פילים בקנה - או ב CCD

LazyGecko

New member
פילים בקנה - או ב CCD

בעיית האבק על החיישן, כמה נוראה היא ? מי מנקה כאן באופן קבוע את חיישנו ? באיזו טכניקה ותדירות ?

ת ו מ ס1

New member
עוד לא ניקיתי אף פעם, הייתי רוצה

לראות איך נראה אבק על CCD או CMOS על התמונה. תומס

LazyGecko

New member
תצלם דף לבן או שמיים

בצמצם הכי סגור שלך ותראה. אני מבטיח לך שתזועזע.

ת ו מ ס1

New member
ממש לא בטוח כי קנון הכי טובה

בחוסר לכלוך על ה CCD. אבל אבדוק ונראה. למה צמצם סגור ? תומס

LazyGecko

New member
רואים את האבק יותר טוב בצמצם סגור

הם יותר קטנים וכהים. אתה יכול לעשות גם AUTO LEVELS לדף לבן וכולם יתגלו. אני שמח לשמוע בקשר ללכלוך וקנון.

nightjar

New member
חשבתי שיש לך CP4500 לא DSLR

למיטב ידיעתי דיגיטליות קומפקטיות אינן סובלות מהבעיה.

LazyGecko

New member
נכון מאוד, אין לי DSLR

אבל יהיה לי בקרוב ואני קצת חוקר את הנושא.

LazyGecko

New member
כרגע הכיוון הוא אכן 10D

אני אחכה עוד קצת וכנראה אקנה אחרי חד המולד. מבחינת עדשות מה שסגור כרגע 50mm פריים של קנון 100mm מקרו (לא החלטתי על חברה עדיין, כנראה קנון) ועדשת WIDE כלשהי, יש המלצות ? אני לא חובב זום במיוחד, אז אסתפק במקרו בהתחלה. מה יש לך על ה 10D ?

ת ו מ ס1

New member
אין לי הרבה

יש לי את ה 50 מ"מ המהוללת, בה אני משתמש הרבה (1.8 לא 1.4 היקרה), יש לי שני זומים אחד ממש זבל 35-80 ושני 80-200 הרבה יותר טוב, אך לא משהו מיוחד. לצערי שניהם קיבלתי בירושה מאבי ז"ל. יש גם איזה מתאם fisheye מוזר ביותר של חברה עוד יותר מוזרה. מתכנן על ה 100 מ"מ מקרו + ring flash. ל wide אני קונה 17-40, כנראה העדשה הראשונה שאקנה כאשר אאסוף את הכסף+מבזק חיצוני כנראה 420ex. תומס

LazyGecko

New member
אני מת על FishEye

מה זאת אומרת מתאם ? תעלה איזו תמונת FISHEYE בשביל החברה.

ת ו מ ס1

New member
מעולם לא צילמתי עם זה.

זה יצור מוזר ביותר, כולל IR, אלוהים יודע. תומס

amirmk

New member
אני מנקה כל הזמן

אני מנקע עם Swabs ו-Pec-peds (משתמש בסוואב פעם אחת, מוריד ממנו את הבד, ושם במקומו פק פד). היא נוראה מאוד, אם תחפש אותה. אפשר להעיף אבק בפוטושופ ברגע. אפשר להתעלם ממנה בלי בעיה, אבל כשכבר אי אפשר להתעלם ממנה יש לך בעיה. למי שלא מצלם בתנאים קשים זה לא סיפור לשלוח את המצלמה ליומיים כמה פעמים בשנה. כמובן שאם הלכלוך לא כזה נורא ניתן להשתמש במפוח (לא באוויר בפחית, בגלל חומרים שעלולים להזיק לחיישן, וגם לא מפוח עם שערות), הוא פחות יעיל, אך הרבה יותר נוח ופחות דורש זמן להסתגלות. אגב, אני ממליץ שבהתחלה תבצע את הניקוי יחד עם אדם שמנוסה בזה.

אם כבר מדברים על אבק ו-DSLR מדוע לא מוסיפים למצלמות הללו עוד עדשה (נייטרלית) שכל תפקידה הוא לחצוץ בין ה-CCD לבין העולם שבחוץ? זה יאפשר החלפת עדשות גם בתנאים מאובקים יחסית וגם יאפשר את ניקוי העדשה הזו (או החלפתה במקרה שניזוקה) לעיתים תכופות יותר ומבלי להזיק לחיישן.

xnir

New member
עד כמה שידוע לי

יש פילטר שחוצץ ב10D שלי.. אבל גם הוא דורש ניקוי

arnond

New member
מעל כל חיישן ב DSLR יש מגן

וכשמנקים אל "החיישן" למעשה מנקים את המגן. (לפחות ככה היה כתוב באחד הפורומים ב DPReview. למה הוא לא מתפרק ? אני מניח שהוא כן מתפרק אבל רק במעבדה מוסמכת ובתנאי נקיון מחמירים. (גם הטכנאים של המצלמות צריכין להתפרנס, לא ?)

למעלה