פינה חדשה בפורום!!

פינה חדשה בפורום!!

טוב, אז ככה.. כולנו כמעט מכירים את רוב השירים של יהודית, אבל... מה אנחנו יודעים מעבר לכך על השירים הקסומים הללו? שכתבו אותם משוררים וכיוצא בזה? ומה אנחנו יודעים על המשוררים האלה? כמעט כלום! אז אני מציגה לפניכם את פינת המשוררים החדשה והמשודרגת של הפורום! תוכלו למצוא כאן עובדות, דיעות ולהוסיף גם כמה משלכם על המשוררים הרבים שיהודית הלחינה את הטקסטים שלהם. תהנו

לאה גולדברג

שם מלא: לאה גולדברג. תאריך לידה: 29 במאי, 1911. מקום לידה: קניגסברג (כיום קלינינגרד ברוסיה, אז עיר במחוז פרוסיה המזרחית, גרמניה). תאריך פטירה: 15 בינואר, 1970. למדה פילוסופיה ושפות שמיות באוניברסיטאות בקובנה, ברלין ובון, וסיימה דוקטורט בשפות שמיות באוניברסיטה בבון. היא עלתה לארץ בשנת 1935 על פי בקשתו של המשורר אברהם שלונסקי. היא עבדה במערכות העיתונים "דבר" "על המשמר" ו"משמר לילדים", נמנתה עם עורכי "דבר לילדים" וערכה כתב עת לילדי הגולה - "אורות קטנים". בחורף שנת 1970 נפטרה ממחלת הסרטן בגיל 59. לאחר מותה קיבלה את פרס ישראל לספרות יפה. מפורסמים ברקורד: שירה
טבעות עשן (1935)
שיבולת ירוקת-העין (1940)
שיר בכפרים
מביתי הישן (1944)
על הפריחה (1948)
אהבת שמשון, מחרזת שירים, מצוירת בידי שרגא ווייל, מקרא סטודיו, תל אביב (1952)
ברק בבוקר (1955)
מוקדם ומאוחר שירים נבחרים מכ"ה שנות יצירתה, בתוספת חדשים תחת השער מילים אחרונות (1959)
עם הלילה הזה (1964)
שארית החיים שירים ורישומים מן העזבון, ראה אור לאחר פטירתה (1971) כל שיריה כונסו לאחר פטירתה בכרכים א-ג, בעריכת טוביה ריבנר (1972-1973) פרוזה
מכתבים מנסיעה מדומה (1937)
והוא האור רומאן בעל יסוד אוטוביוגרפי (1946)
פגישה עם משורר מימואר על המשורר אברהם בן-יצחק(1952) שני ספרי הספורת האחרונים כונסו, בתוספת סיפורים קצרים, בכרך ד של כתביה, בעריכת טוביה ריבנר (1972-1973) מחזות
ים בחלון (1938)
בעלת הארמון (1955)
ההר האילם לא הוצג בימי חייה שני המחזות האחרונים כונסו בכרך ט של כתביה, בעריכת טוביה ריבנר (1980) ספרי ילדים
האורחת מכנרת, ציורים א. נבון, תל אביב 1939.
אורי כדורי , חרוזים - לאה גולדברג, ציורים אריה נבון, ספרית פועלים תל אביב 1983.
ניסים ונפלאות
כך ולא כך
כובע הקסמים
מעשה בשלושה אגוזים
מה עושות האיילות
ידידי מרחוב ארנון
מר גוזמאי הבדאי
דירה להשכיר
איה פלוטו, החרוזים - לאה גולדברג, הציורים - ארי רון, 1971.
המפוזר מכפר אז"ר
שמגר הנגר
מור החמור ספרי עיון
אמנות הסיפור (1963)
הספרות הרוסית במאה ה-19 (1968)
האומץ לחולין , בחינות וטעמים בספרותנו החדשה, ערך א.ב. יפה, ספרית פועלים, תל אביב, (תשל"ו 1976)
אחדות האדם והיקום ביצירת טולסטוי, מאגנס, ירושלים (1959) תרגומים
אלה קרי הילדה מלפלנד, תמונות - חנה ריבקין-בריק, ספור - אלי ינס, עברית - לאה גולדברג, ספרית פועלים 1954.
אלדין ומנורת הקסמים שלו, תרגמה לאה גולדברג, 1950. ‫
אין פרפרים פה , לקט שירים וציורים של ילדי גיטו טרזינשטדט 1942-1944, ערכו חנה וולקוב, פרג, ואבא קובנר, ישראל, תרגמה לאה גולדברג, ליקט ועיצב מ’מ’, ירושלים 1977.
כטוב בעיניכם, לשייקספיר
מלחמה ושלום, לטולסטוי
פר גינט, לאיבסן
בית ספר לנשים, למולייר,
קולות רחוקים וקרובים תרגומיה למשוררים שונים, כרך ו בכל כתביה, בעריכת טוביה ריבנר (1975)
עץ היהודים לאנטה פון דרוסטה-הילסהוף, תל אביב תש"ל, שאותו תרגמה ואיירה גולדברג שירים של גולדברג בביצוע/הלחנה של יהודית רביץ:
"סליחות" לחן: עודד לרר. מתוך: "יהודית רביץ".
"כוכב רחוק" לחן: אבנר קנר. מתוך: "יהודית רביץ".
"מה עושות האיילות" לחן: יוני רכטר. מתוך: "באופן קבוע וחד פעמי".
"למי שאינו מאמין" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "דרך המשי".
"למחרת" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "ומאוד לא פשוט לחכות".
"הגננים היום עצובים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "ומאוד לא פשוט לחכות".
"אני משם" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "ומאוד לא פשוט לחכות".
"את הכל אזכור" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "איזו מין ילדה".
"אמבולנס האהבה" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "געגוע".

אהוד מנור

שם מלא: אהוד מנור. תאריך לידה: 13 ביולי, 1941. מקום לידה: בינימינה, ישראל. תאריך פטירה: 12 באפריל, 2005. את שירותו הצבאי בצה"ל עשה כקצין חבלה בהנדסה קרבית. לאחר השירות הצבאי למד פסיכולוגיה וספרות אנגלית באוניברסיטה העברית בירושלים ובשנת 1981 השלים תואר שני בספרות אנגלית באוניברסיטת קיימברידג'. בשנת 1962 התקבל לעבודה בקול ישראל כעורך מוזיקלי. שנה לאחר מכן נסע ללמוד תקשורת המונים בניו יורק ושם פגש את עפרה פוקס, אישתו. אב לשלושה ילדים, גלי (1965), ליבי (1967) ויהודה (1974) על שמו של אחיו. בשנת 1971, תירגם מנור את המחזמר המפורסם "שיער". מנור תרם רבות לזמר העברי בשנות חייו, וגם לאחר מותו הוא ממשיך לתרום. עבד עם מבחר עשיר מאוד של אומנים ישראליים, ביניהם: נורית הירש, מתי כספי, חנן יובל, בועז שרעבי, שושנה דמארי, אילנית, אריאל זילבר, רבקה זוהר, צביקה פיק, ריקי גל, עפרה חזה ועוד רבים וטובים. כתב פסקולים לסרטים ולהצגות כמו "חלומות שמורים" למחזמר "לילי גם", "שיר הלהקה" לסרט "הלהקה", "בלדה לשוטר" לסרט "השוטר אזולאי" ועוד. מנור חיבר אינספור שירים לתחרויות זמר רבות. תירגם את כל השירים מתוך המופע "ארץ טרופית יפה". מנור תרגם מחזות רבים בהם "אילוף הסוררת", "הלילה השנים-עשר" ו"רומיאו ויוליה" של שייקספיר, "מנהל הבית" של הרולד פינטר, "הקמצן", "טרטיף" ו"בית ספר לנשים" של מולייר, "חתולה על גג פח לוהט" של טנסי ויליאמס ועוד. הייתה לו גם חיבה למחזות זמר, והוא תרגם את "שיער", "שיקאגו", "קברט", "סוויני טוד", "אחים בדם", "סיפור הפרברים", "עלובי החיים" ואופרה בגרוש. היה גם שדרן והגיש תוכניות רדיו בקול ישראל וברשת 88FM, כמו גם תוכניות בטלוויזיה בנושאי קולנוע ומוזיקה, ביניהן התוכנית השבועית "עד פופ". הוא היה גם מנחה מבוקש למופעים שעסקו במוזיקה. בשנת 1995 זכה בפרס אקו"ם על מפעל חייו בפזמונאות, ובשנת היובל לישראל, 1998, זכה בפרס ישראל בתחום הזמר העברי. בחודש מרץ 2005 קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר אילן. תואר זה הוענק לו על תרומתו הגדולה לתרבות העברית. אהוד מנור נפטר מדום לב ב-12 באפריל 2005. לאחר מותו החליט משרד החינוך להכניס את שיריו לתוכנית הלימודים של בתי הספר. ב־13 ביולי 2005, יום הולדתו השישים וארבעה, הוסב שמו של אולפן רשת ג' בתל אביב, ל"אולפן אהוד מנור". מפורסמים ברקורד: חלק מספריו :
"מעשה בעכבר שלא רצה להיות עכבר" הופיע בהוצאת מסדה.
"לא דיברנו עוד על אהבה" הופיע בהוצאת שרברק.
"יליד הארץ" נופיע בהוצאת שרברק. אוספים:
ברית עולם - אוסף משירי אהוד מנור (1990)
כלים שלובים - אוסף שני משירי אהוד מנור (1991)
אין לי ארץ אחרת - משירי המולדת של אהוד מנור (1998)
האוסף (מארז תקליטורים) (1999)
עוד תראה, עוד תראה... (1999)
בראשית ואיך עף הזמן - אוסף משיריו המוקדמים (שני תקליטורים) (2005)
ילדים טובים - ממיטב שירי הילדים של אהוד מנור (2005)
ימי בנימינה (שלושה תקליטורים) (2005)
פעם לאהוב (2005)
יליד הארץ (שלושה תקליטורים) (2006) שירים של מנור בביצוע/הלחנה של יהודית רביץ:
"מישהו" לחן: מתי כספי. מתוך: "יהודית רביץ".
"ארץ טרופית יפה" תרגום של מנור לשיר שכתב והלחין ג'ורג' בן ז'ור. מתוך: "מילה טובה ואוסף שירים".
"עד שיחשיך" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "דרך המשי".
"אגדת אופליה" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "דרך המשי".
"הלוואי" לחן: בועז שרעבי. מתוך: "געגוע".
"ביום מסה" לחן: מתי כספי. מתוך: "דואטים" של מתי כספי.
"חתולים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "אוסף פסטיבל שירי ילדים חלק ד'" (ביצוע של אריק סיני).
"ילדים טובים ילדים רעים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "אוסף פסטיבל שירי ילדים חלק ד'", "עוד תראה, עוד תראה..."
"ים של געגוע" לחן: יהודית רביץ.
"כשהצועני אוהב" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "נשמה צוענית" של ירדנה ארזי.
"סמבה בשניים" תרגום של מנור לשיר שכתב והלחין ג'ורג' בן ז'ור. מתוך: "מיטב השירים 2" ו"ארץ טרופית יפה".

שכחתי עוד שיר...

"בשביל זה" שאהוד תירגם על פי מילים של דורות'י פרקר... ולחן של יהודית, מתוך "געגוע". אני עדיין מנסה (כבר כמה חודשים לפחות אם לא יותר) למצוא את הטקסט המקורי, ללא הצלחה.

hilali1

New member
שיר מקסים.. אני ממש אוהבת אותו

אממ אני חושבת שיש לי איפשהו את הטקסט המקורי.

אז מהר!! לאתר!!!

לאתר כמובן - למצוא! וגם אני מאוד אוהבת את השיר הזה, ללא שום ספק, אחד האהובים עליי ב"געגוע", יחד עם "הרגע שלפני"
. ובכלל - דורות'י פרקר היא אחת הגאוניות. אני זוכרת את אחד הטקסטים שלה שקלטתי בזמנו ב"נערה בהפרעה": “Razors pain you; rivers are damp; acids stain you; and drugs cause cramp. Guns aren't lawful; nooses give; gas smells awful; you might as well live.” אני וחברה שלי גם תירגמנו את זה בזמנו של הסרט... "סכין גילוח זה מאוד כואב ונהר רטוב נורא חומצה עושה כתמים וסמים עושים לי רע אקדח זה לא חוקי חבל יכול להיקרע גז זה מסריח למדי אז עדיף לחיות ודי"

Asya

New member
וואו ניסיתי לאתר...

וואו אני ניסיתי לאתר את המקור של "בשביל זה" מלא זמן ולא מצאתי...אשמח לראות אם מישהו מצא!

ויקיפדיה להמונים ../images/Emo9.gif

והייתי ממשיכה, אבל יש לי משמרת בוקר מחר, אז אולי אחריה, אם אני לא ארדם. תודה על התגובות החמות

יענקל'ה רוטבליט

שם מלא: יעקב רוטבליט. תאריך לידה: 1945. מקום לידה: חיפה, ישראל. היה חניך ב"זבולון", אגודת יורדי ים, וב"השומר הצעיר". לאחר סיום לימודי התיכון ב"חוגים", התגייס לנח"ל עם גרעין השומר הצעיר "שדמה", שנועד להשלים את קיבוץ מצר. לאחר השחרור מצה"ל, בהיותו סטודנט באוניברסיטה העברית בירושלים, ב-1967, פרצה מלחמת ששת הימים. הוא לחם כמפקד מחלקה בגדוד 63 של החטיבה הירושלמית. במהלך הקרב בשכונת אבו תור נפצע רוטבליט קשה בידו ואיבד רגל. ב-1982 נישא לאורנה (לבית מיוחס), אשר נפטרה בשנת 1998 לאחר מחלה, ורוטבליט נותר עם שלושת ילדיהם. למעט שנים אחדות שבהן שהה במקומות שונים בארץ ובחו"ל, מתגורר רוטבליט מאז 1996 בירושלים. בשנת 1968, הוקלט פרי עטו הראשון של רוטבליט, השיר "זמר שכזה", השני היה "שיר לשלום" (1969), אשר בוצע לראשונה על-ידי להקת הנח"ל והסולנית מירי אלוני‎‎, והיה ברבות השנים להמנון שוחרי השלום בארץ. בשנת 1998 סיכמה חברת "הד ארצי" חלק מיצירתו של רוטבליט באלבום אוסף כפול, "דברים שרציתי לומר", ובו 36 משיריו הבולטים, המבוצעים על ידי מיטב אמני ישראל. באותה שנה גם זכה רוטבליט בפרס אקו"ם על מפעל חיים. בשנה זו, נערך גם מופע מחווה ליצירתו ועבודתו של רוטבליט בתיאטרון ישראל אשר שולב בפסטיבל ישראל, ירושלים. בשנת 2002 קיבל תואר "עמית כבוד" של בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, ירושלים. בנוסף לכתיבתו הפזמונאית רבת ההיקף, עסק רוטבליט לאורך השנים גם בכתיבה עיתונאית בשנת 2006 נבחר רוטבליט ליו"ד דריקטוריון אקו"ם מפורסמים ברקורד: אלבומים:
כך שחררתי את ירושלים הד ארצי | CD 1998, LP 1978
מכתבים מבית רביעי הד ארצי | CD 1998, LP 1989
דברים שרציתי לומר - אוסף אוסף כפול ממיטב שירי רוטבליט בביצוע אמנים שונים הד ארצי | CD 1998
שיר לכל עת - אוסף אלבום אוסף כפול ממיטב שירי רוטבליט, כולל שירים שיצאו לראשונה על גבי תקליטור CD 2004 | NMC
מדינת היהודים / קטעים CD 2004 | NMC
מדינת היהודים / חלק ב' התו השמיני | CD 2005
משירי יענקל'ה רוטבליט - אוסף אלבום אוסף ממיטב שירי רוטבליט בביצוע אמנים שונים פונוקול | CD 2005 שת"פים: שמוליק קראוס
"גלגל מסתובב", הד ארצי, 1982
"אחרי עשרים שנה", הד ארצי, 1988
"ידידותי לסביבה", הד ארצי, 1994
"יום רודף יום", הד ארצי, 2003 יהודית רביץ
"באה מאהבה", סי.בי.אס, 1987 דני בסן
"דני בסן", ישראפון, 1986 אריק איינשטיין
"בדשא אצל אביגדור", הגר-פונוקול, 1971 שירים של רוטבליט בביצוע/הלחנה של יהודית רביץ:
"אישה בגילך" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "איזו מין ילדה".
"ליבי אומר" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "איזו מין ילדה".
"הוא הולך ממך" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "באה מאהבה".
"באה מאהבה" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "באה מאהבה".
"רחבת הריקודים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "באה מאהבה".
"שבתות וחגים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "באה מאהבה".
"סוף לסיפור" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "באה מאהבה".
"כמו אל מים" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "גלוי ונעלם".
"לקחת את ידי בידך" לחן: מתי כספי. מתוך: "אלבום הבכורה".
"טיול בשדירה" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "עד לאן שהלב לוקח".
"מי לאהבה" לחן: יהודית רביץ. מתוך: "אלבום הבכורה".
"צא מזה" לחן: מיקי גבריאלוב. מבוצע ע"י יהודית במופע "עיבודים חדשים למיטב השירים".

למעלה