פינת הגדג'טים בארוחות רומנטיות

billc

New member
פינת הגדג'טים בארוחות רומנטיות

סתם רציתי לשתף, שבוע שעבר הוזמנתי לארוחה והגעתי קצת מוקדם בזמן שעוד האוכל היה בהכנה. נתחיל מבקבוק היין (אני לא מומחה ביינות) כשהתבקשתי לבחור את אחת היינות השארתי את זה "לגברת" אבל אז היא ביקשה ממני לפתוח אותו, מניסיון עבר ,אני תמיד עושה איזה נזק אבל אז היא הביאה לי "פותחן" שעובד על לחץ אוויר, פעם ראשונה שראיתי והתלהבתי דוקרים את פקק השעם ולוחצים על הכפתור. לינק1 היא גם הכינה לי איזה מאכל צרפתי שאמור להכנס לתנור, אז היא היתה צריכה להפריד חלבונים מחלמונים מחמש בצים, אז לפי מה שלימדו אותי זה לשבור את הביצה להעביר את החלמון (הצהוב) בין חצאי הביצה השבורה בנתיים החלבון יפול לתוך הכלי הרצוי בקיצר עוד פטנט חדש שראיתי אצלה הדבר המצחיק הזה יושב על הכוס, שוברים את הביצה ושמים את כל התכולה של הביצה על הכלי הזה כאשר החלק הלבן (החלבון) נוטף לתוך הכוס והצהוב נשאר בתוך הכלי המצחיק. מישהו מכיר עוד פטנטים?

Shany1312

New member
חחח..

האמת? בעיניי זה די טיפשי. עניין המפריד חלבון-חלמון הזה לפחות. הפותחן פקקים הזה דווקא דיי מרשים. אני זוכרת לא פעם כשמנסים לפתוח בקבוק, עם הספירלה הזאת וחצי מהשעם נופל לתוך היין...לא רעיון מוצלח. לעומת זאת, זה דווקא דיי קליט ומהיר. עדיין לא נתקלתי בטכניקות חדשות למיניהם, ואם לומר את האמת הייתי מעדיפה שעניין הבישולים לא יתחדש יותר מידי עם הטכנולוגיה של היום. אין כמו הום מייד, האנד מייד פוד. אחרי הכל, בואו נודה שהסבתות מכינות את האוכל הכי טעים, ואני בספק שהן צריכות את כל מכשירי ה-עושים חיים קלים-האלה...

billc

New member
למה טיפשי? ראיתי את זה בפעולה

וממש התרשמתי, אולי הוא נראה מגוכח, אבל זה עובד סבבה

Shany1312

New member
אני בטוחה שזה עובד סבבה

אני עדיין איפשהו חושבת שזה מטופש. יש המון שיטות להפריד מבלי להשתמש בצעצועים. זו דעתי לפחות. אני לא חובבת את הדברים האלה, אני מעדיפה בידיים. מי שלא אוהב ללכלך את הידיים שלו באוכל, זה ועוד דברים יכול להתאים יופי. אני אוהבת לשחק עם האוכל שלי

billc

New member
אני חושב שזה טוב לגברים

אין לי בעיה ללכלך את הידיים, הבעיה שאני מלכלכך חצי מהמטבח כולל את הריצפה. וזה מביא אותי לנושא חדש

Shany1312

New member
תלוי איזה גברים

אבא שלי למשל, מה-זה בשלן. יודע להכין אוכל טוב! חברה שלו למשל, לא נכנסת למטבח מאז שעברה לגור פה, כי היא יודעת שזה השטח שלו, וברגע שהיא מבשלת משהו, אנחנו עושים לה פרצופים.אני אישית - לא נוגעת. אני לא רואה אותו מתקרב לכלי פלסטיק מפריד חלמונים. בשום צורה, באף מתכון. אתה מהגברים הלא מי יודע מה בשלנים, הא?

billc

New member
אני חושב לעשות קורס

ברגע שיהיה לי בית משלי..אני אשקיע

billc

New member
איך באמת אבא שלך למד?

ע"י ניסוי וטעיה, את יודעת יש עיניין של מידות שלא תמיד ברור, ויש שיטות איך לחתוך נכון , איזה כלים להשתמש איך להתשמש בתנור וכו" יכול להיות שבאמת אנסה לבד

Shany1312

New member
וודאי ע"י ניסוי וטעייה

כמו הרבה דברים ביומיום שלנו. חוץ מזה, עניין של כמויות כבר לומדים "לפי הרגש" כמו שאומרים. אין לזה תורה. אחד אוהב פחות מלוח, השני אוהב יותר חריף.. לחתוך, ללמוד את התנור שלך וכו' זה דברים שאתה תלמד ותבין לבד. עם עצמך. כמו שאמרת, תוך ניסוי וטעייה. אתה יכול לקחת ספרי בישול, להכניס בהם קצת מעצמך גם. לשנות , להוסיף, להוריד. איך שאתה אוהב ורואה לנכון, וככה גם ללמוד בעצמך. תזמין את האישה לארוחה עליך. זה יכול להיות נחמד לנסות דברים איתה, ולקבל את חוות דעתה. מקסימום אם לא יוצא טוב, יהיה לכם על מה לצחוק.
בסוף תמיד אפשר להזמין טייק אוואי

billc

New member
היא צמחונית../images/Emo67.gif

אבל היא אוהבת פסטה..ננסה לעשות משהו

Shany1312

New member
אוו הרווחת.

זה יהיה לך נורא פשוט. אתה תראה...רק תתנסה...

מרינה75

New member
לא גאדג'ט..אבל אם באוכל עסקינן...

חבר שלי (האמריקאי..)סיפר לי שהוא היה בישראל לפני כמה שנים והוא אכל "חומוס חם" ושהוא ממש התלהב מזה ואם אני יכולה להכין לו... כי פה הם או אוכלים חומוס שקונים בסופר (מגעיל לדעתי) או במסעדות של יוונים או תורכים שגם שם לא מצאתי עדיין חומוס ברמה ובטח שלא מסבחה.. בקיצור שינסתי מותניים..דבר ראשון אמר לו לקנות מעבד מזון...ומצאתי מתכון למסבחה ברשת, ובגדול זה באמת להכין את החומוס ואז להוסיף כמה גרגרים לא טחונים ואת הטחינה ולחמם הכל בסיר. בסוף בוזקים קצת פפריקה וכמון ושמנ"ז..יצא ממש שווה...הוא ליקק בהנאה..את הצלחת
בארץ בחיים שלא הייתי חושבת להכין מסבחה בבית (יותר קל ומהנה לקפוץ לחליל..) והרעיון של "לבשל" את החומוס בסיר נראה לי מוזר. אבל בשורה התחתונה אני ממליצה לנסות במיוחד עם רוצים להרשים בחור\ה מקומיים.. אם מישהו רוצה את המתכון הספציפי תגידו ואני אחפש.

Vdrums

New member
מעבר לזה, אין כמו להכין חומוס בבית, הרבה יותר

טוב מכל מסעדה. (במיוחד מכאלה שמתהדרים בשם "חומוס בר" ומגישים חומוס מקופסא)

billc

New member
תביאי את המתכון, ננסה לא לשרוף את הבית../images/Emo13.gif

אני אמור להכין לחברתי פלאפל, הכנתי כמה פעמים בישראל ויצא לא רע אני גם אוהב להכין טחינה מטחינה גולמית..ממש טעים (את הטחינה אני אוכל כל יום)

Shany1312

New member
שים בטחינה הרבה לימון

(לימון מוסיף המון) זה הסוג לטחינה טובה. אם אתה רוצה טחינה ממש טובה, תאמר לי ואני אגיד לך איך לעשות. כל מי שטעם את הטחינה עד היום, לא פסק מלשבח!! (לא, לא אני מכינה) אח. בא לי :)

billc

New member
אני שם לימון, אבל תמיד מוכו לשמוע דברים חדשים

דרך אגב איזה טחינה את קונה?

למעלה