פינוי - גירוש

פינוי - גירוש

עבר זמן רב מאז השתתפתי בפורומי פוליטיקה.. שאלה מה ההבדל בין פינוי וגירוש שאלה לשמאל מדוע פינוי מתנחלים - כן, גירוש ערבים - לא ואילו פינוי ערבים - לא, וגירוש מתנחלים - כן ?

חברה חברה...

זהו פורום מרץ חרות על דגליכם - "פינוי ההתיישבויות יביא שלום !" הרי ודאי יש בינכם אדם אחד אשר תבונה בראשו שיהין להסביר לי את מה שאיני מבין.

koby83

New member
לא ברור לי

מה העמדה הרשמית לא ברור לי, אבל מה שבערך הבנתי זה: פינוי מתנחלים בתוך ארצם אינו טרנספר, כי מעבירים אותם למקום מיועד ועוזרים להם להשתקע בו ולהתפתח.פינוי אדם אל מחוץ לגבולות ארצו נחשב טרנספר. למתנחל שמפנים, נותנים סל קליטה מחדש? (שיפנו את הפלסטינים ל1 מ22 המדינות האחרות שיש להם? או- באמת צריך עוד מדינת טרור מוסלמי פונדמנטליסטי?)

בבקשה...

אני יכול להתחמק בתירוצים סמנטיים וכו´... סה"כ אבל אין הבדל איכותי בין שתי הפעולות, ההבדל ברובו הוא הבדל כמותי. ניתן להגיע ע"י הסכם הכולל החלפת שטחים למצב בו כ-80% מהמתנחלים ישארו בתוך תחומי ישראל, כלומר, ישארו כ-40,000 מתנחלים "לטפל" בהם. רוב מוחלט (בין 70 ל 90%) מהמתנחלים כבר הודיע כי במידה ותהיה החלטה דמוקרית על פינוי התנחלויות ובתמורה לפיצוי הולם (מגורים בתוך גבולות ישראל) הם יסכימו להתפנות מעצמם... סביר להניח שבאותן התנחלויות מבודדות שלא יכללו בגושי ההתנחלות שישארו בתוך תחומי ישראל האחוזים הם נמוכים יותר, עדיין המספר כולל מספר אלפים בודדים של אנשים שצריך לפנות בכוח - מצער, אבל העובדות בשטח לא מאפשרות דבר מלבד פינוי בכוח של אותם אנשים (אלא אם הם יסכימו להישאר תחת שליטה פלשתינאית, מה שקשה לי להאמין...) זאת בניגוד לטרינספור של 3,500,000 פלשתינאים. מעבר לכך, כמו שצויין פה כבר מדינת ישראל העבירה פעמים רבות אנשים בתוך שטחיה כאשר סללה כבישים וכדו´, אז אם בשביל צורך תחבורתי זה לגיטמי, על אחת כמה וכמה זה לגיטמי לצורך ביטחוני.

Moledet972

New member
האם הסיבה היא רק מספרית?

כלומר - בגלל שיש לפנות רק 40,000 מתיישבים אז זה בסדר לפנותם? וזה בסדר למשל לפנות את קלקיליה? בסה"כ 40,000 ערבים... האם הסיבה היחידה לכך שאתם מתנגדים לפינוי הערבים היא שיש הרבה ערבים? - איזה מין מוסר יש לך אם אתה רוצה להעביר את האנשים המותקפים במקום - -המתקיפים? - אם להעביר אנשים בתוך ארצם זה בסדר, אז יש להעביר את הערבים ביש"ע לחלק אחר של פלשתינה ההסטורית!(עבר הירדן המזרחי של פלשתינה ההסטורית - ירדן של היום)

fogelda

New member
המספרים הם לא סיבה יחידה

סיבה נוספת היא שבגלל קומץ של 250 פנאטים בחברון ובגלל קונטיינר בשומקום שבו אף אחד לא גר נהרגים ילדינו, נהרסת הכלכלה ומסתכן קיום ארץ ישראל. מעבר לזה לא מעט התנחלויות נבנו בניגוד לחוק ואותם האנשים שנתנו יד בבנייתם צריך לפנות ישירות לכלא כעבריינים. דרישתך לטרנספר מרצון היא פשוט צינית והיא בלתי אפשרית בדיוק כמו שבלתי אפשרי לפנות את 5 מיליון יהודים שחיים בתוך הקו הירוק. המהות היא אותה מהות וגם המספרים לא שונים בהרבה. אני רק מקווה שלא תגיע למסכנה שטרנספר הפלשתינאים יקר מדי. כולנו יודעים מה היטלר עשה אחרי שחישובי העלות של טרנספר היהודים למדגסקר הראו שזו הוצאה גדולה מדי. בברכה דניאל

Moledet972

New member
ילדנו אינם נהרגים כתוצאה ממתיישבי

חברון, וכלכלתנו אינה נהרסת בגלל תושבי המאחזים( שאינם בשומקום - במדינות "נאורות" שכמוהן אתה רוצה להראות, מאחז כמו חוות גלעד הוא יותר קרוב מפרבר) אלא בגלל אירגוני הטרור הערביים. את המאחזים בנו המתנחלים באישור של צה"ל והממשלה, לעיתים בעידוד הממשלה, ולעיתים אף ביוזמת הממשלה(ראה מאחז "רחלים" שנבה בידי משרד השיכון. את היטלר שלך תשאיר בהסטוריה. גם אני יכול להשתמש בדוגמות של סטאלין, מאו וקסטרו. טרנספר הוא אומנם יקר, במיוחד העזרה בשיקום ערביי יש"ע במקומות מגוריהם החדשים, אך מוסרינו אינו מאפשר לנו פשוט לגרש אותם כפי שעשתה ממשלת בן-גוריון.

למעלה