן ורק בישראל). למי שרגיל לסטילס הדיגיטלי האיכות של הוידאו מאוד צורמת. התריסים המוגפים גם מסתבר לא חביבים על מצלמת הוידאו שלי והיא גירענה את התמונות. כשפתחתי בספונטניות את התריס כמובן שזה שרף את התמונה. בקשר למבט הגבוהה המעיים לא היתה לי ברירה רציתי לתפוס כמה שיותר מהחדר והעדשה במצלמה שלי צרה למדי, נאלצתי להתרחק כמה שיותר ונוצר אפקט של מצלמת טלויזיה במעגל סגור. החשיפה היתה נמוכה כי הייתי בתנועה כל הזמן ורציתי להקפיא את התנועה ולא למרוח אותה. שווה לנסות גם חשיפה ארוכה גם אני בשלב נסיוני כמו רובנו כאן. הספונטניות מאוד אהובה עלי אם זאת אני מודע לחסרונות שלה. יכול להיות שהיא טובה רק לשלבים הראשונים של היצירה כדי לתפוס כיוונים ולאחר מכן צריך ללתש ולצלם עוד פעם עם קונספט ברור. עירום זה נושא בפני עצמו ניסינו לגעת בו לאחרונה בהקשר לשובניזם. בשבילי העירום התחבר עם האינטמיות הוידאו ארטית ועם הרצון להבליט את הפוזות של הגוף כמה שיותר. כי הן הכלי העיקרי. מה שמביא אותי למחשבה שאולי אני בכיוון של הוידאו-דאנס, אולי אני צריך לעבוד עם רקדנים להיות בכלל כראוגרף, אני חייב לציין שאני בור בנושא. עירום עצמי זה כנות וישירות לטוב ולרע. יכול להיות שהייתי משיג יותר עצמה אם הייתי יותר מרומז. ידעתי שאני הולך לפרסם את התוצאה של ההתנסות הזאת אך לא ידעתי מה היא תהיה בדיוק. אין לי עכבות בנושא העירום, התגברתי עליהם, יש לי עכבות בנושאים אחרים. להסביר מה בדיוק התכוונתי בכל תמונה אני לא רוצה. גם כי לא ממש ברור לי וגם אני רוצה כמה שיהיו פרשנויות ליצירה ולא להיות חד משמעי. הקיצר יש מקום לשיפורים אני עדיין לא סגור על עצמי ניראה מה יצא תם ולא נשלם

למעלה