פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר חגגתי מפגש עם נינה קוטלר בדירוג דמויות, יונתן לא התרחק יותר מדי ובחר ב...
אלי אלטוניו! לאן הוא נעלם בעצם? מופיע פחות בזמן האחרון.
אהבתי את אוטונומיות. הסדרה על היקום המקביל בו החרדים הקימו אוטונומיה בירושלים ואז משפחה חרדית וחילונית רבות על ילדה שבעקבות בלבול גדלה במשפחה חילונית ולא חרדית, שהיא במקרה המשפחה של מנהיג האוטונומיה. אז המאבק על הילדה גורם לכך שאשר ובתיה לוצאטו, שהיו בהליכי גירושין, צריכים לדגמן זוגיות. ויקטור זה החבר הטוב של אשר, ואשר הולך לגור אצלו בזמן הפרידה מבתיה. באחת מהסצנות הזכורות, אשר מנסה להתאבד בתלייה בגלל המאבק על גוני וזה שהוא לא יכול יותר, אבל ויקטור תופס אותו ברגע האחרון ומצליח לחלץ אותו מהחבל. סצנה זכורה, קצת פחות בשביל אלי.
אני לא זכרתי שזה היה אלי. למרות שזכרתי את העלילה- בפתיחה של העונה, יעל מגלה מקום (שתומר הופך אחר כך למועדון) שיש בו שני פושעים שאוספים אופניים גנובים. אסף ודוד העבריינים מגיעים לבית של יעל ומאיימים עליה כי הם חושבים שחשפה אותם, אבל איילה מגיעה. איילה, אחות של יעל, מתאהבת באסף והם הופכים לזוג, כי לאיילה יש איזה קטע עם לאסוף מהרחוב. ואז הם מפיחים את דוד. אבל זה לא מתפתח יותר מדי- בסוף דוד חוזר ואומר לאסף לחזור לפרוץ איתו לחנות, ואחרי שאיילה מגלה את זה היא נפרדת מאסף לתמיד. לאיילה היה קטע מוזר בעונה הזאת, היא סיימה אותה כמעט בזוגיות עם איתי שנפרד בשבילה מאלכס, עד שהיא בורחת עם איזה מישהו מהרחוב. כן, היו דברים מוזרים בעונה הזאת של ראש גדול, לא דמות זכורה במיוחד.
כן, גם אלי היה חלק מהאנשים האלה שבאו למתים לרגע לפרק אחד, הגיעו לבית החולים בלי הבנה של מה יש להם, ואז מגלים משהו בחיים האישיים שלהם והם מחלימים. במקרה שלו, הוא שיחק את רני, בחור שהגיע עם הרעלה בכבד שאנשים לא הבינו ממה נגרמה, ותוך כדי יולה מבינה שהוא מאוהב ממש בעוזרת הבית שלו, עדינה (ג'ייד דייכס וויקס, כן, גם הייתה). ואז מסתבר שגם עוזרת הבית מאוד מאוהבת בו, והיא עמדה לעזוב, והוא מתוודה בפניה בווידוי אהבה מאוד מוזר וקריפי (תאמינו לי, הוא חולם על איך שיעשה לה ילדים), ומסתבר שהוא שתה כדי שיהיה לו אומץ מולה, אבל כאב לו הראש, אז היא נתנה לו אקמול. כן, ואז מסתבר שהשילוב בין האקמול לאלכוהול גרם להרעלת כבד, והדמות של רני ניצלת. ואז יולה מחליטה לשחק שדכנית ואומרת להם להודות באהבה שלהם. זה באמת קרה. מדהים כמה אנשים שיחקו במתים לרגע בתפקיד של מטופלים, אבל זה היה חלק מהקסם של הסדרה הזאת, אני חושב, שכל פרק היה משהו כזה.
סדרה נהדרת שמספרת על בחור בשם קובי ברכה, שמגלם אימרי ביטון, שמנסה רק למצוא דרך לגלות מי אנס את אשתו מלי, כשפרשת אונס דומה נחשפת. זאת במקביל לחקירה המשטרתית בנושא. מה שמעורר את קובי לחקור את העניין, זה מקרה התקיפה והאונס של בחורה בשם לנה ניסים. היא הותקפה בדיוק באותה הצורה שבה מלי הותקפה, ולכן קובי בטוח שמדובר באותו האנס. אלי שיחק שם את ירון ניסים. ירון הוא טכנאי דודים שנשוי ללנה, אנחנו פוגשים אותו בפרק השני כשאורנה דניס ואבי אברהם חוקרים אותו מתי דיבר עם אשתו, ואז מנסים להבין מה קרה בכנס אנשי הנדל"ן בו לנה הותקפה. קובי חוקר אותו גם, אבל לא מצליח לגלות מה קרה לאשתו ומי תקף אותה, מה גם, שמסתבר שישראל גל, שהוא האנס שתקף את לנה ניסים, הוא לא התוקף של מלי, מה שמוביל להתאבדות של קובי שלא עומד בכל הרשת שנסגרת עליו. תפקיד יחסית משני של אלי, למרות שהוא היה בסדרה די טובה שאני אהבתי, שכמה שחקנים הציגו בה תצוגת משחק נהדרת.
אני נשבע לכם שזה הוא, נו, לא רואים שזה הוא? טוב, בוקופטר היה בעונה הראשונה של פולישוק, ועשה כל מיני דברים מאוד שנויים במחלוקת לשר פולישוק. הוא כתב של גל"צ לעניינים החברתיים, כלומר, הוא הכתב שצריך להתעסק עם השר לקידום חברתי, התפקיד שפולישוק קיבל באופן מפתיע, ורוצה להכניס לתקשורת, כך שבעצם המסלול של פולישוק לפרסום עובר דרך בוקופטר. עוד דבר אחד חשוב הוא זה שאקי מנהל רומן עם היועצת של פולישוק, עם תקומה, מה שמצד אחד יכול לתת לפולישוק את המסלול להדלפות, ומצד שני יכול לעשות דברים מאוד בעייתיים. ככה, למשל, בזמן שהם בחופשה במדבר, אקי מספר לה שעומדים לפרסם קלטת בה מישהו מקלל את חומי שליט, יושב ראש מפלגת מל"ל. אבל בגלל שהוא רוצה סקופ, הוא מדליף את זה לערוץ הראשון כדי שיקדמו אותו. ומין הסתם שזה מתפרסם מוקדם מדי כי אקי חייב להדליף לפני הטיול עם תקומה. ובגלל שהוא רוצה סקופ, הוא בורח לה ומשאיר אותה במדבר. אפשר להגיד שזה לא עבד יפה. אחרי העונה הראשונה תקומה עוברת לבחורים אחרים, אבל נחמד לדעת שהיה לאלי תפקיד באחת הסדרות הפוליטיות הגדולות ביותר שהיו לנו בארץ. מסכנה תקומה.
כן, איזה זיכרונות מהממים. בכוכב הצפון 2, המשבר בעירייה אחרי הפיטורין של איריס גרמו לכך שראש העיר החדש, רם דיין, מחליט לקצץ בתקציב ובמועדון המקומי. לכן עידו מחליט לעשות מסיבה גדולה שבה יוכלו לאסוף כסף לשיפוץ המועדון, וזה דבר שסוחב את העונה. אז אחד מהדברים שאנחנו מקבלים שם זה את הלהקות שמגיעות לאזור, כשעידו מנסה לג'נגל בין הלהקות השונות ולהצליח לסגור איתן. יואב הוא הסוכן של להקת בלו הארט די ושל דייוויד היפה, ואנחנו שומעים אותו צורח בדרך כלל על עידו שמפרסם כל מיני דברים בלי אישור. או למשל מנסה לשקר לבלו הארט די ולעכברי הכפר שכל אחד מהם יפתח את הפסטיבל, עד שהוא מתבלבל בחוזים שלהם ושולח לכל להקה את החוזה של הלהקה השנייה, מה שגורם לו לאבד את שתי הלהקות. וכמובן שיש לנו את העובדה שיואב הופך להיות הסוכן של נועה. זה די תוקע תריז בין נועה לעידו, כי נועה רוצה לעזור לעידו בפסטיבל, אבל אז היא מגלה שאסור לה לעשות דברים בלי האישור של יואב. אז עונה כיפית במיוחד שהיה ממש כיף לראות, ואלי היה חלק מזה, כי לראות אותו סוכן של להקות ומודיע לכולם מה אפשר ואי אפשר לעשות היה נחמד, ואפילו די מצחיק, אני חושב. שירו איתי, 365 כרטיסים, 365 כרטיסים...
אלי היה בעונה השנייה של השוטרים, ותראו איך הוא השתנה מהימים שלו פעם. בעונה הראשונה השוטרים ניסו להפיל את ארגון הפשע של מאור עזרא שהטיל אימים על נהריה, והם הצליחו לתפוס אותו, אבל אז הסתבכו כשהסתבר באיזה אמצעים הם נקטו כדי להפיל את ארגון הפשע שלו, ונכנסו גם הם לכלא. בעונה השנייה מאור משתחרר מהכלא, וגם השוטרים מקבלים עבודה להפיל את ארגון הפשע של לירז באומן, יד ימינו של מאור ופסיכופת לא קטן בעצמו שהשתלט על השאריות. דדה הוא הגיס של מאור, ואחרי שמאור משתחרר מהכלא דדה מנסה להחזיר את הארגון שלו כמו פעם. זה לא ממש עוזר, ואחרי שמאור מחוסל, דדה מנסה להמשיך להשפיע על זהות ראש העיר, ושולח את העבריינים לנסות לאיים על האזרחים להצביע לבנימיני, ראש העיר המוכר שתומך בהם. אחרי שבאומן מחוסל, שגיא, חבר אחר בארגון הפשע ששנים ניסה לבסס את עצמו בתור עבריין בכיר, מחליט להעיף את דדה ולהפוך לעבריין הראשי בנהריה, וראש העיר מפסיד. דדה היה מין חזרה של אלי לטלוויזיה, הוא תיאר אותו כיצר רע שמנסה להניע את מאור, ומצד שני לא מאיים ומשכנע כמוהו. הוא קיצוני וזועק את העבריינות שלו בניגוד למאור הרצחני אך השקט, שמצליח להשיג כבוד מכולם כראש משפחת הפשע. העונה השנייה של השוטרים הייתה טובה לא פחות מהראשונה, וראינו שהפושעים בנהרייה ממשיכים להיות קטלניים בדיוק כמו פעם.
במקום הראשון אנחנו פוגשים את אחת הדמויות הכי מפורסמות של אלי. אנחנו פוגשים את הדמות של ציון, עובד הרס"ר והטבח האהוב שנמצא בלהקת הנח"ל 2006. בהתחלה נדמה שציון הוא סתם סנג'ר שנמצא שם, עד שמגלים משהו מדהים עליו: ציון הוא מיליונר בסתר. הוא מכר צליל ספציפי לאיי סי קיו, ואיכשהו זה מביא לו המון כסף כל פעם שיש הודעה. אני נשבע לכם, זה הסיפור. בתחילת העונה, ציון מתאהב דווקא באלינור, הביץ' הגדולה של הסדרה, והוא מוכן לעשות בשבילה הכל. הוא אפילו מצליח לעזור לאלינור להחזיר לעצמה את הירושה של אבא שלה. אבל מי שבאמת מאוהבת בציון זאת חלי, שהיא רק ה"חברה הכי טובה שלו". אלינור לא ממש מתה על ציון, אבל היא הופכת לבת זוג שלו לאחר שהיא מגלה שהוא מיליונר. לבסוף ציון מבין שהוא מאוהב בחלי ומציע לה נישואין, מה שמסתבך מאוד בעונה הרביעית כי אלינור בטוחה שהיא בהריון ממנו. ציון איש העסקים נכנס לבעיה מאוד רצינית עם מאפיה כשניסה לעזור לאבא של יונתן, אבל למזלו שמש מצליחה להציל אותו ולהשיב את הכל על מי מנוחות. גם מסתבר שציון לא בדיוק האבא של התינוק של אלינור, היא הייתה עם יונתן ואחרי שהתינוק נולד כולם מזהים את הגבות המשמעותיות. לבסוף ציון וחלי ביחד, וחלי כמובן הגשימה את חלומה וכתבה עוד עונה לשיר שלנו, רק הפעם עם מושיק עפיה ורוני סופרסטאר בתפקידים הראשיים. כן, זה קצת מופרך. אבל בסופו של דבר, לאלי יש חלק חשוב מאוד בעונות 3-4 של השיר שלנו. הדמות של ציון הייתה מגניבה, והיה נחמד לראות אותו משחק שם במשולש אהבה. וכמובן שהוא עם חלי בסוף, כמו שצריך.
כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר לבחור. עד אז!