פינת הדילמה X

ofribecker

New member
פינת הדילמה X

והפעם: הדילמה של מישיגן המצב: ברשותכם קבוצה שכל שנה מגיעה גבוה, מנצחת לרוב 9 - 11משחקים בעונה (מתוך 12) ומגיעה בדרך כלל למשחק בול יוקרתי. השנה התפטר המאמן הותיק של הקבוצה והגיע מאמן חדש עם נסיון מקבוצה אחרת אותה העלה מאשפתות. הוא מביא איתו שיטה חדשה לגמרי לקבוצה, עם הרבה מוטיבציה וגם הרבה רעש וצלצולים, אבל בעונה הראשונה שלו, התרסקות. 3 נצחונות ו 9 הפסדים, מאזן חסר תקדים ב 130 שנות הקבוצה. נציין עוד שאתם הקבוצה עם הקהל הגדול והנאמן ביותר בכל ארה"ב וכל שבת של משחק בית האצטדיון מלא בכ 110,000 צופים. כמה קרדיט אתם נותנים למאמן שלכם? 1) מפטרים אותו עכשיו ומיד לפני שהקטסטרופה תגדל וגם הקהל יפסיק לבוא. 2) נותנים לו עוד עונה ואם לא יביא משהו כמו 8 נצחונות לפחות מפטרים אותו. 3) נותנים לו לפחות עוד 2-3 עונות כדי להביא אליפות או לפחות נצחון בבול יוקרתי ואם לא, מפטרים אותו. 4) לא מפטרים מאמן כזה ויהי מה. הוא עוד יעשה היסטוריה. 5) אחר

stan123

New member
מפטרים ת'מאמן, סוגרים ת'מועדון ומוכרים ת'מגרש

עכשיו ברצינות יש גם עוד אלמנט שההנהלה צריכה לשאול את עצמה - עד כמה האוהדים "מודעים" לזה שהקבוצה בבניה ועברה מהפכה. כמה הם מוכנים לספוג - כי חייבים להתחשב בהם. אם הם יחסית מבינים את המצב - הייתי משאיר אותו. החפלת מאמן לדעתי לא תביא לשינוי מהיר כ"כ בכל מקרה וגם תיצור מצב שבוא המאמן ידע שאם הוא לא מביא תוצאות ומהר הוא ילך הביתה. זה ירתיע מאמנים חזקים וימחק אפשרות לריוויזיה בקבוצה. זאת גם האופציה המועדפת עלי בעיקרון, למרות שאני לא אוהב את הוולברינס ואם משהו ידפוק אותם זה טוב - אז במצב הזה עדיף לפטר! אם האוהדים חסרי סבלנות משהו, ורגילים לתפוקה גבוה - מחליפים. חייבים להתחשב באוהדים. דוגמה - טנסי. אני לא יודע מה המצב באן ארבור, כי הרי קאר אימן שם איזה 15 מליון שנה, ואני מניח שגם למשל טאברוויל לא ילך הביתה אחרי העונה הבזיונית הזאת. אולי רוד לא בנה איזה שושלת אימון של 60 שנה + ולכן הוא לא מישהו שקשה לזרוק אותו, אבל אני בעיקרון נגד עריפת ראשים שהבעייה היא לא המאמן. שיהיה בהצלחה בריקרויט הבא, ואני בטוח שהבולים לא כ"כ יתגעגעו לכם (חיוך מרושע)

DEJ

New member
בין 2 ל-3

אני מאוד לא אוהב פיטורים של מאמנים במהלך עונה. זה נובע בדרך כלל מחולשת הנהלה, שלא יודעת להתמודד עם אוהדים. הבעיה של קבוצה כזו היא לאו דווקא האוהדים. אני מניח שאם יחזרו ההישגים, יחזרו גם האוהדים. הבעיה היא שזו קבוצת קולג', אליה מגיעים שחקנים שמעוניינים להגיע ל-NFL. הם רוצים חשיפה חיובית, בקבוצה שבה הם יוכלו להראות את כישוריהם. בגלל האופי הקבוצתי של הפוטבול, שחקן בודד, מוכשר ככל שיהיה, לא יוכל להביא להישגים, וכישלון הקבוצה ידבק גם בו. בגלל שהשחקנים בוחרים את הקולג', כשלון מתמשך יגרום לאפקט כדור שלג. יהיה קשה יותר לגייס שחקנים טובים, ואז יהיה גם קשה יותר להביא תוצאות, וחוזר חלילה. התירוץ של בניית קבוצה לא יעבוד כלל, כאשר ממילא מחזור חיים של קבוצת קולג' הוא קצר יחסית (תוך 3-4 שנים זו קבוצה אחרת), הקבוצה עלולה למצוא עצמה במצב שקשה מאוד לחזור ממנו, על אף העבר המפואר שלה. לכן, אני לא יודע אם תנאי של 8 נצחונות הוא הכרחי, אבל שיפור משמעותי חייב להיות. כניסה ל-25 בעונה הבאה, ושיפור נוסף משמעותי בשנה שלאחר מכן, הן מחוייבות המציאות. אחרת, שימצא מקום אחר לחרב.

avishaiam

New member
מה זה פיטורי מאמן???

ההנהלה בונה קבוצה ביחד עם המאמן ותמיד מוצאים את האשמה במאמן דווקא, אף מאמן לא מקבל את השחקנים הכי טובים ולאו דווקא יכולים להתחבר מיד, המאמן הוא נדבך חשוב אבל אסור לשכוח שיש עוד גורמים חוץ ממאמן, תגידו לי שכל הכשלון העונה של הצ'ארג'רס זה המאמן? עם כמה שיש פה ששונאים אותו לא נראה לי שזה רק הוא. ליונס? רק מאמן? מה עם עוזרים? הנהלה? אז להגיד כמו שעושים פה בארץ שאחרי שני הפסדים מחליפים מאמן זה לא שייך, בטח לא מאמנים עם קבלות, חייבים לתת לפחות 2 עונות בשביל לבדוק אם חל שיפור בקבוצה. לא לתת 2-3 עונות אם הוא לא מגיע לבול יוקרתי אלא לבדוק אם יש שיפור משמעותי בחיבור הקבוצה והבניה הולכת טוב אז לא להעיף, רק אם רואים שהכל חרבנא רק אז אפשר להתחיל לחשוב על זה.

laufgas

New member
לדעתי 3

קבוצות גדולות לא נוצרות גדולות. הן נעשות גדולות. הכל מתאזן בסופו של דבר - כשמישיגן הייתה קבוצה מצויינת, אני מניח שהיה קשה לשחקנים להתקבל אליה כי זה היה יוקרתי. כמישגן פחות טובה, לשחקנים יותר קל להתקבל לקבוצה כי הצורך בכשרונות הוא מיידי, ובטוח ימצאו את האיזון ויחזירו את כוח ההרתעה של מישיגן חזרה. אני חושב שבסופו של דבר גם אם המאמן בא עם שיטה X, והקהל רוצה Y, תהיה פשרה איפשהו כי סה"כ המאמן לא דיקטטור. אני הייתי נותן לו כמה שנים כדי לבנות תוכנית מסויימת, ואני מאמין שתוך כדי העונות הוא ימצא את השחקנים הנכונים ויעשה מה שכולם מצפים ממנו. אם מדברים על אימון, אני באמת חושב שמאמן צריך לחתום לפחות ל3-4 שנים כדי שקבוצות "יקבלו צורה", בניגוד לצורה המכוערת בארץ שמאמן חותם לשנה במקרה הטוב, וגם אם הוא חתם ליותר לא יתנו לו לסיים את מה שהוא התחיל במקרה של הפסדים. אני חושב גם שזה קשור למבנה הליגות בארץ. אם מבנה הליגות היה "ליגה סגורה", היה יותר שקט בקבוצות והרמה הייתה עולה (במצב האופטימלי), לדעתי.

ofribecker

New member
דעתי (כאוהד, איך לא?)

למעלה מ 35 שנה שאני אוהד מישיגן וולברינס. לא היה דבר כזה מעולם, ואפילו לא קרוב לזה. 9 הפסדים? ועוד למי? טולדו !!! בבית ! הקבוצה אולי הכי חלשה ב MAC שהוא אחד הקונפרנסים הכי חלשים בדיביז'ן. הפסדים נוספים לנורת'ווסטרן בבית, לאילינוי בבית, שחיטות ע"י פן סטייט ואוהיו סטייט, הפסד לנוטר דם שנמצאת בעונה די חלשה. מילא הפסד הבית ליוטה שנמצאת כרגע חזק בטופ 10. האמוציה הראשונית צורחת "תתפטר תתפטר תתפטר"... אבל כשנרגעים, וחושבים באופן מחושב יותר, הדברים הרבה יותר מורכבים. הרי מה המטרה? כאוהד, אני רוצה לראות שוב הישגים גדולים, ואם ניתן אז כמה שיותר מהר. ריאלית, אם יפוטר המאמן הנוכחי, יגיע מאמן חדש וגם הוא עלול לעשות עונה ראשונה גרועה. לפחות לריץ' רודריגז יש דרך! הוא מנסה להרגיל את הקבוצה לשיטת ה spread offense שאיתה הצליח יפה מאוד בווסט וירג'יניה. אני מוכן לתת לו קרדיט לעוד עונה, אבל מבחינתי היא חייבת להראות שיפור משמעותי. אין לי סבלנות לחכות יותר מעוד עונה. בהתאם לכל זה, אני נוטה ללכת לתשובה 2. 8 נצחונות אני מוכן לקבל כשיפור משמעותי ולהמשיך לתת לו צ'אנס. ותשאלו אותי שוב באמצע העונה הבאה ובסופה... GO BLUE

tragula

New member
תשובת ההמונים

כיוון שאני מבלה קבוע בהאזנה לרדיון הספורט של דטרויט- הרוב המכריע של אוהדים (אלו שמתקשרים לרדיו) ופרשנים חושבים שמגיע לריץ עונה נוספת. התירות הוא שעדין אין את השחקנים "שלו" בקבוצה, ולכן הוא נאלץ להתמקד בשחקנים הצעירים (כיוון שהותיקים לא מתאימים לשיטה). אותם פרשנים/ אוהדים גם טוענים שזה לא תירוץ לאיך שההגנה תפקדה, עם צוות איכותי שכולל כ- 5 מקצוענים הם נראו כמו שטיח. אבל מצפים לשיפור שנה הבאה. לדעתי : (1) לא אהבתי את ריץ מהיום הראשון, אז לא משתנה. נכון להיום מישגן מובילה את ה- NCAA (אני לא בטוח איזה division נספרים) בסטטיסטיקה המכובדת three and out (ולא מדובר על ההגנה).

למעלה