פינת אוכל -
מתכוני קיץ קלילים

אפרסקה

New member
זה מה שנקרא ממליגה, לא?

אני אישית לא מתה על זה אבל בבית הורי זה די נפוץ (כיאה לעדות הרומנים)

אלהלי

New member
זו וריאציה בריאה של המקור הממליגי....

ואת מאפה התירס הזה אוכלים בגן האנתרופוסופי בימי שיש בבוקר, והילדים מאד אוהבים. אפשר להוסיף גם קינמון

אפרסקה

New member
מתכון באמת קליל שנוסה לאחרונה

ענבר אהבה וטרפה אז זה הוגדר כהצלחה. מבשלים פסטה מכל סוג שרוצים (ארוכה, מסולסלת, ביסלי...לא משנה) מחממים במחבת שתי דקות רוטב עגבניות - אפשר להשקיע ולעשות ממש מעגבניות, זיתים, מלח פילפל ואפשר אפילו לקחת רוטב עגבניות מוכן טוב ולחמם. כשהרוטב חם מפוררים פנימה 2 קופסאות טונה בשמן (אחרי שסיננו משמן כמובן, מניחה שגם טונה במים הולך) יוצא יותר טעים לדעתי עם טונה מעושנת של "טונה יונה" מערבבים עוד שתי דקות ושופכים את הרוטב על הפסטה. לתת קצת להתקרר (בכ"ז קיץ) ובתאבון. יאמי יאמי ופשוט פשוט. בכלל פסטה בעיני זה אחלה מאכל קיץ כי הוא פשוט להכנס ויש אינספור אפשרויות לרוטב - אפילו פסטה מעורבבת עם קוטג' זה אחלה רוטב. עוד יותר פשוט - פתיתים (אפשר לגוון עם בצל מטוגן, פטריות, גזר ואפונה - לא חייבים הכל ביחד כמובן) כתוספת אנחנו נותנים חטיפי טבעול קטנים או חטיפי דג של דלידג - ענבר קוראת לזה שניצלונים. או כמובן אפשר להוסיף שניצל אמיתי... בסיסי ביותר וטעים ביותר.

אפרסקה

New member
הבהרה לגבי רוטב העגבניות ../images/Emo216.gif

כמובן שאם מכינים רוטב מהבסיס זה לוקח יותר משתי דקות...לשתי דקות התכוונתי אם זה רוטב מוכן.

נתנאלה2

New member
קצת סוד משלי

בעצם זה גם המשך של מרב: זוכרים את הקישוא והזוקיני, אני מוסיפה לזה חזה עוף חתוך לחתיכות או לפעמים חתיכות פרגית, מי שאוהב כמובן בצל, מטגנים במעט שמן את הבצל מוסיפים את הבשר ולאחר שהחזה עוף מוכן משני הצדדים מוסיפים את הקישוא (אפשר לגוון: תירס, גזר וכו וכמובן אפשר את כולם ביחד). אני מוסיפה מלח פלפל, אפשר להוסיף חמאה (יאמי) וטיפה מרק עוף ויש לנו מנה עיקרית מושקעת.

מרב.

New member
../images/Emo41.gifבישול ביין|יין תרנגולת נחמדת, יכולה לייעץ?

יש לי שני בקבוקי יין שאני רוצה להשתמש בהם בבישול ולא יודעת איך כיצד ואיפה- יין אדום מתוק ויין רוזה חצי יבש. יש לך מושג איך אני יכולה לנצל אותם בבישול? (אני מתה על בישול ביין, זו הצורה היחידה שאני יכולה לשתות יין
)

Little Red Hen

New member
בישול ב../images/Emo48.gif

אם תשאלי את השף אהרוני אין אצלו דבר כזה בישול בלי יין, אז ככה שמספיק להציץ במתכונים השבועיים שלו מידי פעם ואת כבר מסודרת
אבל, פטורה בלו כלום הרי לא אצא פה, הנה לך כמה טיפים. ביין אדום מתוק אפשר להשתמש בעוגות, בכל מתכון (בעיקר מתכונים של עוגת שוקולד) שבו יש להוסיף כוס נוזלים אפשר להוסיף חלק יין מתוק וחלק מיץ תפוזים או מים. יין אדום מתוק יכול בקלות לחזק כל רוטב בשר או עוף, את מכירה את המתכונים שבהם צריך להוסיף מעט נוזלים למחבת הצלייה על מנת ליצור רוטב? זה בדיוק המקום ליין, גם מתוק. יין רוזה חצי יבש מתאים במיוחד לבישול עוף ובשר, לדעתי אפילו לא צריך מתכון, פשוט תוסיפי בקטנה קצת יין לאחר הטיגון הראשוני, או פשוט תוסיפי מעט יין לתבנית שאת מכניסה לתנור ותראי מה יהיו התגובות. אני מבטיחה שבערב, כשיהיה לי רגע זמן אכתוב לך שני מתכונים לשני סוגי היין שציינת, ופתאום עלתה לי מחשבה שבעצם זה יכול להיות נושא לפינה באחד השבועות הקרובים, אולי לקראת חגי תשרי שתיכף מגיעים, מה דעתך?

מרב.

New member
מתאים ביותר!

ראש השנה יוצא די בתחילת ספטמבר, אז בשבוע הראשון של ספטמבר? תודה על המתכונים, אני אנסה בקרוב...

ellieg

New member
יין אדום (יבש) / רוזה

מוסיפה מעט לרוטב שמנת של פסטה ויוצא נפלא.

Little Red Hen

New member
הטיפ של הקיץ ../images/Emo62.gif

הטיפ שמקל עלי את החיים בכלל, ובקיץ בפרט הוא פשוט עד כאב - שקית קוקי! נכון שזה נשמע קצת מוזר, כי ההמלצה היא בעצם להכין אוכל בתנור, אבל אם תחשבו על זה, בכמה דקות הכנה יש ארוחה מלאה בדיוק כמו שהאפרוחים צריכים, והשימוש בשקית קוקי חוסך את כל ערימת הכלים שנלווית להכנה. בשקית קוקי אפשר להכין בקלות עוף על כל צורותיו, כרעיים, כנפיים, שוקיים עם מגוון ירקות ותיבולים לפי הטעם החשק והמלאי בבית. אני אוהבת להכין שוקיים עם תפוחי אדמה ובצל, בתיבול של גריל עוף (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, שום גבישי ומעט כמון), או כנפיים בתיבול צ'ילי מתוק וסויה, עם ירקות שורש, כרעיים בעשבי תיבול עם שמן זית שיני שום שלמות ומלח גס. השבוע בפעם הראשונה ניסיתי נקניקיות עם בצל ורבעי תפוחי אדמה, ויצא פשוט מעולה, בתוספת סלט ירקות זריז יש ארוחה מלאה בכלום מאמץ. אמנם הכנתי עם נקניקיות חריפות אבל גם רגילות יצלחו למשמיה, רק יש לשים לב שזמן ההכנה של נקניקיות הוא קצר יחסית ויש להתאים את שאר המרכיבים על ידי חיתוך יותר קטן. בתיאבון
L.R.H

ellieg

New member
הטיפ שלי

קרטיבים ביתיים: 1.פרי בשל (מסלסלת הפירות שבשל) 2. כפיר / יוגורט. למעוך ולהכניס לכלי של קרטיבים ומכין הפתעה נעימה לימי הקיץ החמים.

גאיה100

New member
פשוט, קליל וטעים

כרובית בתנור - מבשלים כרובית עד שהיא קצת מתרככת. במקביל מבשלים רוטב בשמל - ממיסים חמישים גרם חמאה, מוסיפים 2-3 כפות קמח, לאט לאט מוסיפים כוס וחצי חלב. מתבלים עם מלח/ פלפל ולמי שאוהב אגוז מוסקט. יוצקים רוטב על כרובית, מפזרים גבינה צהובה, ומכניסים לתנור לחצי שעה על חום 180. אצלי זה נטרף בשניות. מוקפץ ירקות - כרוב/ גזר/ פלפל אדום/ פטריות/ קישואים/ תירס...מקפיצים עם קצת סויה על מחבת. אפשר עם סויה ודבש, סויה וג'ינגר, רוטב טאריאקי מוכן...תמיד יוצר טעים ואם רוצים אז מקפיצים כמה חתיכות עוף בפנים. מוקפץ חצי תעשייתי – מבשלים 5 דק' נקניקיות צמחיות (קוקטייל נקנקיות של טבעול) עם ברוקלי ושעועית צהובה (מהקפואים ), מקפיצים על מחבת עם טיפונת שמן זית, סויה וקצת מלח. יוצא צבעוני וטעים. וטיפי קטן לבישול אורז שאימצתי מחמותי – במקום לטגן את האורז בשמן, לטגן בחמאה. טעים להפליא ובבישול יוצא ריח פופקורן מעורר תאבון.

אפרסקה

New member
תרנגולת תודה ועוד הצעה...

אולי לפעם הבאה "מאכלים שנחמד לבשל עם ילדים"? (אנחנו למשל עושות ביחד פשטידה) (אמרה אפרסקה שמחפשת עוד ועוד פעילויות לבת 2.9....) אבל אני לא בטוחה שהמתכונים לא יחזרו על עצמם מפעמים אחרות...
מה דעתך?

Little Red Hen

New member
הצעה נהדרת ../images/Emo45.gif

ואין שום בעיה עם מתכון או שניים שיחזרו על עצמם. מחר יפתח שרשור לפי בקשתך "מבשלים עם הילדים". תמיד איתכם
L.R.H

למעלה