פילטר?

montella

New member
פילטר?

למה אני צריך פילטר? מה זה נותן? הכותב הוא בעל קנוןE300

הגנה על העדשה.שליטה טובה יותר

בחשיפה ובתוצאות שלה,בתנאי אור שאינם מושלמים. הגנה - גם הפילטר הזול והפשוט ביותר יספק אותה. לשליטה הרצויה בחשיפות - דרושים פילטרים מסוימים,ובדרך כלל יקרים יותר מהפשוט. דוגמה אחת - ה פילטר המקטב (יש מידע בשני הפורומים) שניה:ND רגיל או מדורג שלישית:פילטרים צבעוניים - כשמצלמים בסרט שחור-לבן - להבלטת גוונים מסויימים והדגשתם על פני האחרים-למשל,אדום,היוצר דרמטיזציה בשמיים. ויש גם לאפקטים: למשל:הילה צבעונית מסוימת על פני התמונה,רכות 'חלומית',כוכבים,וכן הלאה.

montella

New member
../images/Emo163.gifאפשר קצת יותר?

אז אם אני מצלם דרך פילטר כאשר הוא שומר על העדשה, אין ספק, הילטר עצמו עלול להישרט גם כן, זה משפיע? לא להישאר עם הכיסוי הרגיל לעדשה?

ברוך ס

New member
קצת יותר

כמו ש-Jazzphoto אמרה, יש הרבה סוגים של פילטרים, כל אחד למטרה שונה. הפילטר הכי פשוט והכי נפוץ הוא פילטר שאמור לסנן קרינת UV. הרבה אנשים משתמשים בפילטר UV כדי להגן על העדשה מפני לכלוך ושריטות. זהו פילטר זול יחסית ואם הוא נשרט פשוט מחליפים אותו. עדשה הרוסה, לעומת זאת, ובייחוד עדשה יקרה זה כואב. כמובן שבזמן שלא מצלמים רצוי לכסות את הפילטר עם הכיסוי הרגיל של העדשה. הבעיה היא שפילטרים יכולים גם לגרום בעיות: הם עלולים לפגוע באיכות התמונה, בפרט הם עלולים להוסיף החזרים (flare). שים לב לעיגול הירוק הגדול ליד האוזן בתמונה הזאת. רק היום הבנתי שכל ההחזרים שהיו לי בזמן האחרון בתמונות מקורם בפילטר UV ששמתי על העדשה להגן עליה, והורדתי אותו עד שאני אקנה פילטר עם ציפוי נגד החזרים, שכמובן מייקר קצת את העסק.

שימוש לא נכון בפילטרים עלול לקלקל

יותר מאשר לתרום: הצטברות ליכלוך ואדים, עודף החזרים ,במיוחד בפילטרים פשוטים וזולים, פילטר שאינו מברג עד הסוף וכן הלאה. את הפילטר,כששמים ,צריך לבדוק מפעם לפעם ולנקות - ממש להוריד מהעדשה להסתכל מול האור ולנקות - יש המון 'ג'יפה' לפעמים (כל הג'יפה שהיתה אמורה להיות על העדשה עצמה) וזה - יתרון אדיר לניקוי פילטרים אם שורטים אותם - עלות ההחלפה זניחה לעומת עדשה מקורית שרוטה
מנקים רק עם בד עדין ביותר,לא החולצה שלובשים ולא הבד לניקוי משקפיים אופטיות,או נייר אורז,אבל מהסוג העדין ולא הברזנטי,מוכרים אותם בחנויות צילום מיקצועיות (לא בקטנות)

למעלה