פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור יפית אסולין אהובתי את הדמויות של עומר עציון, שיר השתהתה (כי איראן וזה) והחלטתי לעשות...
השלמות. כן כן, להשלים כמה דמויות של בנות מהפינה. מפעם לפעם נעשה את זה.
אוי, האלופה 3. לינור מגיעה אלינו באלופה 3 כבת של הרב הלוגן, דתייה שנשואה לשוקי שוקיניאן, עוזרו האישי של שמואל שקד, מנכ"ל הכוח ירושלים. מכיוון ששוקי לא יכול להביא ילדים, לינור מתאהבת באלסנדרו דל טוטה- שחקן זר שמתארח אצלם בבית. זה אפילו מסבך אותה עם כל מיני אנשים שטוטה מעורב איתם, המאפיה האיטלקית. אבל כשהרב הלוגן שומע על זה, הוא כובל את לינור באשמת דיבוק, עד ששוקי משחרר אותה, ובסוף הסדרה היא בורחת עם טוטה. תקשיבו, זה היה מופרך והזוי, ומוגזם. לא ההופעה הכי טובה של אגם, אבל אנחנו נפצה אותה במקום גבוה בהמשך הרשימה.
חכו חכו, בקרוב אצלי תופיע המון בפינה הזאת. אז כולם מאוד התרגשו כשדווח שאושרי כהן ויעל שרוני יהיו שניהם ב"בקרוב אצלי". איחוד נהדר לאחים סילבר. אבל זה לא ממש קרה, ויעל הייתה די שולית. היא שיחקה את תמר- תמר היא הפסיכולוגית של דסי, שמפעם לפעם דסי באה אליה לשפוך את אשר על ליבה. ויוראי לפעמים מטריד אותה כשהיא זורקת את הזבל. זה היה תפקיד די שולי וחבל, כי כולנו יודעים כמה יעל שרוני היא שחקנית נהדרת, ואולי בעונה השנייה, אורי גרוס יכתוב לנו משהו גדול עבורה. אבל שום דבר לא יהיה גדול יותר ממה שהוא כתב לה בשיר שלנו, ואת זה כולנו יודעים. נו, יאללה, אורי, תכתוב איזו עלילה לתמר, ואיחוד נוסף עם אושרי. חייבים.
אביב, אני מצטער, אני יודע שזה היה חשוב לך, אבל ריבונו של עולם, זה היה פלופ. די, נו, רשת החליטו לעשות המשך ל"אזהרת מסע", אבל החליטו להביא לנו טונות של שחקנים יווניים, והיו שם איזה ארבעה שחקנים ישראלים. אביב הייתה אחת מהם. היא שיחקה את מיכל- או שמא עלינו להגיד אדווה. אדווה היא סוכנת מוסד, מתלמדת אצל גבי, ונשלחת לרגל אצל אריק שור, כדי למצוא עליו דברים מלוכלכים למען ראש הממשלה, שרק רוצה למנוע מאריק להיבחר. בזמן העונה, אדווה וגבי נסחפים למסע ביוון בעקבות אריק, שהופך למטרה לארגוני טרור שם, ואדווה מגלה שאריק הוא אמיץ ביותר ומנסה לעזור לו להיפטר מכל הטרוריסטים. אמנם נכון שאביב היא אחת מהשחקניות האהובות עליי ביותר בארץ, אבל הסדרה הייתה כל כך מטופשת, היא לא עניינה אותי בכלל. אל תדאגו, אביב תקבל פיצוי גדול בהמשך הרשימה שלנו, היא לא רק נכשלת כאן עם הדמות הזאת. אבל טוב שאביב קיבלה משהו בפריים טיים, גם אם זה הסוף של רשת 13 עכשיו...
איזה יופי שהיא חזרה לסדרות. שירה הגיעה לבקרוב אצלי כמאיה ברגר, החברה לשעבר של חן פיטוסי, מלכת השכבה בתיכון של דסי טולדנו. אבל היא נפרדה ממנו שנייה לפני הפרום, ובתגובה, היא הרסה לחן ולדסי את הריקוד. בעתיד מאיה עומדת להתחתן עם אסי בן טובים, הידיד החנון של דסי מהתיכון, אבל לצערנו, היא מגלה שאסי ודסי עוד מאוהבים אחד בשנייה וההכנות לחתונה מעוררים את זה. היא אפילו מזייפת מכתב אימייל מאסי לדסי, ביום החתונה, כדי להגיד לה שזה נגמר, לגמרי לגמרי נגמר. או במילים האלה, בערך. אבל לבסוף, כשאסי מבין שהוא אוהב את דסי, מאיה מחליטה לחזור אל אהבת נעוריה, אל חן. שירה שיחקה יפה את המלכה הביצ'ית של התיכון, שרק רוצה להתחתן ורוצה שהחתונה תהיה הכי מושלמת. לבסוף היא קיבלה בערך את מה שהיא רוצה, ומעניין מה יהיה איתה בעונה השנייה. האם היחסים שלה עם חן יחזיקו מעמד? האם היא תמשיך להתאכזר לדסי? או שאולי תגיע ביץ' חדשה שתבלגן את הכל? אורי גרוס ידע.
מקום שישי של יפית אסולין: נועה לוי-סביון (בני מצווה)
אהובתי. כן, אז בלי קשר, בואו נדרג את הדמות של נועה. בעונה השנייה, מסתבר שהאבא של תהילה שיצא בשאלה התחתן עם משפחה חילונית. הוא התחתן עם נועה, ובאמת, איך אפשר להאשים אותו... יש לנועה שני ילדים- מיקה המגניבה ודותן החנון. הכניסה שלה לזוגיות עם אלעד בעייתית- היא מאמצת את מוריה ותהילה, אבל זה קשה להן, כי מדובר בשתי דתיות במשפחה חילונית. תהילה מתקשה עם כל הסידור השונה של הבית, עם כל החילוניות, אבל בשלב מסוים היא מתרגלת לנוכחות של המשפחה החדשה שלה ואפילו חוששת שנועה תתגרש מאלעד. זה לא קורה, והעונה מסתיימת כשאלעד ונועה עדיין ביחד, ותהילה עדיין אחותה החורגת של מיקה, שהחליקה באופן די חלק לחבורה. מעניין מה יקרה עם נועה בעונה השנייה. האם יהיו לה סצנות עם טליה או רינת, סצנות שאני באופן אישי מאוד ארצה לראות? האם היא תמשיך להיות אמא טובה ותצליח להרגיע את תהילה, שכולנו יודעים שיש לה נטייה לדרמטיות? האם היא תישאר מושלמת? זה כן.
שלום גברת, חיה בסרט... הסוכן הייתה כאן בשנה שעברה, ומשום מה חלפה מהר. נדמה שעומדים לוותר עליה דווקא, וחבל כי היה לה פוטנציאל להיות סיטקום יובל סמו הבא. אבל דברת, כן. היא האחות המוצלחת במשפחת רוזוליו, היא אמורה לרשת את הסוכנות המשפחתית, ממש ממש לא רזי, אחיה הדפוק והמוזר. אבל רזי מצליח להכות את דברת כשהוא מחתים את האחיינית שלהם, קים, ובאמצעות טריק גורם לה לעשות ליפסינק לשירים של טלי, הבת של העוזרת האישית שלו, שמוכשרת יותר ממנה. דברת מנסה לגנוב את קים, לקדם את הטאלנט שלה, סוקי, וגם מעורבת ביחסים מאוד קשים עם רזי. בסוף הסדרה אנחנו עדיין לא קיבלנו שום סוף, טלי שרה במקום קים אבל מתחת למסכה כשכולם חשבו שזאת קים, אבא של רזי ודברת השתכנע שלרזי מגיעה הסוכנות, וזהו. חבל דווקא. הילה די הצחיקה בתפקיד, היה נחמד לראות אותה מתעצבנת כל הזמן, אבל כנראה שלא נראה אותה יותר מזה. זה חבל, כי כמו שאמרתי, לסדרה הייתה פוטנציאל, אבל לפי מה שזה נראה- נצטרך לחכות לסיטקומים אחרים שיצחיקו אותנו, ובהם דברת לא תהיה. חבל.
עידו אוהב לעבור על בנות בת השוטר, וגם על ליאנה. אז הסדרה מתארת שני בני דודים- שלומי נקש עם 6 על החולצה, ושלומי ניסן עם 9 על החולצה. הם חולמים לעלות ממועדון הנוער לקבוצה הבוגרת. ואז הם מסתבכים- הם פוגשים את מוריץ הרמן, הבעלים של הקבוצה, ואת הנכדה שלו, לאה, שמבלבלת הכל. לאה תוקעת תריז בין שני השלומים- היא רוצה בבירור את 9. שלומי 6 בינתיים נפצע במעורבות עם הפשע המאורגן, והוא נאלץ לפרוש מהכדורגל, אבל הוא מתחיל להתערב בנושאי הפשע המאורגן והפצת הסמים עם אילן בן שטרית ואחותו, ג'סי. לאה בינתיים הייתה נחמדה ל-9, היא ניסתה לעזור לו בכל מה שהוא עשה, להתנתק קצת משלומי 6 ולנסות להצליח לבד, אבל היחסים ביניהם היו קשים עם כל המעורבות של הפשע המאורגן בקבוצה. לבסוף הם רוצים לברוח מהארץ, אבל הם נורים בדרך, ונראה שלאה מתה. 9 דווקא חי, אז אם תהיה עונה נוספת נגלה מה איתו. אבל הסדרה נתנה לליאנה להתנסות קצת בצרפתית, ובעיקר להתנשק עם עידו, תאמינו לי, עידו עושה את זה בצורה מוזרה עם כל הבנות של הסדרה הראשונה שלו. אבל עידו חבר, אז אני מפרגן לו כמה שהוא רוצה. תיהנה, עידו.
כן, אה... השלמתי האלופה בין לבין, אז יש לי עכשיו מישהי חדשה לדמויות של גאלה. אז נטשה היא מין סוג של מתנקשת כזאת. לקראת סוף העונה נחשף שאלי אלמדון, סוכן שחקני הכדורגל האגדי, הוא לא אחר מאשר מאיר פדידה- אבא של סער פדידה. אבא שלו כביכול נטש אותו, אבל מסתבר שגורש מהארץ בגלל אוסקר, סבא של תום שלייפר, אחרי שרצח את ההורים של תום אחרי שוד יהלומים. עם התאבדותו של מאיר, סער מגלה על פאבל- שחקן בקבוצת הכוח ירושלים, עושה דברו של מאיר, שנשלח להשגיח על סער. נטשה היא החברה של פאבל, וסער מגייס את שניהם לנקום בתום, כיוון שהוא מאשים את תום בהתאבדות של מאיר, כי תום רצה לקרוא למשטרה. נטשה נשלחת להתנקש בתום, היא מזריקה לו חומרים שיגרמו לו להזות ולרצות להתאבד. כמובן שבסוף תום מצליח להתגבר עליה, בעזרתן האדיבה של ליאן ושל זהבה אבוקסיס. אבל העונה הזאת הייתה מזעזעת, באמת, חשבתי שעונה 2 הייתה גרועה, ועונה 3 הייתה באמת עונה הזויה בסדרה. אני מעדיף לשכוח ממנה, אז למרות שגאלה עשתה דברים ממש יפים בדמות, בואו נגיד שזה לא היה תצוגה של טלוויזיה טובה, אוקיי? יש דמויות אחרות.
אוי, אביב. אני אוהב אותה כל כך, אבל ההיסטוריה פשוט התערבה. המזח הייתה אמורה לערוך בכורה ב-9 באוקטובר. יומיים לפני כן הכל השתנה, ולפתע סדרה על שאננות בחזית ואסון חמור בגבול הדרומי, כולל לקיחה בשבי, הפכה ל... רלוונטית מדי, לצערנו. לאחרונה ראינו את בתיה סופסוף. בתיה ורבין היא אדם אמיתי, היא הייתה שחקנית בקאמרי, בהריון, אשתו של ד"ר נחום ורבין שהגיע למוצב המזח ביום כיפור, ואז נכלא שם ברגע שהמלחמה פרצה. אבל בתיה לא ידעה מה קורה עם בעלה, היא ניסתה לחפש אותו בכל דרך, היא לא ידעה אם הוא חי בכלל. היא מחפשת בכל בתי החולים עם חותנה, פרופסור בן ציון ורבין, ומנסה להבין. בסופו של דבר, היא מגלה שבעלה נלקח בשבי. אבל איכשהו, הילד מחזיק ברחם שלה עד שנחום משתחרר. הסדרה הייתה חיה מדי, רלוונטית מדי, עצובה מדי. אביב לא הייתה מעורבת מדי בעלילה הראשית, זה היה שוב כמו שעת נעילה, כי מה לעשות, הדמויות שהיו אז בחזית היו גבריות. אבל היה כל כך מרגש לראות את אביב כאשתו של ורבין. גם אם היא לא הייתה זאת שהייתה אחראית על כל הסצנות. וגם אם היא התחרתה מול סדרה של יעל אלקנה, מה שנחשב לדבר קשה במיוחד עבורנו, ובעיקר עבורי.
לא מצאתי תמונה בפעם הקודמת, עכשיו זה יתוקן. כל שבת שנייה הייתה סיטקום ענק בערוץ הילדים באמצע שנות ה-2000, על יואל שמתגרש ומנסה לחיות כגרוש עם שלושה ילדים, אמא מחורפנת וחבר דביל. אנחנו רואים המון ניסיונות של יואל להמשיך הלאה, ומתישהו הוא מוצא אהבה חדשה במקום הכי לא צפוי. אוסי היא עיתונאית, ובכלל היא אמורה להיפגש עם עמנואל, החבר הטוב של יואל, שרוצה לקרוא לספר הצמרת של המדינה לחזור להעסיק אותו, כי הוא נטש אותו בעבר, אבל אשתו מנעה ממנו להגיע. יואל ואוסי מכירים, ואיכשהו זה עובד. אוסי עוזרת ליואל לצבור מחדש ביטחון, היא אפילו מארגנת לו את הדירה, אבל הדבר שהכי מעצבן אותה זה שיואל מפחד להודות בקשר שלהם: בפני אמא שלו ובפני הילדים שלו. מזל של יואל שהבת הבכורה שלו, שירה, היא אחת החכמות, והיא רוצה לחקור את אוסי בעצמה. החקירה החשאית של שירה לא עובדת כי אוסי מזהה אותה, ומסתבר לה שאוסי היא בעצם בחורה נהדרת לאבא שלה. לבסוף הסדרה מסתיימת בזה שהילדים נפגשים עם אוסי בפעם הראשונה, והכי חשוב- היא מקבלת את המפתח לדירה שהיה שייך לאמא של יואל. כן, זאת הייתה סדרה ממש מצחיקה בעיניי, אהבתי אותה ממש.
מקום רביעי של אניה בוקשטיין: אנה אקרבום-זהבי (הגרמני)
לאחרונה הסתיימה הסדרה המעניינת מאוד הזאת, שמתעסקת בנושא שורדי שואה. אנה זהבי, לבית אקרבום, היא אשתו של אורי. הם נפגשו באוניות שהגיעו לארץ ישראל, אחרי התופת שעברו. הם הקימו משפחה, הקימו קיבוץ, וניסו לשכוח מהכל. אבל עבודה של הבת שלהם, תמר, גורמת לאנה להיזכר במאורעות השואה, באובדן משפחתה, באונס שעברה אצל מי שהסתיר אותה... וגם לגלות דברים משונים. היא מתחילה לגלות חורים מסוימים בסיפור של אורי. היא מגלה שהיה אסיר עם שם אחר שלו ועם אותו המספר, והיא מגלה שקצין נאצי לשעבר דומה באופן מחשיד לאורי, שמתחיל להיעלם יותר ויותר למען משימות לכידת נאצים במוסד. בזמן הביקורים התכופים של אורי בחו"ל, אנה חוקרת יותר ויותר, עד הפרק האחרון, בו היא מגלה סופית שהתחתנה עם נאצי לשעבר שרק רצה לברוח. הבעיה היא שכולם חושבים שהיא פסיכית ומשוגעת, ושהזיכרונות שלה רודפים אותה, ולכן אף אחד לא לוקח ברצינות את הטענות שלה. היא מפונה לבסוף לבית משוגעים. עד כדי כך. אנה הצליחה להראות דמות מאוד חזקה בסדרה הזאת, ההתחרפנות וההידרדרות הנפשית שלה כשהיא מגלה כמה שקרים טוו סביבה הייתה נהדרת. אחלה סדרה, מעניין אם היא תמשיך.
כן, אמרתי שנצטרך לדרג אותה שוב. אז הנה, העונה השלישית של שבאבניקים הגיעה, ומרגלית, המורה מהסמינר שהשבאבניקים עזרו לה בפעם ההיא עם הארוס שלה. אבל בעונה השלישית, מרגלית חוזרת אלינו. מאיר נתקל בה, הוא מגלה שהיא התגרשה מבעלה. היא שוב מחפשת אהבה. בין מרגלית ומאיר מיד יש חיבור, חיבור נדיר. אבל מרגלית מבינה בסופו של דבר שמאיר מאוד לא מחובר לצד המזרחי שלו. הוא כל הזמן מצניע אותו, ומנסה להגיד שהוא אוהב זמרים אשכנזים, או פייטנים אשכנזים. הוא לא מוכן שיחברו בינו ובין מרגלית, כי זה כאילו לוותר- היא "סחורה פגומה", היא בדיוק מה שאמרו שהוא יצליח להשיג, ועוד מזרחית, כמו שתייגו אותו. מרגלית מבינה את זה, היא מחליטה להתרחק ממאיר. חוויה שבה מאיר מגלה את רות, אהובתו לשעבר, מאורסת, גורמת למאיר להבין סופית שאין לו לאן לברוח. הוא מתנצל בפני מרגלית והשניים סופסוף מתחילים להתראות. מעניין אם תהיה עוד עונה לשבאבניקים. בסוף העונה לא ממש קיבלנו את הפתרון לזה, אלא פשוט את זה שהשבאבניקים מבינים שהמצב חייב להשתנות, אחרי ה-7 באוקטובר. אבל היה נחמד לראות את מרגלית מנסה ליישר קצת את מאיר, אומרת לו כמה דברים שהוא היה חייב לשמוע. למרות שאני תמיד הייתי בצד של רות, גם בלי יד. אתם יודעים.
מקום רביעי של שושה גורן: ירדנה טולדנו (בקרוב אצלי)
בקרוב אצלי גרמה לבלגן פה בפינה, תאמינו לי... יותר מדי דמויות לדרג. בקיצור! דסי טולדנו, כן? אז לדסי, הרווקה של המדינה שכולם רוצים לדעת במי היא תבחר כבר ומה היא תעשה, יש סבתא. ירדנה טולדנו. ירדנה היא היא חברה של פרחיה וחביבה, שנמאס לה מזה שדסי רווקה, וגם מאמא של דסי, כלתה, אבל זה סיפור אחר לגמרי. היא מחליטה להטיל כישוף על דסי, כישוף שיביא לה את האחד. אבל אבוי, ירדנה מגלה שהיא וחברותיה המכשפות עשו טעות חמורה, הן הכפילו פי ארבעה את המרכיבים בכישוף! הדבר אומר שבמקום להביא את האחד לדסי, יגיע האחד ואיתו עוד שלושה גברים אחרים. ואכן, דסי לפתע הופכת להיות מחוזרת בידי גברים, והשאלה במי היא תבחר- בידיד מהתיכון, במלך השכבה, באקס או בנסיך ליכטנשטיין, סוחפת מדינה שלמה. ירדנה הייתה עוגן לדסי, בתור הסבתא שלה, היא הייתה מי שהיא מתייעצת איתה כשנמאס לה לבקש עצות מהאמא שלה, שבואו נגיד שהיא לא הבן אדם הכי תומך בעולם. היה נחמד לראות את ירדנה ומלי רבות אחת עם השנייה, ושושה הוכיחה שוב שהיא יכולה לשחק את הסבתא בצורה הכי טובה בעולם. מעניין מה יקרה עם ירדנה בעונה השנייה, יכול להיות שאורי גרוס יסדר לה איזה רומן עם בחור זקן וחמוד, זה דבר שתמיד יכול לקרות אצלו. לכו תדעו.
הייתה סדרה ממש טובה, תחריר. שימו לב שגם אצל מאור שווייצר שמתי את טל שמטוב במקום שני, אז נראה הגיוני לשים כאן את הגר, מה שדוחק קצת את דמויות הנוער של יעל למטה ברשימה. הגר היא הרל"שית של שגריר ישראל במצרים, והיא יוצאת עם רועי ברזאני, הקב"ט של השגרירות. אבל יש לה יחסים בלתי פתורים עם טל, סגן הקב"ט. בזמן המהומות של 2011, כל השגרירות מפונה מהעובדים פרט למאבטחים, אבל אוי ואבוי- הגר מתפספסת. היא לכודה בשגרירות כשפורעים מצרים צרים עליה, שמטוב צריך להציל אותה כשהיא רצה לה ברחבי השגרירות ומנסה להתחמק מהם. באותו הזמן מאבטחי השגרירות הנותרים מנסים לעשות כל מה שאפשר כדי להגיע לנקודת פינוי שתציל אותם, אבל הם לא יכולים בגלל כל הפורעים. לבסוף שמטוב יורה בטעות בבן של ראש המודיעין המצרי שניסה לטפס על הבניין, ואנחנו מגלים שזאת בעצם הסיבה שבהווה, הוא מחכה למשפט בפריז. לאחר הפינוי, שהמאבטחים מצליחים לסחוט, הגר באה להודות במקום בעלה (היא התחתנה עם שמטוב בין לבין) בירי, מה שמאפשר לבעלה לצאת כאדם חופשי. הגר דרשה מיעל כמה סצנות ממש נועזות, כמו לעבור מחלון לחלון בבניין, והיא רוב הזמן ברחה. זה עדיין היה ממש מעניין לראות אותה עושה את זה, תאמינו לי, זה היה די מצחיק אבל גם טוב. תלמדי מחברה שלך מלימודי משחק איך להיות בארץ עוינת וזרה.