פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שלפני שבועיים דירגתי את הדמויות של עומר דרור, שיר קיבלה שבועיים לבחור ובחרה בשחקן...
אושרי כהן! שלאחרונה חוזר אל חיינו ברמה מוגברת, ודור שלם של ילדים גדל עליו.
עוז מופיע בחאנשי לראשונה כפנטזיה של חאנשי, כחייל ישראלי. במהלך הסדרה נחשף שעוז הוא אמיתי- הוא ביקר את חאנשי בברוקלין וכביכול קיים איתה יחסים, למרות שברור שהוא אנס אותה וזה המשיך ליחסים. בפרק האחרון חאנשי מגיעה לבית של עוז, מובטל שגר אצל ההורים שלו, למרות שהוא מבטיח שהוא מנהל עסקים ומשפץ דירה. חאנשי מתעמתת איתו על האונס ועל זה שבגללו היא לא התחתנה, והוא אומר שהיא רצתה את זה. סדרה מאוד מוזרה ודמות מאוד מוזרה. אין לי מושג ממש איך להגדיר את מה שאושרי עשה שם, בכלל כל הסדרה הייתה קצת הזויה.
אז דור. מדובר בעורך דין שמרסל פוגשת ונדמה שרוצה לצאת איתה. אבל הוא מייצג את סמנכ"ל ההלוואות בבנק שנחשפה בו מעילה, ומנצל את זה כדי לערער את מעמדה. הוא עורך דין מאוד מרשים וערמומי. הוא מאמין היטב שהקליינט שלו לא אשם במעילה של הבנק, ובטוח לגמרי שעומדים להפליל את הקליינט שלו בנושא. במהלך העונה אנחנו רואים את קמינסקי מנסה להציל את הקליינט שלו ומדבר בשפה של עורכי דין, עד שהוא מגלה לקראת סוף העונה שאכן הייתה מעילה בבנק והוא מגן על אדם מושחת. את האמת? אין לי מושג מה הוא עוד עשה שם. זאת הייתה סדרה די נשכחת בסופו של דבר...
מעניין אותי כמה בכלל זוכרים שאושרי היה בראש גדול בתחילת דרכו. בועז הוא האח למחצה של איתי- הוא לא מאותה האמא, הוא כן מאותו האבא וחוזר אל המשפחה מהצבא. איתי די מעריץ את בועז אבל בועז לא ממש שם עליו. הוא קצת מעורב בעלילה של טלי שמנסה להצליח בפרסומות, והכי חשוב- הוא מתאהב באיילה, האחות של יעל. הם הופכים לזוג, אבל כשהוא מכיר את אנסטסיה, הומלסית שאיילה אוספת (נראית מוכרת קצת). למרות שאיילה מקנאה בקשר בין בועז לאנסטסיה, בועז חוזר אליה והוא חבר שלה. אבל בועז היה רק בעונה הראשונה של ראש גדול, ולמרות שאיתי היה בכל העונות, לא ממש שמענו מאז על המעללים של אחיו. הוא אפילו ניהל קשר קצר עם איילה בעונה השנייה, כאילו כדי לקחת משהו מאחיו. מפתיע במיוחד. אז אני לא יודע כמה נזכור בכלל את בועז, מי יזכור בכלל שאושרי היה שם בסדרה? מי בכלל יזכור שלאיתי היה אח תקופה מסוימת? סדרה מוזרה במיוחד עם אנשים מאוד מוזרים לפעמים, אבל זה מקום הגון לדמות של בועז, אני חושב...
הדמות הכי חדשה של אושרי מתברגת במקום הרביעי. הראש מתעסקת באיתמר מולכו, ראש השב"כ, כשמדליפים חושפים את רשת הסייענים שלו ברצועת עזה, מה שמטלטל את השב"כ. נאווי הוא ראש הלשכה של איתמר, הוא זה שמנסה לעזור לו לגלות מי הדליף את כל העניין, ואומר לו לקחת צעד אחורה כי ברור שההדלפות הן אישיות נגדו. מבחינתו ברור מי הדליפה- ילי נוריק, האקסית שלו, האקרית מוצלחת ביותר שיכולה בערך לעשות הכל בעזרת מחשב. נאווי נשוי, והוא מנסה לשכוח מילי כמה שאפשר, אבל מנסה להיות זה שתופס אותה. אפשר לראות שעוד יש ביניהם אהבה, ילי מרגלת אחריו ואחרי חיי המשפחה שלו, ונאווי הוא היחיד שמסיק שילי יכולה להאזין לכולם ואפילו מנסה לדבר איתה. הוא גם מגלה שעוז סקאלי, המאבטח של איתמר, גילה שאיתמר הוא זה שמונע את חיסול רוצח אחיו כי הוא רוצה להמשיך לרגל אחריו. ולאחרונה גם גילינו שהוא עומד לקבל מידע מכרמלה, האמא של איתמר שהסתירה את ילי אצלה. האם נאווי המדליף? אני מניח שלא, יש לו את העלילה שלו עם ילי, וכנראה זה לא הוא. אבל נצטרך לראות איך הסדרה הזאת תמשיך כדי לדעת איך לדרג אותו בצורה יותר טובה. אבל מקום רביעי נראה לי דבר הגיוני.
סדרות של אורי גרוס ואושרי זה סיפור הצלחה. כמה התרגשו כשהסתבר שאושרי ישחק שם ויחזור למה שהיה. אז חן פיטוסי, או חן רחמים פיטוסי, היה מלך הנשף בתיכון של דסי טולדנו. הוא היה מלך הכיתה והיה בן זוגה של מאיה ברגר, והיה האהבה הבלתי מושגת של דסי. אבל יום אחד חן ומאיה נפרדים, וכתוצאה מכך הוא מזמין את דסי לנשף. לצערו הסחת דעת ממאיה גורמת לכך שהוא לא תופס את דסי בזמן הריקוד ודסי נתקעת בקיר. כעבור שנים, חן מנהל חווה בצפון, גרוש ואבא לילדה. דסי צריכה לארגן את החתונה של אסי בן טובים, חבר ילדותה, ומאיה, ומי נבחר לארח את החתונה אם לא חן בחווה שלו. מה שמוביל להמון רגעים מצחיקים בין חברי התיכון, כולל כשהם ננעלים במרתף היינות של חן למשחק אמת או חובה קטלני. חן הוא אחד מארבעת הגברים שרודפים אחרי דסי, שרוצים להיות בני זוגה. זה נראה הגיוני שבלי אסי, דסי תלך אליו. אבל מה שלא יודעים זה שמאיה בגדה באסי איתו, וזה מתגלה במהלך הסדרה. לבסוף דסי בוחרת באסי בחתונה שלו, ואילו חן ומאיה מחליטים להתחתן במקום. מצחיק. אין עדיין הרבה להגיד על חן, אבל אל תדאגו- תהיה עונה שנייה לסדרה, ולכן אנחנו נוכל לראות אותו נשוי למאיה, כמו שהיה צריך להיות, ומעניין מה יקרה בעונה הבאה. אבל זה סיפור מעניין לעונה הבאה, ולזמן אחר. ואם כבר אורי גרוס, שאר הרשימה היא כולה שלו...
אריאל הוא דמות שבכלל יועדה להראל סקעת לאחר כוכב נולד 2, אבל כמו המון תכנונים, זה לא קרה ורק נינט נשארה מכוכב נולד. אז אושרי סירב לאהבה מעבר לפינה כדי להגיע לתפקיד. אריאל מופיע בצורה מפתיעה בסצנה הראשונה של העונה, כחתן העתידי של נינט. הוא נדרס בטעות בידי זוהר ונינט והם מכירים אותו, אבל הסוד שלו הוא שהוא ואחותו שרון הם בעצם האחים של גבעון כספי. הם מתכננים לנקום בכולם על מותו של גבעון בעונה הראשונה, ואריאל לאט לאט כובש את נינט, בעיקר כשהוא חושף שהוא נתן לזוהר את השיר "הבלדה שלי עלייך". במהלך העונה נחשף שגבעון חי בכלל ושלישיית האחים כספי-סילבר מנסה להמשיך בתוכנית, מה שמסתבך כשאריאל מתאהב בנינט, כמובן. במהלך העונה נינט שוכבת עם זוהר ואריאל ונכנסת להריון, והאחים מסדרים שהבדיקה תראה שזוהר עקר. נינט, שרוצה להתחתן עם האבא, עומדת להתחתן עם אריאל, אבל גבעון אמור לרצוח אותה באותו הזמן כשזוהר נקבר חי. אריאל, שמתחרט, מציל את נינט וחוטף במקומה את הירייה, ומת כשנינט שרה לו "הלילה הזה". בסוף העונה, בסצנה אייקונית, אריאל נמצא על ספינה בים ומסתכל על זוהר ונינט חוגגים את חתונתם דרך משקפת. השאלה "איך אריאל חי" נשאלה רבות, אורי גרוס משתעשע בלגלות את זה, אבל האמת? נגמרו לו הרעיונות והוא כנראה ידע כבר שבעונה השלישית לא יתעסקו עם זה. אבל היה נחמד לראות את הלבטים של אושרי בדמות הזאת, היא הייתה אחת מהטובות שהוא שיחק אי פעם. ולכן יש רק דמות אחת שיכולה לגבור עליו בקטע הזה...
במקום הראשון שמתי את יונתן. בעונה השלישית של השיר שלנו נחשף ששתי העונות הקודמות היו רק סדרה, ושאריאל לא באמת קיים, אלא בסך הכל שחקן בשם יונתן ברק שמתגייס לצה"ל. יונתן הוא חבר טוב מאוד של רני אביב, שמשחק את זוהר, אבל יש לו סוד: הוא מנהל רומן עם שירי גולד, החברה של רני והבת של הסוכנת של שניהם, לילי. יונתן מתגייס עם שירי ללהקה צבאית, אבל רני מצטרף לשם אחרי שהוא אוכל מנגו בגלל משפחת גולד. באמצע העונה, רני מנסה להציע נישואין לשירי אבל לצערנו מוקרן סרטון... אינטימי... של יונתן ושירי. לאחר מכן יונתן לוקח סמים, ושמש, שהיא שוטרת צבאית ומנסה לאתר סמים, מתקרבת אליו והם הופכים לזוג לאחר שהוא מגלה את הסוד שלה. בסוף העונה השלישית יונתן ושירי מתנשקים, מה שגורם לעליה של יונתן בעונה הרביעית: הוא מנסה להחזיר אליו את שמש, קונה בשבילה את הבר של "הגיהינום" ומנסה להתחיל איתה, מה שלא עוזר כי תמרה וייס מחוקת הזיכרון תמיד מנסה להתחיל איתו ושמש תופסת אותם. ליונתן נמאס מתישהו, הוא מנהל רומן עם אחותה של שמש, שלי (לשמש בכלל קוראים חלי! לא ידעתם?) ואפילו פוגש את אביו צ'רניה, שמסתבך עם המאפיה. לבסוף יונתן חוזר אל שמש, והכל בא אל מקומו בשלום. אורי גרוס הוא זה שתמיד נתן לאושרי את הדמויות הכי טובות שלו, ואני חושב שבגלל שיונתן היה יותר זמן (אם כי רק עונה 3 נכתבה בידי אורי גרוס) הוא זה שלוקח את המקום הראשון. היה כיף לראות אותו עם שמש, היו רגעים אייקוניים שעשה בעונה השלישית, ולראות אותו ואת רני רבים זה תמיד כיף. רק תסגרו אם אמא שלו מתה או לא? לכו תדעו.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא אני אהיה זה שאבחר בשחקן. עד אז!