פינתרבות

פינתרבות../images/Emo132.gif

שני פריטים בפינתרבות שלנו הערב: אחד ספר נפלא, מצחיק ומקסים "הסיפור המוזר של הכלב בשעת לילה" של מרק האדון (לא האָדון, נוטים
). הספר מסופר מנקודת מבטו של ילד אוטיסט בן 15 ומשהו שחוקר תעלומת הירצחו של הכלב של השכנים. נשמע דבילי נכון? אז זהו, שזה ממש לא דבילי אלא ספר ממש ממש מקסים, וממש לא דידקטי כמו שהוא עלול להישמע. בקיצור - מומלץ בכל לב. הפריט השני הוא סרט ישראלי (כן, יש פה גם סרטים ישראלים) "אהבה קולומביאנית". סרט מצחיק ומשעשע. לא יצירת מופת ולא שום דבר כזה, אבל בהחלט סרט מהנה וכיפי. יאללה קחו בקשיש עוד פריט אחד לתרבותיים באמת - אני לא יודעת אם הסרט הזה כבר מציג בארץ (בדרך כלל אני בודקת את זה) באנגלית הוא נקרא Supersize Me . זה סרט דוקומנטרי שעשה עיתונאי בעקבות תביעה שתבעו שתי בנות את רשת מקדונלדס. לפני תחילת הפקת הסרט האיש היה בריא כמו שור, בכושר מושלם וכל הטררם. במשך חודש הוא אכל רק במקדונלדס, שלוש ארוחות ביום. הוא לא הגדיל את הארוחות ביוזמתו אלא רק אם הציעו לו - במהלך החודש הזה הוא העלה 12 קילו, המצב הבריאותי שלו התדרדר מאד - הסרט כל כך חזק, עד שרשת מקדונלדס בהחלט החלה לעשות שינויים בתפריט שלה. מומלץ מאד, למרות שזה יעשה לכם חשק להקיא ולא תרצו לאכול יותר מקדונלדס <סוויטי לא רואהמה פה הבעיה> בטח שלא לתת את זה לילדים. (טוב, נכון שזה מוקצן, כי מי אוכל מקדונלדס בתדירות כזו, אבל הסכנה קיימת. מצטערת על המקצועיות האולי מיותרת.. )

לגבי הסרט על מקדונלדס,

אני מצטערת אם אני אתבטא בצורה קצת חריפה, אבל מי שמספיק אידיוט לאכול שלוש פעמים ביום מקדונלדס, מגיע לו כל מה שהוא חוטף. הקטע האמריקאי הזה של "אנחנו דבילים מכדי לקחת אחריות על עצמנו, אז התאגידים הגדולים צריכים לקחת אחריות עלינו" הולך כל פעם למקומות יותר קיצוניים. גם אם מישהו יאכל שלוש פעמים ביום עוגות קצפת זה לא ממש יהיה לו בריא, ועדיין אף אחד לא חושב שזה רע, ככה, מדי פעם, לאכול עוגת קצפת, נגיד ביומולדת. וגם אם מישהו יאכל שלוש פעמים ביום פסטה קרבונרה (המנה החביבה עלי במסעדות איטלקיות) סביר להניח שתוך חודש הוא ימות מהרעלת כולסטרול כשהוא שמן אך מרוצה, אבל אף אחד, אני מקווה, לא חושב לטעון שמסעדות איטלקיות הן מקור כל הרוע בעולמנו. רוב בני האדם השפויים ובעלי האיי-קיו הסביר מבינים שמזון מהיר אינו דבר שנועד כמקור מזון עיקרי, ממש כמו עוגות קצפת ופסטה קרבונרה. ואם כבר מדברים על זה, באומה חולת דיאטות כמו ארה"ב הציבור אמור להיות מסוגל לעשות לעצמו את החשבון שלו לגבי מה שהוא אוכל (בוא נראה: לחמניה גדולה מקמח לבן, בשר שמן ורטבים על בסיס מיונז, סוכר וחומרי טעם מלאכותיים, מלווים בתפוחי אדמה מטוגנים ובמשקה ממותק בסוכר? הממממ... בואו נחשוב על זה רגע). האוכל של מקדונלדס לא בריא בתור פריט בלעדי בתפריט? נו שיט, שרלוק. מדהים אותי שמישהו בכלל היה צריך לבדוק כדי לגלות את התגלית המדהימה הזאת. אז הנה הודעה מדהימה לכל האמריקאים שהצטרפו אלינו זה עתה, ושסובלים עדיין ממחסור חמור בתאים אפורים: לא, זה לא בריא לאכול מקדונלדס כל יום. זה גם לא בריא לעשן. ומי ששותה קפה רותח בלי להיזהר עלול לחטוף כוויה בלשון. גם כן בקבוקי זכוכית עלולים להישבר ולחתוך אתכם אפילו אם אין עליהם מדבקה גדולה שכתוב עליה ככה, העשן של המכוניות מזהם וגורם מחלות, ואם חוצים כביש בלי להיזהר עלולה לבוא משאית גדולה ולעשות מכם קווץ'. אם הצלחתם להבין את כל החומר הנורא מסובך הזה, בשיעור הבא אני מבטיחה לנסות לעבור לנושאים טיפה יותר מורכבים, כמו "גזענות זה פויה", בסדר?

מציץ

New member
אפילו אם תקשרו אותי..

אפילו אם תפתחו לי את הפה בכוח, לא נוגע במקדונלדס. לעומת זאת, כדי שאפסיק לאכול גלידת וניל (עם או בלי פיצפוצים) חייבים לקשור אותי.

נו? רואים?

בדיוק התשובה שלי מהשאלה על האוכל האירוטי. גלידת וניל הולכת מצוין עם קשירות. תחשבו על מישהו שקשרו אותו, בידיים וברגליים פשוקות, ומרחו לו גלידת וניל קרה, לבנה, רכה כזאת על הבטן. תדמיינו אותו מנסה בכוח להגיע אליה עם הלשון, מוציא קולות איומים של תסכול, בזמן שהיא נמסה לאט לאט, נוזלת בשביל לבן על צד המותן שלו... לא הייתם באים ללקק, אפילו רק כדי להראות לו שאתם יכולים והוא לא?
אגב, למקדונלדס יש אחלה גלידה.

bugbuster

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo45.gif../images/Emo88.gif אמירה עצומה!

ומאידך, כאן, אצלנו, אנחנו לא הולכים כמו עדר? וסליחה על הפולטיות. איך זה שנשים מסכימות לקורבנות אדם? לבנים שלהן עצמן להיות קלגסים במחסומים? והקובן בנפש?

אייבורי

New member
לא אומרים איכס על אוכל

חייב להשתמש בקסאנדויות מצויה כל מילה זהב <לרקום על כריות ........יייייייש> אבל ישנה טעות קלה מקדונלדס הוא לא אוכל הוא איכס. <אייב חובב סטייקים ונשים>

אני דווקא די אוהבת מקדונלדס.

כלומר, כשזה בתוך המסגרת של פאסט פוד. אבל מצד שני, כמעט אין אוכל שאני לא אוהבת. והרבה.

אייבורי

New member
אני שונא דרדסים

לא מסוגל לעבור את מפתן המקדונלדס ברררררררררררררר אוכל אוכלים באהבה או לא אוכלים בכלל <צום גדליהוווווווו >

shanytopper2

New member
רשע - רק רשע

שיחקת אותה דארלינק.. אכן, אנשים טיפשים חושבים שזה מפתיע שאם במשך חודש הם יאכלו רק אוכל לא בריא, אז הם יהיו לא בריאים well...guess what? וזה לא אשמת אף אחד חוץ מאשמתם...אולי גם אשמת ההורים שלהם שלא לימדו אותם שמוח זה איבר קצת יותר חיוני מאשר למשל תחת גדול.... הו וואל

p a p o n

New member
מסכימה בהחלט../images/Emo39.gif

נורא קל לעצום עיניים,לפתוח את הפה ואז לתבוע כל מי שאפשר.

ככה זה באמריקה.

הם מטמטמים את הציבור, קשה מאד להיות שם מי שהולך נגד הזרם.. כולם חושבים בערך אותו דבר.. מי יודע אולי זו הדרך להריץ מעצמה כל כך גדולה.

למעלה