פינוי בינוי ותמא 38 האם תקף גם בקיבוצים?

תשובה

תמ"א 38 הינו תכנית מתאר ארצית. כשמה כן זיא תכנית שחלה בכל רחבי הארץ. על כן, כל מבנה העומד בתנאי התכנית ובאישור מהנדס הוועדה המקומית יכול להיכלל במסגרת תכנית זו. באשר לפינוי בינוי - המדובר בחוק ועל כן התשובה הינה בחיוב גם כן. יחד עם זאת, ככל הידוע לי רוב המבנים בקיבוצים אינם עומדים בהוראות התכנית, אולם יש לברר כל מקרה לגופו. בהצלחה

nisimc

New member
אני לא הבנתי את התשובה

אני כרגע משפץ /מחזק מבנה קיים האם אני זכיי לסיוע??

חסרים פרטים למתן תשובה מדויקת

צריך להבין את פרטי המקרה הספציפי ולכן אם ברצונך לקבל חוות דעת יסודית ומדויקת יותר לעניינך האישי אנא פנה במסרים, מייל או טלפון למשרדנו ונשמח לסייע, ככל שביכולתנו.

תמ"א 38 בקיבוצים

אנסה להסביר טיפה אחרת. באשר לתמ"א 38, הרי שאם אתה משפץ ולא קיבלת היתר לפי תמ"א 38 בוודאי שלא תוכל לקבל את ה"סיוע" של התוכנית. כדי שנבין במה "מסייעת" התוכנית, הרי שבעצם היא אינה מממנת לך בניה או שיפוץ או הרחבה או חיזוק אלא מעניקה היתר לביצוע חיזוק של המבנה כדי שיהיה עמיד מפני רעידות אדמה. בסיס הרעיון של התוכנית היא לא לממן מי שרוצה לעשות רווח באמצעות הגדלת שטח דירות או שיפוץ בניינים אלא הפוך - מי שרוצה לחזק את הבניין מפני רעידות אדמה - בלי כל סיוע - יוכל לעשות כן על חשבונו ואולם, בכפוף לחוות דעת מהנדס, רשאית ועדה מקומית לתכנון ובניה לאשר, למען התמריץ לביצוע החיזוק, תוספת בניה בדרכים שונות - מילוי קומת עמודים, הוספת קומה על הגג וכן הלאה. אם אתה רוצה לדעת האם הבניין שאתה מדבר עליו מתאים לקבלת תוספת בניה שכזאת בגין חיזוק המבנה הרי שמומלץ לפנות לועדה המקומית לתכנון ובניה באזור מגוריך ולשאול שם. קח בחשבון שעלולים להגיד לך שבלי תוכנית לא יוכלו לתת תשובה מדויקת וכידוע לך - הכנת תוכנית כזאת באמצעות אדריכל עולה לא מעט כסף...

תעביר לי חומר..

שלום ניסים, נראה לי שאנחנו מדברים באוויר (לא שלא נעים לי לקשקש איתך אבל חבל על הזמן של כולנו...) תעביר לי במייל חומר ונראה על מה מדובר... יום טוב!

למעלה