פינה חדשה!

mikebrant78

New member
פינה חדשה!../images/Emo91.gif

אני רוצה לפתוח פה פינה בה כל אחד ואחת מכם יספר כיצד הוא החל להעריץ את מייק ברנט.
אני אתחיל: היה זה בחופש הגדול של שנת 1992, הייתי כמעט בן 14 וחצי, הורי העבירו אל חדרי את הפטיפון ויחד איתו גם את אוסף התקליטים של אימי. כילד שאהב מאד מוסיקה, הסתקרנתי להקשיב ולהיחשף למוסיקה אותם מכילים התקליטים המאובקים. תוך כדי שאני בוחן את התקליטים נגלו לעיניי 4 תקליטים של מייק בראנט. התחלתי להקשיב להם ונשביתי. הרגשתי כבחלום, מתמכר לקסם, לעוצמה, ללב. ישבתי מוקסם ומרותק לקול המדהים ומאז הפכתי למעריץ מושבע של הזמר. לא היה ולא יהיה זמר כמותו. מאז אותו יום אני אוסף ורוכש כל פיסת מידע אודותיו. אני מודה לאל על הזכות שניתנה לי להאזין לשיריו אך גם מצר על כך שאולי לא נולדתי קודם לכן, שכן אולי הייתי זוכה לחזות בפלא מקרוב. מייק בראנט- אתה אגדה שהיתה ותישאר בליבי. צליליך וקולך ילוו את חיי לנצח.
(ראו גם הודעה מס' 1160 בספר האורחים אשר באתר של מייק ברנט:http://www.mikebrant.co.il/MikeBrant/)

ורדושע

New member
הסיפור שלי!!

אוקיי אז ככה אני התחלתי להעריץ את מייק בעקבות הסרט "לס מואה טמה" למי שזכור חודש בערך לפני שהסרט שודר הייתה פרסומת ארוכה ששם מראים את מייק שר -לס מואה טמה- מתוך הסרט (את הפעם הראשונה שהוא הופיע בצרפת)אז מאז כבר אמרתי שאת הסרט הזה אני חייבת לראות! אז זה סיפור מאוד מוזר כי באותו יום שהסרט שודר שכחתי ממנו לגמרי ואז בערב הייתי על המחשב וקראתי אוואי של ידיד שלי(מי שלא יודע זה באיסיקיו כותבים באוואי כל מיני דברים כאלה..מה אני עושה וכו'-חח לא יודעת איך להגדיר את זה) אז נזכרתי פתאום ואז מהר הדלקתי את הטלויזיה ולא ביודיוק התתרכזתי בסרט הייתי על המחשב והכל ובאותה תקופה המחשב לא היה בחדר שלי .. ובידוק הייתי צריכה ללכת לחברה אז פשוט עזבתי את זה ואז באותו ערב ישבתי על המחשב וכתבת את השם מייק בראנט ואז נכנסתי לאתר שצבי פתח לו שהיום הוא הישן..ויש את החידוש שלו ואז פשוט מהיופי ומהקול שלו נדהמתי ואז יום למחרת אמרתי לאמא שלי שאני נורא מתבאסת שלא ראיתי את הסרט על מייק בראנט ואז היא אמרה לי שהיא הקליטה אותו!!! אז כמובן שרצתי לטלויזה וראיתי אותו וכמובן איך שהסרט הסתיים התחלתי לבכות!!וככה במשך שבוע ירדתי כל ערב ראיתי את הסרט ובכיתי...עד שהורדתי את הסרט במחשב שראיתי באובססיה חולנית משהו כמו 38 פעמים! וכל פעם שהייתי שומעת את השירים של מייק הייתי פשוט בוכה!כככה במשך חודשיים בוכה מהשירים ולאט לאט התרגלתי בהתחלה חשבתי שמשהו חולני אצלי ואז נכנסתי לקומונה(לקומונה נכנסתי בערך שבוע אחרי הסרט) והכרתי את לטם המקסימה שהיא בגילי והבנתי שזה נורמלי בגיל 15(דאז) להעריץ זמר שהתאבד לפני 29 שנים! כמובן מהסיבה שהיה לו קול מצמרר שנורא נעים לאוזן ,יופי עוצר נשימה וסיפור חיים מעניין ועצוב כנעט באותה מידה.

cb7

New member
הסיפור שלי הוא...

אני התחלתי לאהוב את מייק בעקבות הסרט שנה שעברה. הבעיה הייתה שיום אחרי היה לי מבחן כך שהייתי צריכה לשבת ללמוד. הסרט התחיל ואני עוד לומדת אבל רואה בזווית העין מה קורה בסרט. התחלתי לצפות בו ופשוט "נשאבתי" לתוכו. האישיות של מייק(וגם החיקויים המצחיקים...), החום שהוא הקרין וכמובן הקול העוצמתי ריתקו אותי למסך. יום אחרי השיר לס מואה טמה לא עזב אותי!!! אחי אמר שיש לו דיסק עם כמה שירים של מייק. הקשבתי לו והתחברתי מאוד(למרות שלא הבנתי מילה). התחלתי לחפש דברים עליו באינטרנט, במיוחד תרמום לשירים. נכנסתי לאתר הצרפתי, מצאתי את מילות השירים בצרפתית והתחלתי לתרגם עם מילון ולכתוב בצד בצורה פונטית איך מבטאים כל מילה. קניתי את הסרט ועוד כמה דיסקים ומאז אני צמודה לשירים. לא הבנתי איך לא הכרתי את מייק לפני זה (כי אני די אוהבת את התקופה של פעם: להקות ישנות, סרטים ישנים). אמא שלי סיפרה לי שבצעירותה הבנות שאיתן למדה העריצו מאוד את מייק והיו בוכות יחד השירים שלו. אין ספק שהוא מרגש ומיוחד...

M i k e s F a n

New member
mon histoire ...

הסיפור שלי הוא: לפני 3 שנים, ישבתי על המחשב ושאלתי את אבי איזה מוזיקה הוא היה נוהג לשמוע בצעירותו (והוא עלה לארץ בשנת 73').. ואז הוא סיפר לי על פול אנקה, הביג'יס, טינה צ'ארלס..ומייק ברנט כמובן.. אז חיפשתי שירים של כולם בקאזה ופשוט התאהבתי בקולו של מייק ולאו דווקא התחלתי מ"לס מואה טמה".. כל השירים כולם.. ולא ידעתי מי הוא, מה הוא, ישראלי, חי או מת, יהודי. כלום. עד שראיתי את הסרט שנה וחצי אחרי של ארז לאופר וממש התרגשתי מהאדם המקסים הזה, ומאותו יום נכנסתי לאטרף כזה שאני חייבת לדעת מה קרה בחייו (ועד היום קשה להבין זאת). אז מצאתי את האתר הצרפתי והישראלי ואז את הקומונה של עינב, ואז פתחתי משלי קומונה, ואז את הפורום המקסים הזה...תוך כדי הכרת מעריצים מקסימים שכמוכם!! ואני ממש מתלהבת מכל תמונה חדשה שאני רואה או פיסת מידע או שיר אבוד שנשכח בבוידן או תוכניות רדיו שמוקדשות למייק.. מאוד מרגש אותי גם אם רק נולדתי 10 שנים אחרי שהוא נפטר. משה זכרונו לברכה. זה לא שיגעון זו לא סתם עוד ההערצה אל סלבריטים.. זה יותר עמוק ומופנם שאי אפשר לתאר במילים. שלך מייק, באהבה רבה, סיגל.

Duvdevan Girl

New member
../images/Emo63.gif הסיפור שלי

איזה סיפורים יפים, אני ממש נהנית לקרוא אותם, אחד אחד! זה ממש כייף לשמוע איך כל אחד התחיל את הערצתו לזמר האהוב על כולנו! היה לך רעיון מעולה אלעד
טוב אז שלי הולך ככה . . . התחלתי ללמוד צרפתית בכיתה ז' בחטיבה החדשה "תיכון אליאנס" , התלהבתי מהשפה מאד והלך לי לא רע.. למרות שהיה קשה. בכיתה ח' קיבלתי עבודה, להכין מצגת/עבודה כתובה בצרפתית על זמר מהרשימה שחילקו (בתוך לימודי "תרבות צרפת" ) ואני בחרתי את מייק בראנט, מכיון שידעתי שלאמא שלי יש דיסק שלו והיא אוהבת לשמוע את שיריו וגם, בעבר הייתה בין המשפחה שלה לשלו קירבה כלשהי, לא זוכרת בדיוק .. ידעתי שהיא תוכל לעזור לי וגם סבתי. אז התחלתי לחקור בעצם על מייק, על שיריו , מראהו ומילים של שיריו אבל בצורה מאוד רדודה ,רק בשביל העבודה ולא בתור התעניינות אישית. באמת קיבלתי איזה 90 בעבודה. ומאז היו לי קצת שירים ותמונות במחשב. וידעתי את סיפורו ב"גדול". לאחר שנה וחצי הראו פרסומת בערוץ 22 לסרט "לס מואה טמה" וממש התלהבתי אמרתי לאמא שאני חייבת לראות, שתזכיר לי.. אבל כמובן ששחכתי ובאותו יום הלכתי בערב לבייביסיטר. ואני זוכרת שצפיתי לי בטלויזיה ופתאום נתקלתי בסרט ונזכרתי ששחכתי לראות, אז ראיתי את השעה האחרונה ובכיתי כל הערב (מזל שהילדים ישנו) היה ממש מרגש ומאז נשביתי בקסמיו של מייק. מאז בעצם אני "לכודה" בתוך ההערצה המדהימה הזאת.

shunit4

New member
איזה כיף לקרוא

את הסיפורים שכתבתם
גם אני התחלתי להעריץ את מייק בעקבות הסרט של ארז לאופר. גם אני רציתי לראות אותו בעקבות הפרומואים, ולא ראיתי אותו כשהוא שודר בטלויזיה. בדיוק היה לי מבחן חשוב, והייתי חייבת ללמוד אליו, אבל הקלטתי את הסרט, וראיתי אותו יחד עם חבר שלי כמה ימים אח"כ. אחרי הסרט, הרגשתי שלא מיציתי את הסיפור של מייק. התחלתי מלחפש שירים שלו, ועברתי לחפש כל פירור מידע שיכולתי למצוא עליו. ראיתי שיש כאן בעיה רצינית, כי אני לא יודעת צרפתית, ורוב החומר הוא בצרפתית. חיפשתי תרגומים לשירים, חיפשתי חיפשתי, ובסוף נואשתי מלמצוא. החלטתי לעשות את העבודה בעצמי, ולצורך כך נעזרתי המון בתרגום מכונה ובמילונים. כך, לאט לאט, קלטתי המון מילים חדשות, וכעבור כמה זמן, גם קיבלתי כמה ספרי לימוד מאח של חבר שלי, שבדיוק סיים ללמוד צרפתית באוניברסיטה, ושנא כל רגע... המון זמן גם חלמתי להקים אתר הנצחה למייק בעברית, כי באותה תקופה היו רק שני אתרים ראויים - האתר של אלאן המעריץ הבלגי, והאתר של צביקה במתכונתו הקודמת, שהיה רק באנגלית וצרפתית. אגב, גם על בניית אתרים ידעתי מעט מאוד, וכולנו חייבים המון תודה לבן זוגי, חזי, שעזר המון בצדדים הטכניים של הקמת האתר.

E I NB V 6

New member
הסיפור שלי...

אז ככה... לפני כשנתיים בערך לא בדיוק...אח שלי הוריד באינטרנט כל מיני סרטים וגם את הסרט על מייק אז כמי שאוהבת נורא סרטים דוקומנטריים ישבתי וצפיתי בייחד עם אמא שלי כי זה עינין אותי ואז גיליתי כל מיני דברים וזה נורא סיקרן ועינין אותי ולאט לאט אחרי זה מצאתי את עצמי מורידה שירים של מייק גולשת באתרים ופשוט התאהבתי בלשון המעטה. לאט לאט הפכתי מתמצאת ומאזינה למוסיקה שלו בהנאה רבה וככה האוסף שלי גדל ההכרות עם האנשים שמעריצים...החומרים . כל הסובבים ידעו שאני מעריצה החברים של ההורים כבר היו מתקשרים להודיע לי על תוכניות ואוספים לי כתבות ...זהו בערך אז הגיעה הקומונה שהפכה לבלאגן גדול בגלל כל מיני אנשים שהחליטו לרשום מה שבראש להם מבלי לדפוק חשבון ואותה עזבתי כי זה לגמריי לא התאים לי ולמהות של העינין...וכיום אני פשוט נשארתי ואשאר אוהבת וכילדה שגדלה בבית מוסיקלי זה לא היה מפליא בכלל ההתחברות הזאת. לילה טוב עינב

למעלה