פינת אוכל -
מתכוני קיץ קלילים

Little Red Hen

New member
פינת אוכל -../images/Emo71.gifמתכוני קיץ קלילים../images/Emo176.gif

שלום לכולם
אז כמו שהבטחתי בשבוע שעבר, הפינה (המחודשת יש לומר) השבוע תהיה בנושא מאכלי קיץ. מודה ומתוודה, שבימים חמים אלה גם לי קשה לעמוד במטבח, ואני מוכנה לעשות הכל כדי להתחמק מהמטלה היומיומית המעיקה הזו. הבעיה היא שהאפרוחים, (וגם אני), צריכים לאכול לא? אבל כמה פעמים כבר אפשר לחפף עם ג'אנק פוד שאוכלים בקניון??? לא חבל על הכסף? והקלוריות? ירחם השם! וכמה פעמים כבר אפשר להכין להם נקניקיות ולבלף את עצמנו שבישלנו? אז זהו, לא עוד! תיכף ומיד יהיו פה המון עצות (שלכם! לי חם!!!) והמון טיפים ומתכונים נהדרים לאוכל קליל וזריז במיוחד לחום יולי אוגוסט. טוב נו, גם לי יש כמה טיפים, אוסיף אותם יותר מאוחר
אז קדימה, בואו נרים פה שרשור קיץ לתפארת.
תמיד איתכם
L.R.H

אלה 2

New member
טיפ קטן

בתור אחת שהמטבח שלה לא ממוזג... התחלתי להכין מה שאפשר בכמויות ולהאיר במקרר... אורז קינואה, קוסקוס שלושתם מהווים בסיס לסלט קר. עם תוספות כמו:זיתים פרוסים, תירס, עגבניות שרי, בצל ירוק, אפשר גם טונה. או ה-מ-ו-ן פטרוזליה , נענע, בצל ירוק, עגבניות תמר קשות והרבה לימון והנה חכם טבולה ולא רק עם בורגול

אפרסקה

New member
תודה תרנגולת ../images/Emo25.gif

אין לי כרגע טיפים מדהימים (לכן ביקשתי פינה...דאאהה
) אבל אני מקפיצה

מרב.

New member
מי, מי, מי אוכל נקניקיות?? פויה!

שלא לומר איכסה-ביכסה, כמו ששני הילדים שלי אומרים
הנה משהו טעים טעים, קליל קליל וממש לא משמין- הערב עשיתי, חצי כמות נאלה בעמידה בדרך מפה לשם במטבח, החצי השני מאכל בארוחת ערב: פורסים קישואים ו/או זוקיני (הכי טוב ויפה שניהם ביחד) לפרוסות דקות באלכסון. מקפיצים בווק או במחבת גדולה עם שמן זית ושום, מוסיפים מלח, שמיר וקצת לימון- וזה *כבר* טעים. אם לא חיסלתם, זה טעים גם קר וגם חם, ואם נותנים לזה להתקרר, אפשר לגרד מלמעלה גבינה בולגרית או צפתית- טעים טעים טעים.

אפרסקה

New member
אני מאוד אוהבת נקניקיות ../images/Emo11.gif

לא חושבת שזה איכסה. יש הבדל בין נקניקיות בקניון לבין לקנות נקניקיות טובות של חברה טובה (כמו טירת צבי) או במעדניה טובה, לאפות אותם ,על האש" ולהתענג. כמו בכל בשר צריך לדעת מהו בשר טוב. בכל מקרה לענבר אנחנו לא נותנים (השתתפות בשני סבבי קורס החיאה עושים את שלהם).

Little Red Hen

New member
ולחם זה לא אוכל???../images/Emo3.gif

הכי מצחיק שדווקא היום הכנתי נקניקיות, אבל אמיתיות שעושה הקצב שלנו מבשר אמיתי ותבלינים משובחים, חריפות אש
מה שקוראים בעברית/מרוקאית צחה "מרגז", עם הר של ספגטי ברוטב עגבניות למתן קצת את החריפות. מי שמכיר "מרגז" יודע, שלטגן אותן במחבת זה להסתכן בנתזים ענקיים של שמן בכל מקום אפשרי במטבח, ועדיף לצלות אותן על האש בחוץ, אבל מי בכלל יכול לצאת לעשות על האש בחוץ בחום הזה??? אז מצאתי פטנט עולמי, ועליו אני אספר בהמשך. L.R.H

אפרסקה

New member
כן, נקניקיות זה בשר

אני חוזרת שוב שהכוונה לנקניקיות טובות, לא למה שמוכרים בדוכן בקניון. אנחנו קונים נקניקיות מצויינות ואני בהחלט אוהבת אותן על האש כמו שצריך.

בדבר אחד אין ספק

זה טעים. רק מה - לא בריא, לא מזין. שלא לומר מזיק (למעט כאלו שהקצב מכין לך מול העיניים).

אלה 2

New member
המוציא ג'יפה מן הארץ יותר מתאים../images/Emo67.gif

אני עם הילדים של מרב: איכסה ביכסה בריבוע

מרב.

New member
הילדים שלי בחיים לא טעמו נקניקיה,

הם אומרים את זה כרגע על כל דבר ודבר. (האמת, שלא הייתי מתנגדת שאיתם יאכל נקניקיה
, שיתחיל משם, אח"כ נראה..)

מרב.

New member
זה לא שאני לא אוהבת נקניקיות,

אבל גם החברות הטובות משתמשות בזבל של העופות על מנת לייצר נקניקיות, גם את ה"נחשבות" שביניהן. בשביל לאכול נקניקיות אמיתיות מבשר (שלא לדבר על בשר איכותי), צריך ללכת לקצב פרטי שעושה אותן לבד. או לקנות צ'וריסו ארגנטינאי, שבעצם מחזיר אותנו ללכת לקצב פרטי ואיכותי.

ellieg

New member
אם יש מאכל שאני מסוגלת לשבור דיאטה עבורה

זה נקניקיות, צוריסות, מרגז וכו'. לשניה לא חשבתי שזה מאכל בריא או שמכיל את החלקים הדל שומן של החיה. לא מגיבה שיהיה דיון כן/לא נקניקיות, מגיבה כי מפריע לי שאומרים איכסה/פויה על אוכל. לי בטור ילדה נמנעתי מלטעום דברים חדשים כי אימי הגיבה בצורה דומה למאכלים והיום בטור אמא מפריע לי שעושים פרצופים ליד אנשים שאוכלים. איך היית מרגישה אם הייתי מגיבה באיכסה פיכסה למאכל שאת אוהבת?

מרב.

New member
הייייי להירגע!

הסברתי למטה שהילדים שלי אומרים את זה על כל דבר, החל מאוכל וכלה בעלים, כנראה חלק משלב התפתחותי
באופן אישי אני בד"כ לא מסרבת לשום אוכל, גם לא לנקניקיות- בעיקר העסיסיות שבהן (אם כי הן לא שוכנות בביתינו), אבל לאחר שהבנתי מה הן מכילות בפנים, אני משתדלת לא לאכול, ולא כל שכן לתת לילדי לטעום. זה היה המניפסט שלי על נקניקיות
, ובמאמר מוסגר, לא היה צורך להתייחס לזה כ"כ ברצינות, זה נכתב מאוד בצחוק

ellieg

New member
והנקודה שלי הייתה

שכנראה המשפט " לא אומרים איכסה על אוכל" נכונה ואולי כדאי לאמץ אותה. אולי מדובר בשלב התפתחותי, אבל זה לא נעים לשמוע משהו כזה נאמר על דברים שאת אוהבת. הבנתי שכתבת את דבריך בצחוק, אבל אתמול והיום שקראתי את השרשור היה לי מאוד לא נעים מהשרשור. חוזרת ומציינת שלא נעים לשמוע על מאכלים שאת אוכלת משפטים כגון "המוציא ג'יפה מן הארץ" ואיכסה פיכסה. גם אני שבסביבת סבים/סבתות בחתונה שיורדת על מזנון של דג מלוח עוברת הרגשה דומה בראש, אבל אני שומרת את זה לעצמי. כי עובדה שהם מאוד נהנים ממאכל שלא נעים לי להיות לידו. והלוואי שהילדים שלי יאהבו את המאכלים הנ"ל שאני לא סובלת.

אפרסקה

New member
תודה אלי ../images/Emo25.gif

אמרת בצורה יפה וטובה את מה שרציתי להגיד ולא כ"כ ידעתי איך לנסח (למשל זה שזה לא נחמד להגיד לי על משהו שאני אוכלת המוציאה ג'יפה וכו')

אלה 2

New member
סליחה ../images/Emo52.gif לא היתה לי כוונה כזו

באמת, העניין היה רק על החומרים המרכיבים את העניין. מפעם לפעם אני מתוודעת יותר מקרוב על ההרכב של הדברים האלה וכוונתי היתה רק להזהיר מפניהם כמו ממאכלים אחרים שלא עושים טוב לגופו ונפשו של האדם... מתנצלת על הפגיעה ברגשותיכם

מרב.

New member
סלט חסה סופר טעים-

כזה שאפילו האיש שלי מחסל (ולשם שינוי זה לא סלט של אסתי
): חסה שלמה קרועה לרצועות 2-3 גזרים מגורדים בפומפיה שקית גרעיני חמניות קלויים על מחבת אופציונלי- קוביות גבינה צפתית או בולגרית לרוטב: 2-3 כפות מיונז 1 כף חרדל דיז'ון 1/2 כפית שום כתוש קורו מלח 2-3 כפות סוכר 2-3 כפות לימון טרי 2-3 כפות חומץ הדרים אצלינו בד"כ הסלט נאכל בלי הגבינה, אבל עם גבינה זה אפילו עוד יותר טעים!

מרב.

New member
מאפה מקמח תירס

זה מאפה של אסתי, לא בטוחה שכל אחד יאהב, אבל ניסיתי בחשדנות- מצא חן בעיני ומה שחשוב- בעיני קורן: 1 כוס קמח מלא 2 כוסות קמח תירס 2 יוגורט לבן 2 ביצים 1/2 כוס מיים 1/2 כוס שמן 1/2 כוס סוכר חום (אפשר כוס שלמה) מערבבים, אופים- יוצא מאפה מעט מתוק (אני אופה רק עם חצי כוס), אפשר לאכול עם גבינה או קוטג', נחמד לגוון בארוחת ערב.

למעלה