האכלת יתר
הי,
חסר לי שבוע הלידה של אליאב.
הגבול של האכלת יתר עובר שוב, במבחן התוצאה:
פגים אוכלים בצורה שונה מאוד מתינוקות שנולדו במועד, ניתן לראות פגים אוכלים באחוזים גבוהים בהרבה מתינוק שנולד במועד ועבורם זאת הכמות הנכונה.
רואים גם הפוך.
אז במבחן התוצאה, תינוק שסובל מאי נוחות גדולה (ופליטות לעיתים, לא נכנס להגדרה הזו)
או תינוק שעולה במשקל בצורה קיצונית - אבל שוב, בפגים נראה תהליך של עליה מואצת פעמים רבות.
בגדול אמא שלך צודקת,
אנחנו אוהבים לתת לתינוק להחליט על כמה אוכל, לא לעיתים קרובות תינוק - ואפילו פג - יאכל פורמולה בכמות שלא נוחה לו. זה כן עלול לקרות אבל אז בד"כ נראה את זה באי נוחות גדולה, בכי, פליטות גדולות שאפילו עלולות להיות מלוות בכאב או הקאות ממש.
אז הדרך לשלוט על כמות הקלוריות בתינוקות היא סוג הפורמולה בעצם, בהתייעצות הצוות המטפל, לא הכמות (ולכל מי שקורא, לא משנים דרך הכנה, רק לפי הוראות ההכנה על הקופסא!!!).
במקרה של אליאב:
נראה לי לפי השקילה האחרונה שלו שאולי אפשר כבר לעבור איתו, בהתייעצות עם הרופא, לפורמולה סטנדרטית.
הוא אוכל כמויות יפות (לא בטוחה אם גם בלילה, אז לא חישבתי כמויות),
אני לא בטוחה אם זאת לא טעות מה שכתבת (או טעות מדידה) אבל עליה של 2.1 ק"ג בתוך חודש בגילו היא עליה זריזה ושמתי אותו על עקומות (גיל לא מתוקן כי אין לי שבוע לידה) וראיתי שגם לגיל כרונולוגי נכנס לעקומות החודש (תבדקי אם כתבת לי נכון, אבל לא להילחץ אם נכון, פגים מתנהגים מוזר לפעמים).
ספרי מה החלטתם ומה הרופא חושב.