פינת אוכל
נישנושי בוקר

Little Red Hen

New member
פינת אוכל ../images/Emo96.gifנישנושי בוקר../images/Emo185.gif

בהשראת השאלה של מיכ מהפינה הקודמת, שביקשה רעיונות מה לתת בבוקר לילדים. התלבטתי אם לקרוא לפינה השבוע "נשנושי בוקר" או "ארוחת בוקר" ושאלתי את עצמי לאן בעצם נעלמה ארוחת הבוקר שלנו ובמיוחד של הילדים? בתור ילדה אני זוכרת כוס גדולה של נס קפה על חלב שכמובן לא היה קפה אלא תחליף קפה (צ'יקוריה) ופרוסת לחם עם משהו מתוק, ריבה או שוקולד (כדי שתהיה התחלה מתוקה ליום מתוק). בסוף החלטתי להשאיר את הכותרת "נשנושי בוקר", כי זה יותר נחמד ומיוחד מסתם ארוחה, וזה באמת לא משנה איך נקרא לזה, העיקר שהקטנים יאכלו משהו בריא ומשביע, נכון? מרחיבה קצת את הפינה (ברשותך מיכ) גם לנישנושים בשבילנו, משהו ליד הקפה של הבוקר, כי גם לנו מגיע
. ושמישו יקרא כבר לטוויטי!!!
נדמה לי שהמתכון שלה יתאים גם לפינה הנוכחית. תמיד איתכם
L.R.H

לבנה123

New member
הכוונה לארוחה הקטנה של לפני הגן?

או לארוחת הבוקר בגן? (כי אצלנו יש ארוחת קורנפלקס או דייסה בבוקר לפני הגן, ובגן סביב 9:30 אוכלים ארוחה שאנחנו מכינים בעצמנו ושולחים לה...)

אצלנו מנשנשים באוטו בדרך לגן

וזה שונה בקיץ ובחורף. בקיץ שוקו קר ופרי טרי חתוך וקריר. לפעמים חצי פיתה-ביס מקמח מלא עם ריבה על בסיס פרי או צ'יריוס. בחורף תה חמים, פרי יבש (תמר, משמש, דבלה), עוגיה בריאה (כגון שומשום, גרנולה), חצי פיתה-ביס מקמח מלא עם ריבה על בסיס פרי, צ'יריוס.

לבנה123

New member
אה...אוקיי...

אז אצלנו בד"כ שותים כוס שוקו בבוקר, או אקטימל, או שוקו סויה (אם משתעלים) ואוכלים קורנפלקס שהוא בד"כ או ריבועי קוואקר כזה בטעם קינמון, או צ'יריוס. הקורנפלקס עם חלב רגיל (3%), או סויה או אורז (אם משתעלים, כאמור). בחורף (עכשיו התחלנו) - יש גם אפשרות של דייסת קוואקר עם סוכר חום. אם אנחנו בהיסטריה של לחץ זמן להגיע לעבודה - אנחנו מארגנים לה את הקורנפלקס בשקית והיא מנשנשת בדרך. אני פחות אוהבת את זה. אני אוהבת יותר שהיא יושבת באופן "מסודר" ורגוע. לי בעיקר חשוב שהיא תשתה. למרות שהשתיה בגן זמינה והיא יכולה לקחת לעצמה לשתות בכל רגע, יש לי הרגשה שהיא לא שותה שם מספיק.

לנו יש ארוחת בוקר מאוד פשוטה

קורנפלקס "של אלופים" של תלמה עם "חלב צהוב" (בטעם וניל). לא פחות ולא יותר, חורף וקיץ, מאז שנגמלנו מבקבוק הבוקר.

רבועי קוואקר של קוויקראוטס, בראנפלקס, צ'יריוס

אלו החביבים על הילדים שלי בתור ארוחת בוקר. בדרך כלל בתערובת עצמית בקערה. לעיתים, עם יוגורט לבן עם/בלי קצת דבש. המאבק היומי שלנו הוא שהם יגמרו לעשות הכל לפני ארוחת הבוקר (הגדולים כמובן - להתלבש, להסתרק, להכניס את הכריכים לתיק וכו'). כי אחרת הם שוקעים בספר ושוכחים שהכריך על השיש, הפרי/ירק במקרר והשיער פרוע.... בארוחת הבוקר אני מרשה לקרוא כי זה הזמן ששי עובר על עיתון הבוקר (בשבילו זו עבודה...). גם שירה ורוני אוהבות את השילוש מהכותרת... הן נהנות מהעובדה שאפשר כל בוקר לבחור צירוף אחר.

Big Mama 1

New member
אצלנו זה לא ../images/Emo96.gif ולא ../images/Emo185.gif....

אצלנו שותים כוס תה עם נענע, חם ומתוק, ולידו פרוסת עוגה או כמה עוגיות פשוטות, לפעמים קורנפלקס דבש או מולטי צ'יריוס. את העוגיות הוא כמובן מכין בעצמו
, והן נשמרות בקופסא אטומה. את העוגה אני לפעמים אופה במנג'טים במיוחד בשבילו לבוקר, שומרת במקפיא ומפשירה או 10 שניות במיקרו או 10 דקות על השיש, תלוי בכמה מוקדם "נפלתי" מהמיטה..........
ככה שאין יותר מידי התעסקות על הבוקר. בתור רעיון למיכ, אפשר אולי לאפות להם עוגת גזר בריאה, או מאפינ'ס במתיקות עדינה, עם תוספת סיבים תזונתיים כמו סובין או קוואקר ואיזה פרי או פירות יבשים, לחפש לך מתכונים?

Big Mama 1

New member
אז קודם כל תציצו בעמוד 2

בשרשור הקודם של פינת אוכל יש מתכונים של עוגיות טחינה, ועוגיות שיבולת שועל, ועוד כל מיני דברים בריאים. מחר יהיה לי קצת זמן פנוי אני אחפש מתכונים של מאפינ'ס בריאים ואקליד לכן.

גאיה100

New member
קורנפלקס או מוזלי

לגבי הקורנפלקב, מאחר וכולנו צרכני דגנים על הבקר, הארון מלא ב6-7 סוגים שונים. אני אולי לא קונה את כריות וצבעונים למיניהם אבל בהחלט יש את הקוקואים למניהם שהופכים לשוקו, כוכבים/ ציריוס ממותקים. באופן מפתיע, שני הגמדים אוהבים דווקא את אלו שאני קונה לעצמי, ברנפלקס או אלו שמעורבבים עם פירות. באופן קבוע גם יש לנו צנצנת עם צימוקים וחמוציות מעורבבים שאנחנו מוסיפים לצלחת. מוזלי זו האופציה השנייה. חצי פרי חתוך, חצי מעדן יוגורט פרי או יוגורט לבן עם קצת דבש. מי שרוצה מוסיף לעצמו קצת גרנולה או חמוציות למעלה. אני אישית יכולה לחיות על מוזלי בקר-צהריים-ערב ובין לבין. עכשיו זה מזכיר לי, אולי למשהי יש מתכון לגרנולה ביתית משובחת?

Big Mama 1

New member
מאפינ'ס - מתכון בסיסי + תוספות

שנים, שנים שאני מכינה את המאפינ'ס האלה, בכל הווריאציות האפשריות. 250 גר' קמח (טיפה פחות משתי כוסות) 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 3 כפות סוכר 2 ביצים טרופות 75 גר' חמאה מרוככת 1 כוס חלב אופים בתבנית שקעים עם או בלי מנג'טים, בחום בינוני 20 דקות. בצורה הטבעית שלהם המאפינ'ס האלה דומים יותר ללחמניות מתקתקות, וזקוקות לחמאה וריבה טובה כדי להמריא. אפשר לגוון את המתכון הזה איך שרוצים, השמיים הם הגבול. הצעות: להחליף את החלב בשמנת, יוגורט, מיץ תפוזים.... להוסיף קליפת לימון או תפוז, שוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים, פירות יבשים חתוכים....... להפחית מכמות הקמח 2-3 כפות ולהוסיף במקום: קקאו, אגוזים טחונים, שקדים טחונים, קוקוס........ להוסיף מעט סוכר, תפוח עץ מגורד וקינמון..... להפחית את הסוכר, ולהוסיף גבינה מלוחה מפוררת, פלפל שחור ובצל ירוק קצוץ...... בקיצור, כיד הדמיון............

Big Mama 1

New member
מאפינ'ס מקמח מלא ובננות

מתוך הספר עוגות ב-5 דקות של רות יולס. 2 כוסות קמח מלא 2 כפות סוכר חום קורט מלח 1 שקית אבקת אפיה 100 גר' מרגרינה מרוככת 1 ביצה 3/4 כוס חלב 1 בננה מעוכה אופן ההכנה בספר הוא במעבד מזון, אני לא בעד עיבוד יתר של המוצרים ולכן ההמלצה שלי לערבב את כל המרכיבים בקערה בצורה ידנית. ולאפות בתבנית שקעים (עם או בלי מנג'טים) בחום בינוני-גבוה 190-200 מעלות במשך 20 דקות.

Little Red Hen

New member
תודה רבה לכולם../images/Emo140.gif

על פינה "נישנושית" עם מתכונים בריאים וכייפים. דרושים רעיונות לפינות הבאות! מי שיש לה רעיון/שאלה/בקשה אני לרשותכן. פה ובמסרים. שיהיה לכולנו שבוע טוב במיוחד
L.R.H

רוית ב

New member
../images/Emo12.gifאיזה כייף נשנושים../images/Emo9.gif

רק שאצלינו ב 7 בבוקר זה שניצלים ופתיתים... עם עגבניה בצד... והמון קטשופ
הילד רעב... וזה מה שהוא מוכןם כל בוקר קבוע בלי סטיות.... אחרי הארוחה הזו יש נשנושי תפוח עם סינימיני קינמון בדרך לגן.. זה הכל... למוןתר לציין שתוך שעה בערך יש ארוחת בוקר בגן שהגבר הקטנטנן שלי בולע בתאווה, .... זה לא מפריע לו ואני נאלצת ברבע לשבע לטגן שניצלים
יחד עם הקפה שלי של הבוקר.. לא כייף כל כך.. אבל מה לא עושים בשביל הילד..

מ י כ

New member
../images/Emo12.gif מה זה?

ברבע לשבע בבוקר אני לאהייתי מטגנת שום דבר לאף אחד... חי טוב הבן שלך.

למעלה