פינרג'י דיווח מעניין?

משקיע88

Well-known member

אתמול פינרג'י דיווחה על מה שמכונה רגל בדלת. הטכנולוגיה שלה תיבחן על ידי הענקיות ששולטות ב NET ZERO, מיזם טכנולוגי לשימוש באנרגיה לגיבוי אתרים של גוגל מייקרוסופט ואחרים. זה יכול להיות צעד משמעותי ליישום מסחרי של הטכנולוגיה של פינרג'י. לדעתי זה הימור מעניין מאוד. אין כאן בדל של ייעוץ, אינני בעל רישיון ואני מוטה בשל החזקה בנייר.

yel5

Well-known member
קניתי את אופ 1 ביום המסחר הראשון ומאז עלתה בטירוף.
האם הבלון יתפוצץ? יתכן. בינתיים לחברה טכנולוגיה מוצלחת ומובילה. הסימנים כרגע חיוביים, ואני מתכוון להישאר באופ 1 כדי לראות לאן מתפתח הפתרון של החברה.
מועד המימוש האחרון של אופ1 הוא 15.12.25 שזה בעוד 4.5 חודשים, כך שהיא מאוד קצרה.

משקיע88

Well-known member
קניתי את אופ 1 ביום המסחר הראשון ומאז עלתה בטירוף.
האם הבלון יתפוצץ? יתכן. בינתיים לחברה טכנולוגיה מוצלחת ומובילה. הסימנים כרגע חיוביים, ואני מתכוון להישאר באופ 1 כדי לראות לאן מתפתח הפתרון של החברה.
מועד המימוש האחרון של אופ1 הוא 15.12.25 שזה בעוד 4.5 חודשים, כך שהיא מאוד קצרה.
מטעמים ספקולטיביים אני מעדיף את אופ' 2. המנוף שלה גבוה מאוד ומאפשר חשיפה משמעותית בהשקעה קטנה יחסית. הזמן לפקיעה 1.3 שנים מאפשר פחות תלות בהתנהגות לטווח קצר.

yel5

Well-known member
מטעמים ספקולטיביים אני מעדיף את אופ' 2. המנוף שלה גבוה מאוד ומאפשר חשיפה משמעותית בהשקעה קטנה יחסית. הזמן לפקיעה 1.3 שנים מאפשר פחות תלות בהתנהגות לטווח קצר.
2 הבדלים, נכון להיום:
1. פרמיית המימוש באופ1 היא 1% ובאופ 2 היא 21%.
2. תוספת המימוש באופ1 היא 130 ובאפ2 היא כפולה - 260.
אף אחד לא ציפה את העליה המאורית במניה ובאופציות. תוספת מימוש של 260 באופ2 הרתיעה אותי וגרמה לי לקנות את אופ1.

משקיע88

Well-known member
2 הבדלים, נכון להיום:
1. פרמיית המימוש באופ1 היא 1% ובאופ 2 היא 21%.
2. תוספת המימוש באופ1 היא 130 ובאפ2 היא כפולה - 260.
אף אחד לא ציפה את העליה המאורית במניה ובאופציות. תוספת מימוש של 260 באופ2 הרתיעה אותי וגרמה לי לקנות את אופ1.
יש מודל B&S לחישוב שווי תיאורטי של אופציות. לפי המודל הזה השווי של אופ1 הוא 164.8 והשווי של אופ2 הוא 136.8. ברור שעל פי המודל אופ2 עדיפה בהרבה. אפשר לחשוב על זה גם אינטואיטיבית. במקום לסכן 288.4 על המניה, אפשר להיחשף לעליה חדה בעלות של 88 בלבד באופ2, לעומת 160.1 באופ1. בתסריט אפשרי שעד 15 בדצמבר המניה תתרסק חזרה ל 150 למשל, אופ1 תפקע בשווי של 20 אג' וגם את זה יקבל רק מי שימיר למניה לפני הפקיעה. לעומת זאת השווי התיאורטי של אופ2 ירד לכ 30 אג' אבל תהיה לה עוד שנה לפקיעה. התוצאה: מחזיק המניה הפסיד בתסריט זה 158 אג', מחזיק אופ1 הפסיד 144.8 אג' ומחזיק אופ'2 הפסיד 58 אג'. בתסריט אופטימי שבו המניה מזנקת עד 15 בדצמבר ל 500 אג' עליה של 73%, אופ1 תפקע ב 370 אג' שזה רווח של 131% אבל השווי של אופ2 יהיה 240 אג' נאיבי ובערך 300 אג' B&S שזאת עליה של 240% מהנוכחי. אז בשני התסריטים אופ2 עדיפה.

משקיע88

Well-known member
פינרג'י מפציצה את השוק בהודעות ומצגת 5 ימים לפני פקיעת אופ' 1. מי שמאמין לא מפחד

למעלה