פיל מפלסטלינה

lightflake

New member
פיל מפלסטלינה

הפיל נראה מאוד אמיתי אתה נוגע בו ורואה אותו הוא ממש ממשי לגמרי ואז נופל ספר עבה על הפיל ומועך אותו איפה הפיל? מה יש עכשיו? יש גוש של פלסטלינה ומעולם לא היה שם באמת פיל כי האמיתי אינו משתנה והמשתנה היה רק אשליה של משהו אמיתי ובאותו אופן אין באמת עולם זו רק תודעה בצורה של עולם

lightflake

New member
אופס..

זה היה אמור להיות בתשובה לשנטידווה ששאל מדוע האמת אינה משתנה

אנסה להסביר:

"פלסטלינה", "גוש" -הם אך מילים, כמו "פיל". כשלעצמם הם אינם קיימים אלא רק כמושגים שאתה מחיל על משהו שבאמת אין דבר שאפשר לומר עליו. לכן כמו הפיל שהיה או לא היה הם רק אשליה. אני מבין שדבריך הם רק משל, אבל שוב, אם אני ממשיך את קו ההיגיון של המשל שלך אני מגיע למסקנה שהכל ללא-יוצא מן הכלל הוא אשליה, ועל האמת, אם יש כזו, לא רק שאי-אפשר לומר עליה דבר אלא היא גם בלתי נתפשת כלל.

lightflake

New member
אתה לא יכול לעשות את זה חבריקו

הדוגמה של פיל מפלסטלינה מתאימה בדיוק למשל שבה היא ניתנה ויכולה להראות את הדואליות בין הצורה לתודעה ומדוע הצורה היא אמת יחסית והתודעה היא האמת המוחלטת אם יש או אין במציאות גוש של פלסטלינה זה ממש לא רלוונטי. לפי מה שאתה אומר אז אתה מציע שניתן ללכת גם אל מעבר לתודעה...

ההבנה שדברים אינם כפי שאנו תופשים אותם

ההבנה שדברים אינם כפי שאנו תופשים אותם היא נקודת התחלה טובה, אם לא לוקחים אותה כנקודת סיום.

אני מרוצה

מדברי הטעם של פניננדו בהיקהו הנכבד. את *דברי הטעם* שלך לעומת זאת, אשאיר אצלך

למעלה