פיננסיים ומימון

guysh23

New member
פיננסיים ומימון

שלום חברים וחברות.
יש לי שאלה אסטרטגית משהו ואני שוקל בכבוד ראש מה הדבר הנכון עבורי.
אני מעוניין לעשות תואר שני בחו"ל (בצפון אמריקה) בחוג הקשור לפיננסיים.
השאיפה לטווח הבינוני והארוך היא להגיע לאחד מבנקי ההשקעות הגדולים בעולם (גולדמן סאקס, ג'י פי מורגן, מורגן סטנלי..)
או להשתלב בבורסות ובחברות ענק אחרות גם בעינייני פיתוח הון עצמי של חברות, רכישה ממונפת, קרנות הון סיכון, אופציות וכו'.
השאלה שלי היא בסיסית למדי - מה כדאי ללמוד? איזה חוג לקחת בתואר השני? (לאחר BA בכלכלה וחשבונאות באת"א).
נכון להיום, האופציות לתואר שאני מכיר שנראות לי רלוונטיות וקשורות לנושא הן:
1) MBA
2) MIF (מאסטר בפיננסים)
3) כלכלה רגיל (MA)
4) כלכלה פיננסית
5) מתמטיקה פיננסיית
ישנה עוד אופציה של לימוד תואר שני/דוקטורט בחשבונאות. לפחות כעת, זה פחות מדבר אליי...

אשמח לכל המלצה, עזרה וטיפים מאנשים שצברו ניסיון בלימודים בחו"ל, בדגש על ארה"ב/קנדה בשלל תחומי הפיננסיים והמימון.
כמובן שאשמח אם יש אנשים שלמדו/לומדים באוניברסיטאות המובילות בעולם לכלכלה ולעסקים, ויודעים להגיד לי יותר טוב איך דברים נראים משם ומה נחשב ליותר מוצלח ומה פחות כדאי....
תודה מראש לכולם

aynatk

New member
שני דברים

קודם כול התוכניות שהזכרת הן טובות ומתאימות לתחום עבודה שמתכוון להגיע.
בכול מקרה יש פלוסים ומינוסים בכול תוכנית וזה לא כל כך פשוט להחליט מה הכי טוב:
1) מנהל עסקים זה מצוין למצוא עבודה בבתי השקעות למיניהם
2) אותו מנהל עסקים יותר יקר מתוכניות אחרות.
3) יש כאלו שמגיעים מתואר כלכלה-חשבונאות-ניהול וחושבים שבמנהל עסקים אין מספיק בשר בשבילם.
4) בגלל שהזכרת דוקטורט ואם אתה חושב לעשות אותו יום אחד, עדיף ללכת לתוכניות מאסטר ולא מנהל עסקים.

בכול מקרה כול אחד עושה את השיקולים שלו ולא נראה לי כל כך פשוט להגיד מה יותר טוב-נראה לי שאתה צריך לעבור על תוכניות ולהחליט מה הכי מעניין אותם(לכול תוכנית יש דגש על מימון או כלכלה, חישובים ומודלים פיננסים)

Philip Jr

New member
הטיפים שלי

קודם כל אם לא קראת את הספר המרתק הזה:

http://www.amazon.com/The-Physics-W...=1375669454&sr=8-2&keywords=physics+economics

אני ממליץ, ואז תגלה שגם תואר מתקדם בפיזיקה יכול להתווסף לרשימה..

לשאלתך, אני הייתי ממליץ להפנות את השאלה דווקא יותר לשוק העסקי.. אני חושב שאפשר ללמוד הרבה על "מה כדאי ללמוד" ממודעות הדרושים של החברות שהזכרת.. משיחות עם עובדים שם שאולי אתה מכיר, או יכול ליצור איתם קשר דרך LINKEDIN / מייל ליעוץ.. אולי תקבל תשובות מועילות ואף תיצור קשרים להמשך.. משלל הכתבות שאני קורא כל הזמן על הטרנדים האחרונים בשוק העבודה.. אני גיליתי דברים מועילים מאד בעבר אפילו רק מרשימת הדרישות והידע הנדרש לתפקיד בחברה X.

טיפ נוסף הוא פשוט להתחשב באילוצים האישיים שלך.. לתארים שהזכרת יש עלויות שונות.. אורך שונה.. מסלול שיכול להוביל לדוקטורט או לא.. ולכן יתכן שחלקם לא ממש מתאימים לך בפועל גם אם בתאוריה הם יכולים להוביל לתפקידים בהם אתה מעוניין.

לסיום, יש לי תחושה שישנה לא פחות איפה תלמד, כלומר באיזה מוסד ואיפה גאוגרפית. MBA באוניברסיטה בינונית לא יועיל לך למטרה כמו MIF ממוסד ב - TOP 3, ו - VICE VERSA. האפשרות לקבל התמחויות טובות, ליצור קשרים עסקיים עם חברות מקומיות, לעשות NETWORKING, אלו בין השאר הדברים שיובילו להצלחתך.

בהצלחה!

למעלה