פינת דיון השבוע:

seafox

New member
פינת דיון השבוע:

והפעם לא לטעות (
) , Fאנק וג'אז. האם יש קשר ביניהם או שכל קשר בין השניים הוא מקרי בהחלט? נמקו ופרטו

loomer4

New member
כמובן שיש קשר.

אבל! צריך להבדיל בין סוגי הפאנק, אני אתייחס כאן לפ'אנק האינסטרומנטלי או הפאנק הישן עם מילים של שנות השבעים, ניתן לראות קשר רב בין ג'אז לבין פאנק כזה, קודם כל ההרמוניה המרובעת (שימוש נרחב בספטקורדים), אמנם אין הרבה חילופי אקורדים כמו בבי-בופ למשל, אבל עדיין. שימוש נרחב בכלי נשיפה (לא צריך להסביר כמה כלי נשיפה נפוצים בג'אז), האילתור בסולואים, לא נפגשתי בקטע פאנק שהיה שם לנגן שלקח סולו, סולו מתוכנן, (שוב כמו בג'אז). אני יכול להמשיך ככה עד מחר, אבל אלה הטיעונים העיקריים שלי.

locnar

New member
מצטרף לדברים

יש קשר חזק. אוסיף: 1. אבולוציה ריתמית - סווינג (ג'אז) הוא הגרוב (פאנק) של פעם. קיקים של רית'ם סקשן בפאנק הם תולדה טבעית של הסינקופציה של הרית'ם והבראס סקשן בביג בנד. 2. פרסונלית - נגני ג'אז שמנגנים פאנק... הרבי הנקוק, ורבים אחרים. ושוני מסויים מהג'אז - פאנק, ברוב המקרים, מושאל להקשרים אחרים כאשר יש גרוב פאנק ברית'ם סקשן, ודברים אחרים בהרמוניה. נפוץ מאוד בפופ, בפיוז'ן, וכו'. עם זאת, פאנק "טהור" הוא יותר ריתמי-מונוטוני שנועד להכניס לטרנס היפנוטי, מאשר הרמוני-מלודי.

seafox

New member
אוקיי, הדיון לא הולך כפי שחשבתי אז:

אני חושב שאפשר לסכם אלא אם כן, יהיו עוד דעות. מעבר לכך שבשמיעה אפשר לשמוע את הקשר ההדוק בין השניים ואפשר להשתמש בכל הדוגמאות כמו ג'אקו פסטוריוס, הרבי הנקוק ועוד. כמובן שאפשר להגיד שהם מנגנים סגנון אחר ובגלל שהם ג'אזיסטים במקור הם הכניסו את ההשפעות. אבל לא כך הדבר. עוד החכמה קצת אפשר לראות פה,וזה נראה שמסכם את הכל. אלא אם יש למישהו עוד מה להוסיף, אני אשמח

loomer4

New member
אל תשכח

שיש המון ליצנים שכותבים בוויקיפדיה, אי אפשר לדעת כמה זה אמין. כל פשוט עם כמוני וכמוך יכול להוסיף לשם דברים לא נכונים, אחד החסרונות הגדולים של וויקיפדיה.

Rockamora

New member
../images/Emo45.gif

לא מת על האתר הזה. נכון שהוא מועיל בעבודות וכאלה. אבל בכל זאת

seafox

New member
אמת, וחשבתי אם לרשום את זה גם כן

אבל זה נראה לי יותר מדיי אבל לא לשכוח ש... אם זה לא היה נראה לי הגיוני , לא הייתי שם את זה

Rockamora

New member
בין רוק לג'אז?..

שילוב של שני המוזיקות הנ"ל? סגנון הליריקס המוכר של הג'אז וסגנון הלחן המוכר של הרוק?

Harleydude

New member
בטח שיש קשר

אנחנו בעידן הפיוז'ן (לא הסגנון מילולית) כשהכל מתערבב עם הכל, ובטח לבטח מוזיקה שחורה בתוך עצמה. ג'יימס בראון היה מעריץ גדול של מיילס דיוויס, ומיילס דיוויס התבטא לא פעם שהוא מאוד אוהב להקשיב לג'יימס בראון. הג'אזיסט אולי שהכי חידש את הסגנון ושתמיד היה בראש כל תפנית חדשה בג'אז בימי חייו וממציא הפ'אנק, מעריצים אחד של השני. ישנם הרבה אמנים שלקחו את הג'אז ועשו אותו פ'אנקי יותר, סטילי דן שצויינו פה קודם, דייב ווקל, לארי קרלטון... הפ'אנק הגיע בתקופה מאוד ניסיונית מבחינה מוזיקלית ובגלל השורשים שלו במוזיקה שחורה ובבלוז זה היה בלתי נמנע שהוא יתפוס אצל אמני ג'אז.

למעלה