פינות חי לילדים

ilgnd

New member
פינות חי לילדים

שלום לכולם,
מחפש להכיר דעות אחרות ממה שהכרתי עד עכשיו, ואני חושב שזה הפורום המתאים.

לקחתי את הבן שלי לפינת חי, והוא מאוד נהנה ללטף את הארנבות ואת השרקנים.
מצד שני, הסתכלתי על החיות ואני חייב להגיד שהן נראו מאוד מפוחדות ובטח לא נהנות. אני שואל את עצמי, אם זה נכון לעשות פינות חי לילדים: הילדים נראו גסים ביחס שלהם לחיות (בכל זאת ילדים), רוב ההורים לא ניסו למנוע את הגסות הזו מהילדים שלהם, ובכזה יום חם, החיות נראו מאוד מותשות. נכון שפעם בשעה החזירו את החיות לכלובים והביאו אחרות אבל אני לא חושב שזה מספיק.
מצד שלישי, מישהו אמר לי שזה עדיף מכך שלילדים לא תהיה אינטראקציה עם חיות כלל.
מצד רביעי, האם בכלל אנחנו צריכים את האינטראקציה הזו? אולי מוטב שחיות תהיינה בתכניות טבע וזהו.

השורה התחתונה שלי היא שאני תוהה אם זה רעיון טוב להמשיך לקחת את הילד לפנות ליטוף?

אשמח לתגובות (לא קוטלות)

l coyote l

New member
נמנעים. פינות חי וגני חיות הם רעיונות שנוגדים

את תפיסת הזכויות שלפיה כל יצור הוא אינדיבידואל שזכאי לחירות על גופו ורצונותיו.
המסר שאנחנו מעבירים אם אנחנו לוקחים את ילדינו לפינות חי/ליטוף הוא של אדנות ושליטה על אחרים.
&nbsp
מעולם לא הבנתי את טיעון ה"אינטראקציה".
מה הסיבה שלילד/מבוגר/אדם "צריכה" להיות איטראקציה עם בעלי חיים שאינם בסביבה הטבעית שלו, ולכן אינם בסביבה הטבעית שלהם?
&nbsp
&nbsp

ilgnd

New member
מבין לגבי פינות חי. מה לגבי גני חיות?

טוענים ששם החיות זוכות לטיפול טוב, ובנוסף הם עוזרים להרבות את החיות, לשמר את המינים ולהציל חיות פצועות שלא היו שורדות אחרת.
&nbsp
בנוסף טוענים שחיות היו שמחות לשבת בכלוב מרווח כל היום ושידאגו לצרכיהן, במקום שיצטרכו לתור אחרי אוכל.

l coyote l

New member
מידע שרובו שיווקי. גני חיות הם עסק כלכלי.

תתחיל כאן, כתבה מ"הארץ" - כל הסיבות שצריך לסגור גני חיות
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2315721
&nbsp
אגב, לאחרונה פורסם שקוסטה ריקה עומדת להיות המדינה הראשונה ללא גני חיות, עם אג'נדה מדינית רשמית נגד אחזקת בע"ח בשבי.
סוגרים את גני החיות ומשחררים לטבע או למקלטים (כלומר, הם עושים אבחנה בין גן חיות למקלט. למחשבה.)
&nbsp

האלזה

New member
אינטרקציה עם חיות: אימוץ/ התנדבות במכלאה עירונית

לעומת הסיטואציה שתיארת, כאשר מאמצים כלבתולים או מתנדבים במכלאת כלבים, כולם מרוויחים.
&nbsp

RSPA

New member

ilgnd

New member
קצת מוקדם לי מדי

הילד עוד בן שנתיים וחצי, אבל בהחלט נתת לי רעיון מצויין

marx04

New member
הילדים בד"כ נהנים מאד. החיות סובלות.

שלום לך,

יש לי שני ילדים (בת 9 ובן 4.5) שמאד אוהבים חיות. אנחנו מגדלים שתי כלבות, כך שהם רגילים לשחק יחד עם הכלבות ומרגישים מאד בנוח עם חיות בכלל.
הילדים שלי תמיד נהנים כשאנו לוקחים אותם לפינות חי/ליטוף, אבל אין ספק שהחיות סובלות.
פעמים רבות, ילדים, בעיקר ילדים קטנים עד גיל 5-6, גורמים לחיות כאב וסבל, למרות שכמובן הם אינם מתכוונים לגרום להן כאב. הילדים אינם עדינים מספיק בלשון המעטה, והחיות פשוט סובלות.
מעבר לכך, ללא קשר למידת העדינות/גסות של הילדים, החיות סובלות מהחום, מעצם ההמולה והחשיפה לכל כך הרבה אנשים, ואין לי ספק שהן היו מעדיפות להישאר עם בני מינן בכלובים שלהן.
אני מסכים עם אלה שכתבו כאן, שכדאי לקחת את הילדים לעמותות מצילות בעלי חיים כדי שיתנדבו שם, אבל זה מתאים רק לילדים בוגרים מספיק, בד"כ מגיל 12 או 14 ואילך.

בברכה,

אורי.

ilgnd

New member
תודה, ושאלה

בכל זאת אתה לוקח את הילדים לפינת חי. איך זה מסתדר?

marx04

New member
אינני מחזיק באידיאולוגיה זב"חית

שלום לך,

אינני מחזיק באידיאולוגיה זב"חית, ואני מציב בראש את האינטרסים של ילדיי.
לכן, לי אישית, זה מסתדר.

בברכה,

אורי.

האלזה

New member
אני לא חושבת שזה הסבר מדוייק ומלא

אני לא בטוחה שילדייך היו רוצים לפגוע בבע"ח ויתכן שהיו נמנעים מכך אם היו יודעים שהם תורמים לסבל.
בנוסף, כנראה לא היית מאשר פגיעה שאינה נורמטיבית. למשל, אם הילדים היו נהנים להציק או לפגוע בכלב, כנראה שהיית מונע את זה מהם (אני מקווה).

marx04

New member
הבהרה

שלום האלזה,

בוודאי שאינני מרשה לילדיי לפגוע או להציק - לבעלי חיים בכלל ולכלבים בפרט - בכוונה.
יחד עם זאת, אני מאפשר להם לשחק עם הכלבות שלנו (או עם בעלי החיים בפינת החי) גם אם המשחק אינו תמיד נעים לבעלי החיים, בתנאי שבאמת אין לילדים שלי כוונה לפגוע בבעלי החיים, ובתנאי שעל פי התרשמותי אין סכנה ממשית לחייהם של בעלי החיים או לבריאותם.

בברכה,

אורי.

האלזה

New member
צריך להסתכל על התמונה המלאה

פגיעה בבע"ח היא לא רק אם נתלשה לאפרוח הרגל (כבר ראיתי) בפינת הליטוף.
ואם רק מוות הוא הגבול שלך, אז גם זה קורה, למשל ארנבת שמכרסמת את הגורים שכרגע המליטה, שזו תגובה נפוצה לסטרס שבו היא נתונה בפינת הליטוף (וכן, גם את זה ראיתי).
לא טענתי לרגע שהילדים שלך פוגעים בבע"ח בכוונה, להפך, כתבתי- "אני לא בטוחה שילדייך היו רוצים לפגוע בבע"ח ויתכן שהיו נמנעים מכך אם היו יודעים שהם תורמים לסבל."
הם יודעים שהם פוגעים?
לא ברור לי אם הקו שלך הוא הכוונה או רמת הפגיעה, אבל זה בכל מקרה לא מוסרי. אפשר לחוות ילדות מאושרת גם בלי לפגוע בחלשים.
&nbsp

marx04

New member
גם וגם

שלום האלזה,

אכן המדדים החשובים עבורי הם הכוונה ומידת הפגיעה.
מבחינתי אתערב ואפסיק את המשחק אם אחד מהם מתקיים.
כמובן, אני מביא בחשבון את האפשרות שתוך שבריר שניה הבן שלי יהרוג בטעות את האפרוח שהוא משחק איתו, אבל זהו סיכון שאני מוכן לקחת.
אין ספק שילדים יכולים לחוות ילדות מאושרת בלי לשחק בפינות ליטוף ובלי ללכת לספארי, אבל אני זוכר שכילד אהבתי לשחק עם בעלי חיים ואהבתי לצפות בחיות אקזוטיות, ואני שמח להציע את החוויה הזו לילדים שלי.
אכן יש הבדל בסיסי ומהותי בין תפיסת העולם שלך לבין תפיסת העולם שלי, וכנראה הפער האידיאולוגי בינינו ימשיך להתקיים.

בברכה,

אורי.

האלזה

New member
הנושא הוא לא הפער ביני לבינך, אלא בינך לבינך

אתה טוען שלא תאפשר פגיעה של הילדים שלך בבע"ח בכוונה, אך ממשיך לאפשר להם את זה למרות הדוגמאות על פגיעה מוחשית וממשית בהם.
מעבר לזה, להכנס שוב ושוב לפורום שמתואר במודגש כפורום אידיולוגי, ולתאר כמה אתה נהנה על חשבון פגיעה בבע"ח, זה פרובוקטיבי ומטריל, גם אם אתה לא מתכוון לכך.
למסגר את כל זה בסמיילים ומילות ברכה רק הופך את זה לפאסיב אגרסיב.

marx04

New member
תקראי בבקשה את ההודעה הראשונה שלי בשרשור הזה

שלום האלזה,

אני חולק מאד על הביקורת שלך על הכתיבה שלי כאן.
אם תקראי את ההודעה הראשונה שלי בשרשור הזה תראי שלא רק שהיא עניינית לחלוטין, ולא רק שיש בה אמפטיה לסבלם של בעלי החיים, אלא שאין בה שום התייחסות ל"הנאה שלי".
כך גם בהודעה השניה הקצרה שלי.
רק לאחר שאת חזרת והקשית בפעם השלישית, נאלצתי לפרט יותר, וגם זאת באופן ענייני.

הפורום הזה איננו קומונה סגורה, והוא מעניין אותי, למרות שאינני שותף לאידיאולוגיה שלך. טבעונות וטבעונים מעניינים אותי, ולכן אני קורא כאן לא מעט, ומדי פעם מגיב בקצרה, ובאופן ענייני.
יותר מכך, אני משתדל מאד שלא להשתתף בדיונים אידיאולוגיים, או בויכוחים טעונים.
זה מוזר שאת יוזמת שאלה מפורשת אלי שעוסקת בי וביילדי, ולאחר שאני משיב לך באופן ענייני ומנומס, את מעזה לבוא אליי בטענות.

רק לשם ההשוואה, אני שותף פעיל בפורום אידיאולוגי לא פחות, מוותרים על ברית מילה, ואף על פי כן אנו מקבלים שם בברכה כל מי שמתעניין, גם אם הוא מחזיק בדעות הפוכות לחלוטין לאלה של הפורום, כל עוד הוא שומר (כמו כל גולש אחר) על דיון ענייני, מנומס ולא מתלהם. אני סבור שהכתיבה המעטה שלי כאן בפורום בהחלט עומדת באמות המידה הללו (מה גם שבוודאי אינני מתנגד לטבעונות), ולכן אינני מקבל את הביקורת שלך כלפיי.

בברכה,

אורי.

האלזה

New member
בדיוק להודעה הראשונה שלך אני מתייחסת

תיארת בה שהחיות סובלות אבל הילדים תמיד נהנים.
הטענה שלי לא קשורה במיוחד להמשך הדיון.
אתה כותב שאתה מקפיד פה על דיון מנומס, אבל כאמור: נימוס זה לאו דווקא מילות ברכה וסמיילים, אלא גם טאקט, רגישות והבנה של סיטואציה.
יש כאן גם כותבים לא טבעונים והם עושים זאת ברגישות ובנימוס ומתקבלים בברכה (וזה לא הכרח, וזה לא מובן מאליו). ראה לדוגמא את אוריאלי ששאל על פארק הקופים בתחתית העמוד.
אני שמחה שאתה מוצא עניין בתחום ואשמח אם תנסה להבין את הצד השני.

למעלה