פינת הדמויות 105- עידו ברטל!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגנו את הדמויות של נאיה בינשטוק, שיר בחרה בקלות בשחקן שנוכח השבוע...

עידו ברטל.jpg

עידו ברטל! שמסתבר שהיו לו מלא דמויות לפינה. לא זכרתי שהיו לו מלא.​

YossihNew

Well-known member
תומר.jpg

מקום 12: תומר (שבאבניקים)

פרק די בלתי נשכח, בו לייזר מגיע לשדה מוקשים ברמת הגולן (כמו מלא דמויות), ומגיעים חיילים לחלץ אותו. לבסוף לייזר מתנגד מאוד לחילוץ בטענה שתומר מתנשא מעליו, ובסוף הוא רוכב לו על הגב. אני לא אומר שהסצנה לא הייתה זכורה, אבל בסופו של דבר זה לא היה חשוב שעידו שיחק את תומר. אבל אם כבר אנחנו תכף נגלה שלייזר ותומר נלחמו בגלגול אחר או משהו. תכף נגלה.​

YossihNew

Well-known member
אבי.jpg

מקום 11: אבי (באש ובמים)

הסדרה של שמרית! הסדרה של חנן וגיא! הסדרה שמספרת על בעלים של בר ירושלמי שנוסעים לקרקוב, למשחק גורלי של בית"ר שמאפשר לה להעפיל לליגת האלופות. בסדרה, הדמות של ניסו מנהלת רומן עם הדמות של רותם, אבל הוא מתרחק אליה בגלל שהוא אולי חולה סרטן. אז רותם די פוזלת לדמות של אבי, שבא איתם לקרקוב. אבל מעבר לזה- לא זכור לי יותר מדי מהדמות הזאת. יש עונה שנייה ואני לא חושב שעידו יהיה בה. אבל היו דמויות בולטות יותר בסדרה, כמו למשל הדמויות של שיר או של יניב. אבל גם עידו היה שם.​

YossihNew

Well-known member
אבירם.jpg

מקום עשירי: אבירם (שעת נעילה)

לעידו היה תפקיד מאוד קטן בשעת נעילה. הוא היה אבירם, סגן, המפקד של המחלקה שהוצבה ברמת הגולן. הוא רוצה לקדם את ג'קי אלוש, החבר מהפנתרים השחורים. אבל ביום הראשון למלחמה, המחלקה נלחמת מול טור שריון סורי, ובדרך אבירם נהרג. נמרוד כספי הוא זה שצריך לטפל במחלקה, ובואו נגיד שזה לא עובד טוב- הוא נכנס להלם קרב וצריך לנסות לפקד ככה. כן, אחרי מה שנאמר בשבאבניקים, עידו ועומר פרלמן נלחמו כתף אל כתף במלחמה אחרת. מצחיק הקטע הזה. זה מוזר איך הדברים האלה קורים. סדרה איכותית מצד אחד, ומצד שני- לעידו לא היה בה תפקיד חשוב כל כך.​

YossihNew

Well-known member
ברי צקלה.jpg

מקום תשיעי: ברי צקלה (לבד בבית)

או שזה היה ברי בקלה? אני לא זוכר אם הוא שינה את השם בעקבות הפרק או לפני כי כולם צחקו עליו בנושא הזה. טוב, ברי הוא המורה לספורט של מיקה צור. ומיקה כמובן מצטיינת בכל דבר חוץ מזה ש... נו, מפגע פיזיולוגי, אני לא צריך לספר לכם. והיא לא יכולה לעשות ריצת 2000. אז כדי לא להיכשל היא משתמשת באוטו של זעתר, ומיקה נחשבת לעילוי בספורט ונשלחת לתחרות. כמובן שהתרמית נחשפת ולצערנו מיקה נאלצת להשלים את הריצה. אבל מה שחשוב זה שהיא התחרתה בריצה מול איזו אחת. אחת שבכלל לא הייתה מוכרת, אחת שבכלל לא דומה למילה גור, הכפילה שלה מהעונה הנוכחית. לא, אני לא זוכר שום אחת שהתחרתה מול מיקה בריצה באותה העונה, לבקשת נועה כרמי, שביקשה מכולנו לשכוח את התקופה הזאת. בכל מקרה, מעניין שהוא היה באחות הקטנה של קופה ראשית. על קופה ראשית נדבר אחרי עוד כמה דמויות, אבל זה יקח עוד הרבה זמן. פרק קצת זכור, או שלא, לבקשת נועה.​

YossihNew

Well-known member
אלכס.jpg

מקום שמיני: אלכס (חצויה: הדבר האמיתי)

אוקיי, זוכרים את ירדן? חוקרת שלמדה קצת על אקו משאול, מורה לרוחות רפאים שהפך להומלס, ומנסה להבין למה גבי, הסוכנת של ידידה ויטל, מתה ואיך יכול להיות שראו אותה חיה אחרי. לאחר שירדן נרצחת בידי אקו, כי היא עלתה עליו וניסתה לעצור אותו, אחותה נוי באה לנקום ומתחזה בהתחלה לכתבת בסט של חצויה. אז אלכס הוא המפעיל של ירדן וגם של נוי. עידו שיחק את צייד הרוחות שמנסה לצוד את אקו, מה שמשתבש כי לצערנו לעמית פרקש יש רצון משלה. עידו הופיע מעט מאוד בסדרה, היו לו כמה פרקים, אבל היה מעניין לראות אותו מנסה להרוג את אקו בחתונה של עמית. כן, סיפור מוזר היה בעונה הזאת, לא ערפדים, אלא רוחות רפאים, ובמקום דמויות, השחקנים שיחקו את עצמם. אבל עידו היה שם בדרך, וזה היה מוזר לראות אותו שם בסוף הסדרה. גם לא ממש סיפרו מה נסגר איתו. ולמרות זאת, בואו רק נגיד שהיוצר של חצויה לא גמר עם עידו, כי הדמות הבאה ברשימה היא גם דמות בסדרה של אותו יוצר. בשביל מה אנחנו צריכים את זה?​

YossihNew

Well-known member
גיל.jpg

מקום שביעי: גיל (הפיג'מות 9)

תרימו יד אם זכרתם שעידו היה בפיג'מות! זה היה פרק מוזר, "סינדרום ירושלים" שמו. בפרק הזה, ימית ודנה עושות פרק ספין אוף שבו הן מנהלות בוטיקפה בירושלים. בעל הבית שלהן הוא אלברט, ומסתבר שהוא לא מרשה לבנים ובנות לגור יחד, אז כדי שגיל יגור שם, הוא מתחזה לאחותו התאומה גילי. והפיג'מות כמובן באים לבקר, מה שרק מטריף את המצב. וקובי עובר סינדרום ירושלים, הוא בטוח שהסבבה סאלי הוא המשיח. וגם ההורים של גיל באים לבקר, אז הוא צריך לג'נגל בין הדמות שלו כגילי לדמות שלו כגיל. באמת. תשמעו, זאת הייתה העונה האחרונה של הפיג'מות ומוזר לי לחשוב שהוא בכלל היה שם. אבל כן, היה שם. זה מצחיק אבל יש לו חלק קטן מאוד (מאוד) באחת הקומדיות הכי מצליחות שעשו פה. למרות שאילן טוען שמדובר בהעתקה מסיטקום אמריקני, ובכלל אחרי שהפרק נגמר, נתן שמח לשמוע שהוא ודנה יכולים לחזור להיות זוג. אבל היה פתיח מיוחד לפרק הזה והיה נחמד לראות את הסגנון השונה. למרות שהדירות נראות זהה, ואלברט, כמובן, דמות גאונית, וזה קרוב לו יותר לתיאטרון החאן, שם השחקן שמשחק את דמותו משחק בדרך כלל. ידעתם?​

YossihNew

Well-known member
שרוליק שולמן.jpg

מקום שישי: ישראל "שרוליק" שולמן (ריקוד האש)

לא דיברנו על זה לפני כמה שבועות? ובשבוע שעבר? בקיצור, שרוליק, או ישראל. אנחנו מכירים את הקהילה של פאיירסלוב ואת האדמו"ר שלה שמת. במקום למנות את בנו הבכור, הרב נתן, הוא לא ממונה כי הוא רב של נשים. הוא כן זה שצריך להחליט מי ירש את אבא שלהם ולכן הוא ממנה את אחיו הקטן, שרוליק. הסצנה שהם רוקדים במינוי שלו הייתה נהדרת. בנוסף, אנחנו מכירים את הבנים שלו- שייע ושיינה. שאלו בעצם עידו טאקו ונאיה בינשטוק, שנים לפני שישחקו אחים בסדרה אחרת בכלל. כן, דיברנו על העניין הזה בשבוע שעבר, על איך שנשכו את נאיה בפנים ומהבת הכי חסודה בקהילה ועם השידוך הכי טוב, היא חטפה צלקת. לבסוף, שרוליק מעדיף דווקא את האחיין שלו, הבן של נתן, שלום, בתור היורש שלו. אבל בסופו של דבר היה משהו מוזר בסדרה, העובדה שהיא נכתבה כמין כתב הגנה לרב ברלנד, המורה של רמה בורשטיין. למרות זאת היה נחמד לראות את עידו משחק את הרב החרדי, כולם שיחקו את החרדים יפה במיוחד, והיו שם המון אנשים. וגם מיה עיברין נחשפה לראשונה בזכות הסדרה הזאת ואולי זה מה שהפך את הסדרה הזאת למשהו מיוחד. חבל שלא נראה המשך, אבל היה נחמד לראות אותה כשהייתה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור. עד אז!​

YossihNew

Well-known member
אוריה בן גד.jpg

מקום חמישי: אוריה בן גד (נעלמים 3)

נו, תזרמו איתי! אז בהתחלה הוא היה רוגל, רוגל היה עוזר של גדעון, שמנסה למצוא את מכרות הפלטינה באשמורת ולחפור בהן. בהתחלה זה לא אומר לנו כלום, עד שבמהלך חקירה מסתבר שפיזנטי לא ירה באוריה. את אוריה אתם זוכרים? אח של דניאלה שנרצח כי כביכול גילה יותר מדי על נושא המים המורעלים באשמורת. אז מה קרה לאוריה? מסתבר שבני הופמן שלח אותו לארגנטינה, ואוריה עבד שם עד שגילה שחפירות הפלטינה מסוכנות לאשמורת. הוא החליט לעבור לצד של אלישר ולגלות לו על כל מה שבני וגדעון מתכננים. גם היה הסיפור של יונתן שגילה על העסקה הזאת ולכן המשפחה שלו נאלצה לעזוב את הארץ. אנחנו עדים לאיחוד בין דניאלה ואוריה אחרי שאלישר חושף בפני החבורה את העניין, ואוריה כמעט מחוסל כשנחטף, אבל לבסוף החבורה מחלצת אותו. לבסוף אוריה הופך לסגן מנהל המפעל עם אבא של שאולי, וככה אחיה של דניאלה ואבא של שאולי גם הופכים לחברים טובים. אמנם זה היה קצת מוזר שאוריה חי ולא ידעו את זה, זה קצת סתר את מה ששמענו בעונה הראשונה, אבל היה נחמד לראות את עידו מתאחד עם דניאלה, ומאפשר לה לפתור את הבעיה הגדולה בחיים שלה. אז זה היה סיפור די נחמד לדעתי.​

YossihNew

Well-known member
סגל.jpg

מקום רביעי: סגל (תאג"ד 2)

אני בכלל שכחתי מזה שעידו היה בתאג"ד, כנראה בגלל שניסיתי מאוד מאוד להדחיק את העונה הזאת. ובאמת, אחרי העונה הראשונה תאג"ד די נפלה. אבל אם אתם זוכרים את סגל, אז הוא היה דמות די מעניינת. הוא היהבטנ"צ בעונה השנייה, שמאוד מאוד רצה לקיים רומן עם יסמין, הלא היא דנה לב שהייתה אהובה מאוד אז. בתחילת העונה אנחנו מגלים שיסמין קיימה יחסים עם בועז הפרמדיק במסיבת פורים, מה שמפריד בינה ובין עומר בן זוגה. מסתבר שבועז ביים את הסרטון כדי שסגל יוכל להשיג את יסמין. בנוסף, סגל הוא זה שעוזר לבועז בנושא הברחות הסמים בגבול. "פצועים" מגיעים מסוריה לטיפול חיילי האו"ם, שמוציאים מהם סמים ומוכרים באירופה. וכל זה כדי שהם יוכלו להשיג מודיעין על מלחמת האזרחים בסוריה. זה לא עובד, יסמין חוזרת לעומר, מסתבר שחיילי האו"ם העבירו חומרי נפץ לפיגוע ברמת הגולן שהם מתכננים עם כת שגם אחיו של עומר, שנעלם בסוריה, חבר בה. ובסוף כמעט הפצצה מתפוצצת כשבועז קשור אליה. תקשיבו, אני ניסיתי להדחיק את העונה הזאת, לא אהבתי אותה. לא את הפרידה בין ליה ואוריין, ולא את האונס של ליה, ולא את ההיעלמות של דניאל ושל רותם שפשוט נעלמו. פשוט כל הכיף בעונה הראשונה נעלם. אולי היה נחמד לראות את דנה שם, אבל תכל'ס אני ממש שכחתי שעידו היה שם. למרות זאת נזכרתי שהוא היה די מעניין שם ובגלל זה המיקום הגבוה של הדמות.​

YossihNew

Well-known member
אוצר שביט.jpg

מקום שלישי: אוצר שביט (קופה ראשית)

היום הם מתחתנים, גון ואוצר. בפה הם מתנשקים, גון ואוצר. אז מה אם הם בנים? גועל נפש! סליחה, גון ואוצר! איפה הצלמים? לא משנה. עידו הצטרף לקופה ראשית עוד כשהיא רק התחילה, בפרק השלישי. כוכבה מאוד גאה בבן שלה, היא רצתה לקרוא לו נסיך אבל אתם יודעים- יש טחינה כזאת, אז אוצר. אבל כוכבה נלחצת כשהיא מגלה שאוצר מדבר הרבה עם אסתי הקופאית, ובגלל שהיא לא רוצה כלה אתיופית, כוכבה מחליטה לספר לאסתי שאוצר הומו. אסתי בהלם שכוכבה יודעת על זה! מה שדי הורס לכוכבה את החיים. בעונה השלישית אוצר עומד להתחתן עם גון, וכוכבה ממש לא רוצה לקבל את זה. אבל לבסוף, למזלה של כוכבה, אוצר נפרד מגון. היא שמחה שאוצר מחליט לנסות עם בחורה בשם מאור, רק שיש בעיה קטנה... מאור היא בת דודה של שירה שטיינבוך. ואם יש דבר אחד שכוכבה לא רוצה שיהיה קשור אליה משפחתית, זה שטיינבוך. אז גון ואוצר חוזרים, וכמובן שכוכבה מנסה לעשות להם סרטון חתונה-נה-נה-נה, עד לחופה הראשית, שנערכת בסוף העונה ההיא, בסופר. וכמו שאמרתי בפינת הדמויות של בן- קצת מוזר לי שאחרי העונה השלישית, אוצר לא הופיע יותר. הוא התחתן עם גון, הם הפכו לזוג אייקוני בחתונה עם נטע ברזילי, הם הופיעו בקליפ של הפשוטע, ומעבר לזה לא שמענו עליו. אני חושב שחבל דווקא, כי זאת הייתה דמות מאוד טובה, ולעידו יש חלק מאוד חשוב באחת הסדרות המצחיקות שיש.​

YossihNew

Well-known member
אריאל אורן.jpg

מקום שני: אריאל אורן (בני מצווה)

כן, הנה הדמות שבגללה הוא בכלל בפינה הזאת. אז אריאל הוא אביה של משפחת אורן. הוא מצד אחד בשלן, מתמצא בכל הצמחים ובכל האזור של ירושלים, הוא מדריך טיולים בתפקידו. אבל מצד שני, מישהו טעם את קציצות החוביזה שלו? אני חושב שלא. הוא מנסה לגדל את פרחי הבר הקוצניים שלו בזהירות, וזה קשה כשיש לך את אביה וטוהר שרבים אחד עם השנייה על בר/בת המצווה המתקרבת שלהם. זה גם מאוד קשה כשאתה נשוי לטליה, אישה שמצד אחד היא אשת חייל, ומצד שני היא לא בדיוק האדם הכי שפוי שיש. וזה בכלל בלתי אפשרי כשאמא שלך זאת סבתא שולה, שמלווה בדרך כלל ביהודית. כל הסדרה אנחנו עדים לחיי המשפחה של אריאל, שבעונה הראשונה מתקשה כלכלית ולכן צריך לאחד את האירועים של הילדים שלו, ובעונה השנייה מנסה לשמור על העסק החדש בו הוא מדריך טיולים. גם העונה אנחנו מגלים שהוא ממש מצליח בטיולים שהוא מדריך, ואפילו מגלים את החצי השני במשפחה שלו- אחותו אביגיל, ומשפחת סרוסי שבאה להוסיף את יהודה, הבן שלה, לעלילה. בנוסף אנחנו עדים במהלך הסדרה לכל מיני סיפורים אחרים שלו בחיים, כמו איך שהוא מגדל את אמיתי וליבי, הילדים הקטנים שלו, או על הקשר המיוחד שלו עם אביה, שרוצה שאבא שלו יתגאה בו לפני בר המצווה שלו, ושלא בהכרח יחלוק את הרגע עם הלל. זה היה לפעמים מצחיק לראות את אריאל מבשל כל מיני צמחים שרק הלל אוהב, אבל אפשר לראות שזאת דמות מאוד מיוחדת. ולמרות ההצלחה שלה, יש דמות אחת שיכולה לנצח את אריאל ולהגיע אל פסגת הרשימה שלנו, וזה היה ברור לכולנו מההתחלה.​

YossihNew

Well-known member
אמוץ.jpg

מקום ראשון: אמוץ (אליפים)

אני מגיש מיצנצלות לכל שאר הדמויות. אמוץ, יו"ר מועצת התלמידים הדליד בעונה הראשונה, עושה רושם של אדם אחראי. אבל רק בהתחלה- מהר מאוד נחשף כמה אמוץ סאדיסט ואיך הוא מוביל את כל הדלידים, עם משה דינר, בהתעללות באליפים. אנחנו גם רואים אותו גונב טלפון מקטנצ'יק. וזה מה שמפיל את אמוץ, כי מסתבר שבגנות עוד יש יושרה מסוימת, אז חנה מכריחה אותו להתפטר מהתפקיד. אמוץ מתכנן שמשה דינר יבחר, אבל הפתיחה של הבחירות לכל השכבות גורמת לאהדה לרוני, ואמוץ חוטף אותו. רק שרוני הוא הבן של ראש הממשלה אז אתם יכולים לדמיין שזה לא הולך טוב כל כך לאמוץ, שנלקח לחקירה וחוזר קצת שבור. לאחר שהדלידים חוטפים מהאליפים בשר עם חומר משלשל, אמוץ מנסה להרגיע עם העניין, והוא מתפנה לקארין, חברה לשכבה, בזמן שדינר עוד מנסה לפגוע בכולם. בעונה השנייה קיבלנו אמוץ בשנת שירות, מנסה להתחיל עם עדן, המדריכה החדשה, וכמובן- מנסה לעצור את דינר מלהמשיך בבריונות שלו, כי דינר נשאר כיתה אחרי מה שקרה בעונה הראשונה. אמוץ עבר שינוי מאוד גדול בסדרה, מדיקטטור קטן בתחילתה, לבריון די הרסני באמצע כשהוא מאבד את הכוח שלו, עד למישהו שממש מתחרט על המעשים שלו בסוף שלה. חבל שלא קיבלנו את אמוץ ודינר בעונה השלישית, זה השאיר חור ענק. כי לראות את אמוץ ודינר מתכננים את ההתעללות באליפים בעונה הראשונה היה פשוט נהדר, עד היום זה די מפחיד. ומזה עברנו לשטויות של צחי. אז אולי אמוץ חייב לכולנו מיצנצלות אחרי כל מה שהוא עשה. לפחות הדמות הכי טובה של עידו, הוא באמת היה נהדר בזה.​

למעלה