פינה חדשה

מיכלצי

New member
פינה חדשה../images/Emo11.gif

הנושא: הורדת גיל ההצבעה לגיל 16. חשבתי על דבר כזה... מי שרוצה לקחת חלק בשרשור, צריך לייצג את הדעה המנוגדת לזו שהוא אוחז בה. ז"א, אם אני מתנגדת להורדת גיל ההצבעה, אני צריכה להתייחס בהודעה שלי ללמה דווקא כן לאפשר אותו. ככה נבנה ויכוח/דיון שבו כל אחד מייצג את הדעה ההפוכה לשלו. זה יכול לתת כל מני צורות הסתכלות שונות. נגיד צחי הזה שהוא חפרן ולא מסכים לירידה בגיל, לא מגיב לי כשאני הבעתי את ההפך, כי זו בעצם גם הדעה שלו כרגע (לצורך העניין שנינו בדעה של הורדת הגיל, כיוון שצריך לסנגר על ההפך ממה שאנחנו חושבים באמת). לכן, רק מי שחושב שצריכים להוריד את הגיל, יכול להגיב להודעה שלי ולייצג את ההפך - למה להשאיראת הגיל. ננסה :) קדימה.

מיכלצי

New member
הורדת גיל ההצבעה לגיל 16

מתחילה: הנוער מהווה מספר עצום שביכולתו להשפיע רבות על תוצאות הבחירות. נוער מפותח מאוד, מבין עניין ואחראי. בגיל 18 הוא יכול להטיס פנטום (סוג של מטוס קרב אמריקאי) ולמות למען המדינה, לא יקרה כלום אם בגיל 16 תינתן לו זכות בחירה. הדבר יחייב את חברי הכנסת להקשיב לבני הנוער - יוכיח אותם לדעת שיש פה אחריות לגבי העתיד. מי שמגיב, צריך להביע את הדעה המנוגדת, להסביר למה הוא צודק ולהוסיף טיעון משל עצמו, לו יתנגד ההבא.

bmango

New member
אין שום הגיון במעשה

בני נוער כידוע הם בני אדם אשר נמצאים בשלב הכי לא יציב של חייהם, היכולת שלהם לגבש דעה ולחשוב בצורה הגיונית היא עוד לא מושלמת. מוחו של אדם משלים את שינייו רק בגיל 21 פחות או יותר, ורק אז המחשבה היא יציבה ורציונלית. לכן זה לא משנה אם הנוער חושב לטובת המדינה, כי מחשבתו תהיה לרוב ראיית עולם אוטופית ומנותקת מן המציאות או נהפוך הוא, צינית וזלזלנית. ומכך רק מתבקשת העובדה הברורה שאף אדם לא יסכים לסמוך ידיו על דעות כאלה, בנוסף כאשר טווח הגיל ידוע במעשים חסרי האחריות שלו. יומטוב^_^

מיכלצי

New member
הבנתי שהוא בעד, פשוט לא הרבה

שיתפו פעולה. אפשר לנסות דילמה שכל אחד מייצג בה את השעה שלו.

לדעתי המטרה היא לפתח דיון...

זה שאת מציגה את הדיעה ההפוכה ממה שאת חושבת זה חוסם את הדיון.

מיכלצי

New member
כה...

זה גם גורם לחשיבה על הדרך ההפוכה למה שאנחנו חושבים. כנראה שדיון שבו כל אחד מייצג את הדעה של עצמו יצליח יותר.

בואי נתחיל מזה ש

יהיו קצת יותר דיונים בפורום / השתתפות בדיונים... כשזה יקרה [לא שעכשיו זה לא קורה, פשוט לא במינון גבוה במיוחד] נלך לכיוונים אחרים - נחפש אתגרים

עוף מפה

New member
אוקע

אני מייצג את הדעה שלי כי בערך החלטתנו ככה לא? טוב אז אני נגד. מאוד מאוד נגד. אין שום סיבה שילדים(כן ילדים) בני 16 יצביעו. אני מתסכל על ילדים מהכיתה שלי וכאילו פאק גורלה של המדינה שלנו עם הם יצביעו יהיה בכי מר. הילדים לא מספיק בוגרים אני בכלל בעד להעלות את הסף של הגיל אולי 21.

מיכלצי

New member
נגד../images/Emo31.gif

בגיל הזה אי אפשר להחליט החלטות כאלה מהותיות. לרובנו אין די בגרות ומודעות מספקת לחשיבות הכללית של הבחירות והשלכותיה. כוח ומספר רב של נוער שלאו דווקא ישפיע לכיוונים המכונים. גיל שבו רוב הנוער אינו מצוי בפוליטיקה הישראלית, וגם אלה שכן, חסרי נסיון בתחום. יכולים להוות מספר גדול וכוח עצום, אבל להשפיע דווקא לכיוונים שליליים. לדוגמא סקרים שנערכו טרם בחירות 2006, הראו שבחלק ניכר מבתי הספר נצחו "עלה ירוק". הנוער מביע את דעתו שטרם התגבשה לחלוטין ויכול להיות שאף מושפעת מגורמים חיצוניים שליליים. בגיל בו מתחילה חובתו של אדם כלפי מדינתי, ראוי כי תתחיל גם זכותו.

מיכלצי

New member
לא כולם גם בוגרים גם בגיל 21

אתה יכול למצוא בכל גיל אנשים שלא בוגרים או כאלה שלדעתך לא מתאים שישפיעו על הבחירות במדינה שלך, כמו נגיד עולים חדשים שעדיין לא מצויים בפוליטיקה בארץ, מבוגרים לא שפויים ועוד. אני לא אומרת לא לתת להם את הזכות, כי ברור שהם אזרחים והזכות שלהם לבחירה היא ברורה, לפחות לי. אבל השאלה היא מי אנחנו שנקבע למי תהיה הזכות הזאת ולמי לא? למה בגיל 16, שבו רוב הנוער מגבש לעצמו את זהותו העצמית, ואפילו מקבל זכות אזרחית על הנייר (ת.ז) אין לו את האפשרות להשפיע בפרמטים רחבים יותר והוא צריך להסתפק כביכול ביכולת לבחור לראשויות מקומיות? למה עולים חדשים או מפגרים "מזיקים" לתהליך, האם לאסיר בבית כלא ישנה זכות אזרחית להצביע, ועוד שאלות של החלטה מי מצביע ומי לא, ואיפה מתבטאות הזכויות שלנו בטור אזרחים?

למעלה