פינת דיאטנית פגים

yael nutrition

New member
פינת דיאטנית פגים

שלום לכולם,
פותחת את הפינה לשאלות בנושא תזונת פגים.
סוגים, כמויות, איך, מתי, קשיים סביב האכלה או כל נושא שתרצו ייעוץ.
כמובן שמחה לעדכונים,
אשמח לעזור היכן שאוכל,
יעל
(דיאטנית פגיית "העמק" ומרפאת מעקב פגים התפתחות הילד תל השומר...... ואמא של עומר......).

בתאבון לכולם

היי יעל

פעם ראשונה שמתייעצת איתך.
הילדים כבר בני 4.5, לפני חודשיים נמדדו - גובה 97 ס״מ, משקל 13.1 ק״ג (קומפקטיים
)
ילידי שבוע 35, למרות שכבר לא רלבנטי בגילנו המופלג.

שואלת לגבי אלה - בעקבות אפיזודות של עוויתות בטן שהחרידו אותה משנתה בקיץ,לאחר התייעצות עם רופאת גסטרו, החלטנו להוריד מוצרי חלב ובאמת מאז {}{}{} אין התקפים כאלה.
אני נותנת לה בבוקר כוס פדיאשור וניל (אמנם חלבי, אבל דל לקטוז), וזה לא משפיע לרעה. נסיון לתת לה גבינה לבנה דלת לקטוז של תנובה ישר גררה התקף כאבי בטן מטורף.
לפי שיטוט באינטרנט אני מבינה שהיא צריכה לצרוך 800 מ״ג סידן ביום, בכוס פדיאשור יש רק 220 מ״ג סידן.
מה עוד אפשר לתת לה לאכול כדי להשלים את החוסר?
אשמח לרעיונות
בתודה מראש
רעות

yael nutrition

New member
הי רעות

בשמחה,
קודם כל בגילכם המופלג ההמלצה היא 1000מ"ג סידן ביום

יש הרבה מוצרים מן הצומח שעשירים בסידן:
יש מוצרים שהעשירו אותם בסידן: טופו מועשר בסידן, סייטן (תחליף חלבוני לבשר), משקאות סויה מועשרים.
בנוסף:
קטניות: אפונה ירוקה מבושלת, טופו לא מועשר, שעועית לבנה מבושלת.
ירקות: שומר, עלי בייבי, במיה, כרוב, ברוקולי ובכלל עלים ירוקים.
אגוזים וזרעים: טחינה גולמית מלאה, שקדים.
פירות: צבר (זאת העונה
) תפוז, תאנה יבשה, פפאיה, קיווי.

אפשר להגיע לצריכת הסידן המומלצת, בהחלט קל יותר אם נעזרים במוצרים המועשרים.

מקווה שעוזר,
יעל

טחיא

New member
עידכון ושאלה

א\ נגה נקסימה כהרגלה ומתחילת החודש הגענו לשלב ומאוד חיכינו וחששנו ממנו

נגה עברה לני בקבוקים בלהד של נאוקייט וכול השאר מוצקים היא אוכלת בממוצע 200-2500 CC נאוקייט ביום

מבחינת הרופא שלה שראה את יומן האכילה היא אוכלת סביר לא המון והוא ציפה יותר אבל הוא רוצה לתת לה צאנס לעלות כמויות במוצקים

בעקבות השאלה של אמא של אלה ומתן חשבתי בעצן שנגה לא מקבלת הרי בכלל מוצרי חלב בגלל שהיא אלרגית וגם הנאוקייט הוא מצומצם בגלל שרוצים שתאכל יותר מוצקים

מה אפשר לתת לה שיחליף את הערך התזונתי של מוצרי חלב ?

שבוע שעבר פעם ראשונה ניסינו לתת מעדן סויה והיא הגיבה בסך הכול טוב

yael nutrition

New member
הי טחיא

אני שמחה על העדכון.
תראי, מאחר והיא תחת מעקב חלבון וקלוריות מאוד צמוד, הרכיב העיקרי שנשאר לך לשים לב אליו בעקבות הורדת מוצרי חלב הוא סידן,
כך שבעצם התשובה זהה לתשובה הקודמת.
כן שכחתי קודם לציין סרדינים.... בהצלחה לשכנע את הילדים

בתאבון,
תמשיכי לעדכן.

טחיא

New member
תודה

טחינה גולמית אני נותנת לה והיא אוכלת קצת כשמערבבים לה את זה בסילאן כול סוגי הירקות והפירות היא לא מוכנה לגעת

סויה התחלנו ממש בקטנה כי רוצים להיות בטוחים שהיא לא אלרגית לסויה ( כרגע זה לא נראה ככה )

סרדינים אני בספק אם היא תגע בזה

מיהמר

New member
Iugr

אני ילדתי בת בשבוע 35 פלוס 6 במשקל 1745. שוחררה מהפגייה במשקל 1950. כיום בת 5 שבועות שוקלת 2650 שהשתחררתי מהפגייה לא מתנו לי הוראות על איזה סוג מזון והיא אוכלת סימאלק קומפורוט זה בסדר ?

yael nutrition

New member
IUGR

מזל טוב,
כאשר אין הנחיות מיוחדות בשחרור זה אומר שההמלצה היא לפורמולה סטנדרטית.
אני משערת שהיא סבלה מהבטן אם היא החלטתם לנסות קומפורט?
היא עולה יפה במשקל.
סימילאק קומפורט היא פורמולה סטנדרטית מבחינת קלוריות וחלבון (אבל מפורקת חלקית ופחות לקטוז),
אם היא מסתדרת איתה ואין כאבי בטן אתם יכולים גם לנסות לחזור לפורמולה שלב 1 רגילה מדי פעם ולבדוק מה קורה.
באופן עקרוני אין סיבה להמשיך לתת קומפורט אם אין אי נוחות עם פורמולה רגילה.
זה בד"כ זול יותר.....
אבל אם יותר נוח לכם כך אז זה בסדר, (לזכור שיש פחות לקטוז והוא עוזר לסידן להיספג אז אני אוהבת שחוזרים אחרי זמן מה לפורמולות הרגילות).

בהצלחה,
יעל

מיהמר

New member
Iugr

אני ילדתי בת בשבוע 35 פלוס 6 במשקל 1745. שוחררה מהפגייה במשקל 1950. כיום בת 5 שבועות שוקלת 2650 שהשתחררתי מהפגייה לא מתנו לי הוראות על איזה סוג מזון והיא אוכלת סימאלק קומפורוט זה בסדר ?

oska1

New member
שאלה לגבי מרווחים וסימילאק

הי

הבן שלי בן 7 שבועות, נולד בשבוע 33+5 במשקל 1.880.
כיום שוקל 3.5 קג.
הוא יונק הנקה מלאה מלבד בקבוק אחד בלילה (שאוב אם אני מספיקה או סימילאק)

ביומיים האחרונים התחיל לפתוח פערים של 3-4 שעות בין ארוחות, כך שאוכל רק 6-7 ארוחות ביממה.
האם זה בסדר?

בנוסף, אתמול אכל כמות של 110 CC סימילאק בלילה והיה לנו לילה נוראי אחכ, הוא התעורר המון פעמים בוכה ונרגע רק על הידיים...
האם זה יכול להיות קשור לסימילאק או לכמות? הוא מקבל נאושור.

תודה

yael nutrition

New member
מרווחים וסימילאק

מזל טוב,

בשלב זה ההמלצה היא לעבור להנקה/האכלה לפי דרישה, זה שלב מלחיץ להורים.....
זה תקין להפחית מס' ארוחות, מבחן התוצאה הוא הקובע, כלומר: ללכת לשקילות תקופתיות, לוודא שממשיך בעליה תקינה במשקל ולשמור על חיוניות, מתן שתן, צואה וכו'.

בהחלט אפשרי כי אחרי ארוחה גדולה מהרגיל, עם פורמולה כשרגיל בעיקר לחלב אם, נגרמה לו אי נוחות שגרמה ללילה הלבן שלכם.
אני בד"כ סומכת על האינסטינקטים של ההורה במצב זה.
אני משערת שזו לא פעם ראשונה שאכל מטרנה פגים נכון? אם כן אז תגידי לי כי אז התשובה תהיה שונה.

אני לא כל כך בטוחה מה לייעץ לך במצב זה, יש כמה אפשרויות:
1. לבדוק עם הרופא שמאשר וכאשר את לא שואבת לתת פורמולה רגילה או קומפורט ולראות אם יותר קלה לעיכול והאם העליה במשקל ממשיכה להיות תקינה. לא נראה לי שתהיה בעיה.
2. להמשיך עם פורמולת המשך לפגים כאשר לא מניקה אבל מגבילה קצת את הכמות ובודקת האם מסתדר יותר טוב.

הכי חשוב: תסמכי על האינסטינקטים שלך ותערכי מעקבים.

בתאבון,
יעל

oska1

New member
המשך

תודה על התשובה.
זו אכן אותה פורמולה שקיבל בפגייה.
הוא אוכל אותה אולי בתדירות של פעמיים-שלוש בשבוע, כל השאר זה חלב שלי.
יכול להיות שהיא כבדה לו מדי?
לא קיבלתי הוראות המשך לגבי סוג הפורמולה כך שאני לא יודעת מהי ההמלצה.

לאיזו כמות כדאי להגביל אותו במידה ומדובר בפורמולה?

תודה

yael nutrition

New member
המשך

יכול להיות שכבדה לו מעט,
קשה לי להעריך.... זה עניין של ניסיון וטעייה (בדקתי, ראיתי שכך ממליצים לכתוב את זה).
אם מגיב טוב יותר לפורמולה רגילה אז זאת היתה כבדה לו.....
אם לא קיבלת הוראות המשך לגבי סוג הפורמולה אז בד"כ זה אומר שאפשר פורמולה סטנדרטית.
לא כתוב במכתב השחרור שלכם? לרוב כתוב.

וגם לגבי הכמות של ההגבלה, הייתי מפחיתה כפית הכנה (לא מכינים חצאי כפיות אבל אפשר אחרי שמכינים להפחית רק 30מ"ל של פורמולה מוכנה בהתחלה) ובודקת מה התגובה.
יכול להיות שיהיה רעב, יכול להיות שיסתדר נפלא, תעדכני.

מצטערת שאני לא יכולה לענות יותר בנחרצות.....

חג שמח,
יעל

איפה עובר הגבול בין האכלת יתר להאכלה נכונה?

אליאב עדיין פולט לעיתים, במקרים מסויימים סמוך לארוחה הבאה (אוכל כל שלוש שעות, סימילאק נאושור 120 מ"ל).
אמא שלי אומרת ש"פליטות הן שאריות, ילד יודע כמה הוא צריך לאכול ואת היתרה פולט". בגדול זה נשמע הגיוני, אבל הוא לא אמור להוציא את מה שלא טוב לו באותו הרגע? למה סמוך להאכלה הבאה?

ואיפה בעצם עובר הגבול בין האכלת יתר של התינוק להאכלה נכונה?
אם הוא פולט זה אומר בהכרח שהכמות גדולה עליו?
צריך לרדת בכמויות?

העליות שלו במשקל:

11.5.13--משקל לידה 1.620 ק"ג
8.6.13-2.175
23.6.13- 2.730
2.7.13- 3.028
14.7.13- 3.370
25.7.13- 3.770
25.8.13- 5.980

יש לנו שקילה ומעקב נוסף ב7.10....

yael nutrition

New member
האכלת יתר

הי,
חסר לי שבוע הלידה של אליאב.
הגבול של האכלת יתר עובר שוב, במבחן התוצאה:
פגים אוכלים בצורה שונה מאוד מתינוקות שנולדו במועד, ניתן לראות פגים אוכלים באחוזים גבוהים בהרבה מתינוק שנולד במועד ועבורם זאת הכמות הנכונה.
רואים גם הפוך.
אז במבחן התוצאה, תינוק שסובל מאי נוחות גדולה (ופליטות לעיתים, לא נכנס להגדרה הזו)
או תינוק שעולה במשקל בצורה קיצונית - אבל שוב, בפגים נראה תהליך של עליה מואצת פעמים רבות.

בגדול אמא שלך צודקת,
אנחנו אוהבים לתת לתינוק להחליט על כמה אוכל, לא לעיתים קרובות תינוק - ואפילו פג - יאכל פורמולה בכמות שלא נוחה לו. זה כן עלול לקרות אבל אז בד"כ נראה את זה באי נוחות גדולה, בכי, פליטות גדולות שאפילו עלולות להיות מלוות בכאב או הקאות ממש.
אז הדרך לשלוט על כמות הקלוריות בתינוקות היא סוג הפורמולה בעצם, בהתייעצות הצוות המטפל, לא הכמות (ולכל מי שקורא, לא משנים דרך הכנה, רק לפי הוראות ההכנה על הקופסא!!!).

במקרה של אליאב:
נראה לי לפי השקילה האחרונה שלו שאולי אפשר כבר לעבור איתו, בהתייעצות עם הרופא, לפורמולה סטנדרטית.
הוא אוכל כמויות יפות (לא בטוחה אם גם בלילה, אז לא חישבתי כמויות),
אני לא בטוחה אם זאת לא טעות מה שכתבת (או טעות מדידה) אבל עליה של 2.1 ק"ג בתוך חודש בגילו היא עליה זריזה ושמתי אותו על עקומות (גיל לא מתוקן כי אין לי שבוע לידה) וראיתי שגם לגיל כרונולוגי נכנס לעקומות החודש (תבדקי אם כתבת לי נכון, אבל לא להילחץ אם נכון, פגים מתנהגים מוזר לפעמים).

ספרי מה החלטתם ומה הרופא חושב.

אליאב נולד בשבוע 30 להריון.

הוא לא אוכל בלילה, הוא ישן (
) לפעמים גם 10 שעות בלילה
וקם נורא רעב באיזור 6.30 בבוקר:)
במהלך היום אם הוא מנמנם בהפרשים של שלוש שעות אני זורמת איתו עד ארבע שעות ואז אם הוא קם או לא-אוכל.

אכן זו העליה.
באמת הייתה עליה גדולה ברוך השם.

אני בהחלט אתייעץ לגבי מעבר לפורמולה רגילה, למרות שמתאים לי דובוז אחרי טראומת ה1.620 ק"ג של הלידה

, את מדהימה

yael nutrition

New member
בשמחה
תודה על הפרגון

מאחר והוא נולד בשבוע מוקדם אבל במשקל מתאים לגיל הריון,
לרוב כשרואים שאוכלים טוב ועולים בקצב טוב משתדלים דווקא להפסיק להעשיר ולעבור לפורמולה רגילה.
מה שנקרא - אם זה (כבר) לא שבור, לא לנסות לתקן.....
מבינה בדיוק למה את מתכוונת בקשר לרצון לראות אותם מתעגלים,
יש לי אחת כזאת בבית (1.625ק' בשבוע 34) ואני צריכה כל הזמן להזכיר לעצמי את אותם דברים שאני אומרת למטופלים שלי.....

(ותמיד מתחשק לי לשאול את המטופלים שמספרים לי שהתינוק ישן כל הלילה מה המתכון של ייצור תינוקות כאלה.... שלי לא ישנה עד גיל שנה!!! אבל אני מתאפקת.....)

בהצלחה ובתאבון

חחחח לגבי השינה

זה לא אני, זה הוא

גם כשהיה אוכל בלילה עד לפני חודש וחצי/חודשיים- אני הייתי מעירה

יניקת חלום וכאלה...

הוא אוהב שינה בלילה, רוב היום הוא עירני ומחייך וטוב ונעים לכולנו.

אם אני אסיים את כל הנאושור שיש בבית ורק אז אעבור לפורמולה רגילה אחרי התייעצות זה בסדר?
(נשארו עוד ארבע פחיות
)

למעלה