פינוק ואהבה

פינוק ואהבה ../images/Emo23.gif

למה כל כך קשה לתפוש שמישהו אוהב אותנו ואוהב להפתיע ולרגש אותנו, ושזה מגיע לנו
אתמול ממש נלחמתי עם הבחור שלי כי הוא התעקש לקנות לי מעיל מאוד יקר (חלק עם נקודות זכות שיש לו והשאר- בכסף) ואני לא הרגשתי נעים עם זה וזה ממש נראה לו מוזר... אני מעריכה את זה ברמה כזאת שפשוט אין מילים לתאר כי בחיים לא היה אף בחור שהפתיע אותי ככה וריגש אותי, ומה שהוא אמר לי כשהייתי ביציאה מהחנות עם דמעות בעיניים מהמחווה שלו בכלל ריגש אותי, שאנחנו ביחד ושמה ששלו-שלי ושאם הוא יודע שאני קופאת מקור כי המעיל שלי ישן ולא מחמם בכלל, אז הוא יקנה לי מעיל כי זה מה שחשוב שיהיה לי טוב. אני מרגישה חייבת ואני מרגישה שאני לא אוכל להחזיר לו באותה "מנה" כי אין לי את האפשרות הכלכלית לכך וזה מתסכל אותי... אז... למה קשה לנו לקבל אהבה אמיתית מצד בן/ת זוג ולתת להם לפנק אותנו

דווקא לא קשה לי לקבל

אני מאד מאד אוהבת לקבל כל סוג של מחווה, אם זה סתם פתק חמוד או אם זו מתנה יקרה. אני מתה על הפתעות לא משנה מה! וכשאפשר, אני עוד יותר אוהבת לתת, כי באמת אין יותר כיף מזה! ביום הולדת של הבחור שלי תכננתי מלא דברים ופשוט לא היה לי כסף! הוא ידע שאין לי כסף וכל הזמן הציע לעזור לי. לא הסכמתי כי הוא לא צריך לממן אותי, אבל נורא רציתי לממש את התוכניות ליומולדת שלו אז באחת הפעמים שהוא הציע - הסכמתי ולקחתי ממנו הלוואה קטנה כדי לקנות לו מתנת יומולדת
(הוא לא ידע לצורך מה זה). זה לא היה נורא בעיני לקחת ממנו לצורך המטרה הזו למרות שזה נשמע מצחיק (זה כמו שכשהיינו קטנים היינו לוקחים כסף מאבא כדי לקנות לו מתנת יום הולדת). בסוף יצא מעולה והוא נורא שמח... כל עוד משתדלים לשמור על איזון ולא להגזים אני חושבת שצריך גם ללמוד לקבל את המחוות הגדולות. כשיש לי כסף אין לי שום בעיה להוציא סכומים נכבדים על הבחור וזה הכיף שלי! חבל לי אם הוא לא היה מסכים לקבל את המתנות שלי. זה מבאס.... כל אחד עושה כפי יכולתו ובסופו של דבר הכל מתאזן (התפלגות נורמלית, מישהו שמע?)

shayle9

New member
../images/Emo189.gif

אז ככה לדעתי אין זה מתבטא באופן שקשה לקבל את האהבה אלא זה האופי שלך בנוגע לקבל מתנות כספיות. ואני חושבת שזה אופי של בן אדם כי אם זה היה חיבוק לא היה לך בעיה לקבל אותו אז איך אומרים אהבה לא קונים בכסף

אני מסכימה ../images/Emo13.gif

אני אישית, לא אוהבת לקבל מתנות. הן מביכות אותי ואני תמיד לא יודעת איך להגיב
כאילו רק "אווו" זה בסדר או שצריך "ואוו" ארוך יותר?
ניסיתי לחשוב איך אני הייתי מגיבה וכתגובה ראשונית חשבתי שאני לא הייתי מסכימה.. מצד שני, שכשאוהבים אז כל ההתחשבנויות האלה כל כך לא משנות (מי נתן למי,כמה ולמה) אז יכול להיות שהייתי מסכימה אבל עדיין .. בקיצור, אני חושבת זה תלוי בגודל המחוייבות שלכם אחד כלפי השני. חבר של חברה שלי קונה לה מלא דברים ואני הייתי נדהמת איך היא מסכימה לקבל אותם והיא אמרה לי שכל מה שהוא קונה לה ולהפך, הופך להיות בסופו של דבר שלהםבגלל שהם מתכננים עתיד משותף ואכן ..

זה בדיוק מה שהוא אמר-

שאין "הכסף שלו" אלא שזה כסף של שנינו כי אנחנו רוצים לבנות חיים משותפים ביחד ובעתיד מתוכנן מעבר למגורים משותפים. הוא ממש ריגש אותי במה שהוא אמר...

שירי, סתם שאלה שסיקרנה אותי

איך הכרתם? ולגבי השאלה- אני חושבת שזה לא קשור בכלל לבן הזוג. ברגע שאת תביני שאת ראויה, לאהבה, הערכה, פינוק מצד אחרים- לא רק החבר! את תוכלי להרגיש את הזוגיות כמו שהוא מרגיש אותה- שמה ששלך שלו. את לא תרגישי צורך להחזיר לו באותה מנה. את תעשי עבורו דברים כדי שהוא ירגיש טוב, ולא כי הוא קנה לך מעיל. את תפסיקי להתחשבן איתו בלב, כי תרגישי שמגיע לך שיאהבו אותך, וכי כנראה את נותנת לו אהבה באותה עוצמה שאת מקבלת. בקיצור- את צריכה להאמין בעצמך.. לחזק את הבטחון העצמי שלך. בלי קשר לחבר בכלל
וכך, אגב, תוכלי להנות ממחווה יפה כזאת- במקום להתווכח איתו על הקניה, או להטריד את עצמך בשאלות כמו "איך אני אחזיר לו" או "האם אני ראויה".

תגובה

אהבה לא קשה לקבל, הקשה לקבל כשאינה אמתית. יתכן שלא נעים לך שיבזבז עליך כסף, כי אולי יזיק לו כלכלית. אם היה מתוך אהבה אמתית ורצון כן לשמחך, והוא שלם עם זה, תוכלי לשמוח מזה. קשה לקבל כשמישהו מפריז בהטבתו לנו מעבר למה שהוא באמת מרגיש, כשהוא מזיף.

למעלה