פינה שבועית

פינה שבועית

החלטתי להריץ פינה שבועית... שבה אני כל יום רביעי אכתוב מקור/ ופתגם בענייני גאולה ומשיח, ונדון עליו. למה לחפש בנסתרות "במה שחוקר אודות איחור זמן גאלתנו, הרי לפלא חיפוש בנסתרות ותרוצים בדוחק, בה בשעה שאמרו רבותינו זכרונם-לברכה גלוי (סנהדרין צז,ב): כלו כל הקיצים ואין הדבר תלוי אלא בתשובה ומעשים טובים. וכלשון המורה הגדול רבנו הרמב"ם (הלכות תשובה פרק ז' הלכה ה') הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותם ומיד הן ניגאלין ותחת לפחש עצות... הרי על כל אחד ואחד לנצל כוחותיו ויכלתו להחזיר בני-ישראל בתשובה, ולא המדרש עיקר אלא המעשה, שיוסיפו במעשה בפועל בחיי היום-יומיים ובפרט כל אלו הנימצאים בארץ אשר עיני ה' אלקיך בה מראשית שנה עד אחרית שנה. (אגרות-קודש כרך יב, עמ' שלח) עכשיו- דיון!!!

haimwe

New member
תסביר אולי מה הולך פה?

אני קצת... בוא נגיד אטום, אז אם אפשר הסבר למה שכתוב פה...

ליחנוש 1

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo45.gif

גמאני לא כול כך הבנתי תמשפט וזה..

קודם כל אני בת

אוקי... איך שאני הבנתי את זה(= : אוקי בהתחלה זה מסביר "למה לחפש בנסתרות" כיש כאלה שמחפשים בנסתר ("מאחורי התורה") מחפשים משמעויות, מנסים לנתח דברים, לסתור דברים , להתנגד ולחפש כל מיני דברים בתורה שהם לא צריכים לחפש, שהרי רבותינו זכרונם לברכה אמרו שלא צריך לחפש בכוונה (כמו אלה המחפשים את הרע) אלה תלוי הדבר בתשובה ומעשים טובים. הסבר: שיש החפשים כל מיני נסתרות, כדי כביכול לדעת יותר ולעשות משהו טוב יותר, שבעצם אמרו רבותינו בגלוי שה"טוב יותר" תלוי בתשובה ומעשים טובים ולא חיפוש אחר הנסתר, שאין אנו צריכים לעסוק בו. והרמב"ם מפרט ומסביר: שהתשובה היא שתגאל את ישראל, וטועים אלו ההולכים ומחפשים עצות (נסתרות ודברים שאינם כתובים במפורש) ע"מ לקרב את הגאולה. ושכל אחד צריך לנצל מעצמו את כוחותיו והמיטב שבו ולהכניס לפרטים הקטנים, בחיי היום יום, בפרט תשובה ומעשים טובים ולשפר את התשובה בעם ישראל. על מה לדון? למה באמת אנשים כ"כ סקרנים ולמרות רצונם לעשות תשובה ולהיות טובים ולקרב את הגאולה, הם נמשכים לתורת הנסתר ולכל הדברים שמעבר, שנאמר לנו בגלוי לא לחפור בהם, וכל זה מכוונה טובה לקרב את הגאולה. ולמה המשיכה העצומה הזאת של האדם לקרב את הגאולה בדרכים של גילוי, של מעבר, ולמרות רצונו הטוב בעצם להרחיק את הגאולה. ?!?!!?!?

רוני13

New member
האדם מטבעו...../images/Emo54.gif

הוא סקרן,קל וחומר שאומרים לו לא/אסור לעשות משהו שאז הוא עוד יותר סקרן וההוכחה לכך היא האדם הראשון שבגלל הסקרנות שלו ובגלל שהקב"ה אמר לו לא לאכול מעץ הדעת היצר הרע(הנחש) דווקא גרם לו לאכול ע"י הסקרנות שלו. בָשם "תורת הנסתר" יש משהו שממש מושך-הוא גורם לאנשים לתהות. עוד תכונה שנמצאת באדם היא הרצון לגלות עוד ועוד(תראו את הפריחה הטכנולוגית וכל הגילויים המדעיים במאה שנים האחרונות) וזה עוד משהו שגורם לך לרצות לגלות את מה שחבוי ב"תורת הנסתר" כי הוא הרי עוד לא גלוי.

וואייייי

אתה לא מבין מה קרה כאן עכשיו. רשמת האדם מטבעו ואצלי זה התפרש בתור האדם מטבעון.. ולרגע לא הבנתי על מה אתה מדבר. :)

קודם כל נסביר את המשפט

כי זה קטע קצת קשה להבנה. למה לחפש בנסתרות במה שחוקר אודות איחור זמן גאלתנו, הרי לפלא חיפוש בנסתרות ותרוצים בדוחק, בה בשעה שאמרו רבותינו זכרונם-לברכה גלוי (סנהדרין צז,ב): כלו כל הקיצים ואין הדבר תלוי אלא בתשובה ומעשים טובים.: מדוע לחפש תירוצים להתעכבות הגאולה, הרי עוסקים בחיפוש בנסתרות, ויש המון תירוצים לכך, כשם שאמרו חז"ל: "כלו כל הקיצים ואין הדבר תלוי אלא בתשובה ומעשים טובים". וכלשון המורה הגדול רבנו הרמב"ם (הלכות תשובה פרק ז' הלכה ה') הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותם ומיד הן ניגאלין ותחת לפחש עצות... הרי על כל אחד ואחד לנצל כוחותיו ויכלתו להחזיר בני-ישראל בתשובה, ולא המדרש עיקר אלא המעשה, שיוסיפו במעשה בפועל בחיי היום-יומיים ובפרט כל אלו הנימצאים בארץ אשר עיני ה' אלקיך בה מראשית שנה עד אחרית שנה.: וכשם שאמר הרמב"ם, התורה הבטיחה שבסוף גלותם ישרא-ל יעשו תשובה ומיד הם ייגאלו, הרי כל אחד צריך לקחת על עצמו לנסות להחזיר את בנ"י בתשובה, ולא המדרש עיקר אלא המעשה, שהם יוסיפו מעשים לחיי היום-יום שלהם, בפרט אלו שחיים בארץ. קדימה, תפתחו על זה דיון.
[ואני מקווה שכתבתי את זה נכון.. אם יש לי טעות-שמישהו יתקן אותי.]

למעלה