פינה קטנה על ת"ש#1

A N I g M A

New member
פינה קטנה על ת"ש#1

פינה קטנה על ת"ש. שמתי לב שיש הרבה מלש"בים שהנושא הזה לא ברור להם – אם זה בקשר לקבלת הקלות או בקשר לתפקיד. בפינה של היום נדבר על תפקיד, ובכל יום שישי תקבלו הסברים לגבי נושא אחר בת"ש. אם יש לכם שאלות – תוכלו לשרשר לכאן, אבל רק בקשר לנושא של אותו יום. ההודעה של היום תכתב בלשון נקבה, אבל מתאימה גם לגברים שרואים את עצמם עם שרוך סגול. את המיונים לת"ש מקבלת מי שמדרגת "אשכול טיפול באדם" במנילה, ושיש לה נתונים. אם אני לא טועה, מי שיש לה קב"א מתחת ל-50 לא תקבל מיונים לתפקיד. המיונים לתפקיד רכזת תנאי שירות (מש"קית ת"ש, בשבילכן) נערכים בבה"ד 11 שבצריפין. בה"ד-בסיס הדרכה. כמו שצריך בצבא, היום הזה מחולק ל-3 חלקים: התכנסות, מיונים בצוותים, ראיון אישי. כשתגיעי לבה"ד, תגררי לאולם 1, שם יערך החלק הראשון של היום, זאת אחרי שתצאי מהשוק הראשוני. תקבלי שאלון ובו תצטרכי למלא פרטים "יבשים" על עצמך, כמו שם ומקום מגורים, פרטים על האופי שלך ולבסוף תמלאי את רצונך – מסלול קצונה, מש"קית נפגעים או התפקיד הנחשק שלשמו אני כאן – מש"קית ת"ש. אחרי שכולן מלאו את השאלון (וזה לא לוקח כמה דקות) תשמעי הרצאה בנושא נפגעים ובנושא ת"ש, שתעזור לך להחליט במה לבחור. חשוב שתדעו – לנפגעים נלקחות מעט בנות, והמיונים קפדניים יותר. מי שנופלת באחד מהמיונים לא תקבל מיון לנושא השני, כלומר – מי שתיפול בת"ש לא תקבל זימון לנפגעים, ולהיפך. אחרי שבחרת ת"ש, תלקחי עם עוד מספר בנות לחדר צוות. הבוחנות שלך יהיו שתי קצינות ת"ש, שידריכו אותך לאורך היום. בשלב הראשון תקבלי כרטיסיה, ותצטרכי להציג לבד את מה שכתוב עליה. בשלב השני – תצטרכי להציג סיטואציה מסוימת, אך הפעם עם אחת הבנות האחרות. בשלב השלישי תצטרכי לענות על מספר שאלות מקצועיות. ינתן לך דף ועליו תכתבי את התשובות שלך. כשכולן סיימו, תשוו בקבוצה את התשובות אחת של השניה, ותנסו להגיע לפתרון אחיד אצל כולן לכל השאלות. הגעת לסוף היום. כל מה שנשאר הוא ראיון אחת על שתיים (
) עם קצינות הת"ש. הן ישאלו שאלות כמו "איפה למדת", "מה למדת" וגם "למה התמיינת קודם", "למה את רוצה את התפקיד הזה". אני לא יודעת אם יש דרך להגיד לעצמך בסוף היום "התקבלתי", או "לא התקבלתי". יש שיקולים לקבלה שאני לא מבינה בהם, אבל אני יכולה לומר שמהלך היום תבחנו, בין היתר, על אסרטיביות, התבלטות, שיקול דעת, החלטות מהירות ועמידה מול קהל. בואי נהיה אופטימיות. נגיד שהתקבלת. יחכה לך בתיבת הדואר מכתב הקבלה, יחד עם צו גיוס חדש המבשר על מועד ההתייצבות החדש שלך, שכן עכשיו את משובצת לקורס ולא מתגייסת לכל"צ. כשאני עברתי קורס, הטירונות הייתה מופרדת וארכה שבועיים וחצי. הקורס ארך חודשיים וחצי, כולל הארכה בשביל אבט"ש (אבטחת ישובים). יוצא לפעמים שקורס עושה את זה. זאת בסך הכל חוויה מאד מגבשת ומצחיקה. כיום הטירונות משולבת עם הקורס, כך שהסגל כולל מ"כית, מדריכות, מד"בית (מדריכה בכירה) ומפקדת קורס. המ"כית מעבירה שיעורי טירונות בנושאים כמו אב"כ ונשק, המדריכות מעבירות שיעורים מקצועיים בנושא ת"ש, המד"בית אחראית בעיקר על לוגיסטיקה ושיעורי העשרה, ומפקדת הקורס אחראית שהכל יתבצע כמו שצריך:p בסוף הקורס יערכו מיונים להדרכה ולמסלול המהיר לקצונה. אם אותרת להדרכה תקבלו זימון למיונים לאחר 5-6 חודשים בתפקיד. או אותרת למסלול "כוכב" המהיר לקצונה, תצאי לאחר 5 חודשים בתפקיד. הקורס והטירונות הם בבה"ד 11. יש שם אחלה תנאים – שינה בחדרים, אחלה מקלחות, יופי של אוכל ושק"ם שכדאי להיזהר ממנו. אני יכולה לומר שבמהלך הקורס הכרתי את החברות הכי טובות שלי היום, ואנחנו עדיין בקשר. כל קורס עוברות בערך 100 בנות, שבמשך כל הקורס מורעלות רק על דבר אחד – השרוך הסגול. עוד דבר חשוב. התפקיד הזה הוא לא סתם בשביל לומר שהיית מש"קית ת"ש בצבא. הוא באמת בשביל לעזור, הוא באמת בשביל לתת בעצמך קצת מעבר. זה תפקיד מלחיץ, זה תפקיד עמוס – אבל זה תפקיד שנותן משהו לחיים. שיהיה לכולן בהצלחה! בשבוע הבא – מי רוצה הקלות בתנאי שירות?

A N I g M A

New member
../images/Emo23.gif (אבל אני יותר פז"מניקית../images/Emo3.gif)

סיסמה חמודהD:

למעלה