פינוי דרך וקללות

אדם99

New member
פינוי דרך וקללות

כבר שבת שניה שאנחנו עוברים על יד ספינה של בית הספר דרך הים (כנראה מופעלת ע״י חבר מועדון) שממרחק רב ברור שהוא מפליג אלינו במכוון כדי ליצור קורס התנגשות (אנחנו במפנה שמאלי) וכאשר שתי הספינות בנתוני מעבר במרחק של בערך 25-30 מטר הוא מתחיל לצרוח מדוע אנחנו לא מפנים לו דרך כיאות (היה גם שימוש במילים בוטות).
אני חייב להדגיש שלא היתה סכנת התנגשות בכל נקודת זמן שהיא.
אינני יכול ואינני רוצה לומר לדרך הים איך ומה ללמד את החניכים וחברי המועדון שמפליגים על הספינות שלהם בנושא של התנהגות נאותה וחברית בים, אבל התנהגות כזו עם ספינה שלהם בוודאי איננה מוסיפה כבוד לבית הספר הזה שאני אישית מאוד מוקיר ומכבד.

Alex33

New member
זה לא בית הספר, זה האדם..

אני מכיר אישית כאלה שיוצאים לים הדורי מוטיבציה ומחפשים איזו סירת מטרה כדי להתחרות בה.

להפגין את יכולתם ,
לעצמם ובעכיקר לצוות השני..
וגם שהים "גדול ועמוק" לכולם..ומול אשדוד עוד יותר פנוי מסירות..

הוא יבוא מרחוק, יסתובב מקביל אלי ובהדרגה ייצמד בנסיון להשיג, לעקוף, לאלץ אותך לשנות ממסלולך.
יש באשדוד סקפיר נמרץ שכזה, איש חביב, שייט השגי, אוהב להתחרות,מפרשים חומים..
אנשי הצוות שלו על הריילינג בקדמיות גם בהפלגות שבת..

ורק שהוא לא מבין רמז דק- או עבה- כאשר אני אומר לו ש..לא נוח לי, במהירות 7.5 קשר בקידמית כאשר אני על הגה אוטומטי באמצע סנדוויץ בולגרית+ זייתים, שהוא כבר 20 מטר ממני וממשיך לצמצם רווחים בחיוך בעודי מנפנף בידי בהסטריה ( ובשלב מתקדם גם צעקות, שלי ..
)
אני מצביע על החכה מאחור, מצביע על הסנדוויץ..
כמוצא אחרון אפילו מצביע על אשת הצוות הבלונדינית המשתזפת בדו-חלקי על הסיפון..מנסה בכול כוחותיה לא להחליק למים בהטייה ההולכת ומתגברת, ככול שאני "נדחף" במעלה הרוח לקדמית חדה..
אבל הוא ממשיך להיצמד אלי..
צוות גברי מכופף על הריילינג
( אבל מקרוב נראה לי שגם הם היו בוחרים בבירות בקוקפיט בצל, לו שאלו אותם..
)
סקיפר עם מטרה..
ונטול כול כללי "נימוסי שולחן" המקובלים גם בים לא יסיטו אותו מדרכו מעלות אחדות חזרה ימינה למרחק ביטחון הגיוני, אפילו לא ביום שישי חם וקייצי זה, שלשום..

אולי..כי באיזה פעם לפני שנים השגתי אותו והוא מרגיש צורך להראות עתה למי יש יותר ארוך/מהיר?
או אולי כי..רצה לראות מקרוב את הבלונדינית על הסיפון?
האמת שבזכותו..הגעתי ל 8+ קשר מהירות סירה..וזה בפני עצמו עניין "שווה" בכול מיקרה

בעיקר שהסנדוויץ סיים בבטן ועל על רצפת הקוקפיט,
הבירה לא נשפכה,
הבלונדה נשארה על הסיפון..
וסוף טוב, הכול טוב..

זה בגלל לימוד לקוי חוסר הבנה...

בחוקי דרך חשיבה שבלונית לפי מתכון
זה מזכיר לי שפעם עגנתי כ-200 מטר מערבית למגדלור הירוק על שובר הגלים של מרינה הרצליה, כספינת שיפוט שמקבלת גמר משט (ביני לבין המגדלור). לידי שטה ספינה ברוח צד עם מפרשים מתוחים מקסימום, ברוח של כ-8 קשר. למרות שראה עלי את הדגלים השונים (אבל בלי כדור שחור בחרטום) התחילו בצוות לצעוק "מים". רק כשהערתי להם שיחררו מפרשים והסתלקו (תוך הפרעה ליכטות בקו הגמר).
לא מעט שייטים (מה שהיגדרתי בסיפרי Sunday Skipper), למרות שבכביש לא חוששים לעבור מטר ממשאית כשהם דוהרים במהירויות גבוהות, חושבים שעם יכטה באורך ממוצע של כ- 11 מטר - צריך לעבור עשרות מטרים מהם. את הכתוב בתקנה 7 האומר שיש סיכון להתנגשות רק אם הזוית לא משתנה בצורה ,משמעותית, הם שכחו מזמן. מבחינתם: "אתה במפנה שמאלי אל תתקרב אלי לפחות חמישים מטר". לדרוש לרענן תקנות זה מוגזם את תקנה 17 שכחו מזמן (אם ידעו בכלל).
אדם ידידי, אני יכול להלא כאן בתאורים דומים כעשרים עמודים. זה חסר תועלת - יותר קל לדבר לקיר. צרחות ופניקה זאת השיטה להבטיח שלא יתקרבו אליהם. זאת כי דרך ההכנה היום להסמכה למשיט היא בהטמעת הרגלים ומתכונים כתחליף להבנב וחשיבה. סיבות למצב , ניתן למצוא לא מעט עבודות דוקטורת בסיפריות של מוסדות להשכלה גבוהה.

אדם ידידי, בילית יותר מדי מעבר לאוקינוס בתרבות אחרת וחזרת למציאות שאפרים קישון הגדיר "פרטצ'יה יקירתי".

sun day

New member

ואולי כדאי לפנות לדרך הים ולספר להם. בכל זאת הם זאבי ים שהתחנכו בחינוך טוב.

galeynaama

New member
אין ספק שהתנהגות כזו אינה מוסיפה כבוד אבל

כן ניתן לחנך וללמד במיוחד כאשר מדובר בדרך הים, מקרה דומה שאירע לי הועבר בזמן אמת טלפונית להנהלת דרך הים עם שם הסירה והשעה בה הפליגו חברי המועדון והנושא טופל מיד כאשר חזרו מהשייט ע"י מנהל המדריכים בתחקיר האירוע ותדרוך חברי המועדון כולל התראה לבל ישנו מקרים דומים, אז נכון שאי אפשר לשלוט על כל חבר שמפליג בים אבל לדעתי הטיפול בנושא היה מיידי ואחראי, לכן עצתי לך במידה ורשמת את שם הסירה והשעה בה הפליגו פנה להנהלת דרך הים על מנת שיבדקו הנושא עם החברים מפני שנושא השייט בכלל והבטיחות בפרט מאד חשובים להם.

zina71955

New member
נושא מוכר ובלתי חביב לחלוטין

במקרה שהיה לי סירבו שייטי המועדון להיעתר לבירור ענייני של התנהלותם. במקרה האחרון, לפני שבועיים (לא בית ספר) היה לי מפגש בקורסים חוצים ואני הייתי צריך לפנות. פיניתי 30 מעלות ימינה בטווח של- 200 150 מטר. הסקיפר בסירה האחרת כנראה שלא קלט את תמונת המצב וסמוך לאחר מכן שבר שמאלה. עליתי מול הרוח (שמאלה) כדי למנוע התנגשות ובחולפו על פני שפך הלה את חרון אפו בקולו רמים וצורמים. יש כאן מספר אלמנטים. האחד , חוסר הבנה בסיסית בתקנות למניעת התנגשויות בים. השני חוסר התמצאות בתמונת המצב בשטח (לא קולטים מצבים של קורסים חוצים, משיג ועובר, מערבבים ביניהם וכדומה) השלישי ימאות בלתי נאותה, דומה לשני. והרביעי פזיזות, רברבנות - שטארה בלשון שכנינו. כך או כך, ככל שהמגזר מתפתח הבעיה גדֵלה

סינבד

New member
מפגע צף

אדם כזה אינו אלא מפגע צף, כמו קרש צף או שקית נילון במים. היתרון היחיד של אדם כזה על אלו האחרונים הוא שאפשר לראות אותו ביתר קלות ולהמנע ממנו. אבל מרגע ש"ניקית" אותו אין עוד טעם להתעסק בו. ממש כמו כל מפגע אחר.

d19511

New member
ממליץ לבסקיפר הזה להשתתף בסדנאת בטיחות פה

למטה..

למעלה