פילטר מזגן לרכב

boriska1

Well-known member
בעוד זמן קצר אצטרך להחליף פילטר מזגן לרכב. כפי שאני מבין, זה לא רק פילטר מזגן, למעשה כל האוויר שאנחנו נושמים ברכב עובר דרכו.
באקראי קורא מדי פעם פרסומים על מכוניות חדשות וחדשניות, בחלק מודגש שפילטר מזגן מסנן עד לחלקיקים קטנים מאוד. אפילו נסעתי פעם במכונית על
כזו וההבדל מורגש ממש.
ההגיון שלי אומר, שאם יש פילטר מסוג זה למכוניות על, למה שלא יהיה גם למכוניות רגילות? חיפשתי ברשת , לא מצאתי. מישהו יכול להשכיל אותי בנושא?

חן 1111

Active member
הפילטר אמור לסנן בעיקר אבקני פרחים, כדי למנוע אלרגיות, וגם חלקיקי אבק בגודל מסוים. אם הוא יסנן חלקיקים קטנים מדי, הוא ייסתם מהר מדי. יש גם מסננים עם פחם פעיל, שגם סופגים ריחות לא נעימים מהאוויר. גם כאן, יש לו כושר ספיגה מוגבל ואחר כך הוא מפסיק לבצע את התפקיד הזה.
לא הייתי משקיע בזה יותר מדי מחשבה. ברכב שלי כשהיה לי חשד שהמסנן סתום, הוצאתי אותו וזרקתי ובכלל לא שמתי חדש. לא מרגיש הבדל משמעותי.

חן, לא ממליץ על דרך הפעולה הזו. המסנן אמור, בין השאר, למנוע הצטברות אבק על המאייד עצמו, מה שפוגע ביעילותו - ואותו בדרך כלל קשה לנקות. מה גם שהצטברות אבק יכולה לגרום לקורוזיה (כי לפעמים אלו חלקיקים פעילים כימית).
מצד שני, אצלי באוטו כשבאתי להחליף מסנן אחרי שלוש שנים שהוא היה אצלי, גיליתי שמישהו לפני החליט גם הוא שלא באמת צריך מסנן - ואין לי מושג כמה שנים הרכב עבד בלי מסנן, והכל תקין.

חן 1111

Active member
חן, לא ממליץ על דרך הפעולה הזו. המסנן אמור, בין השאר, למנוע הצטברות אבק על המאייד עצמו, מה שפוגע ביעילותו - ואותו בדרך כלל קשה לנקות. מה גם שהצטברות אבק יכולה לגרום לקורוזיה (כי לפעמים אלו חלקיקים פעילים כימית).
מצד שני, אצלי באוטו כשבאתי להחליף מסנן אחרי שלוש שנים שהוא היה אצלי, גיליתי שמישהו לפני החליט גם הוא שלא באמת צריך מסנן - ואין לי מושג כמה שנים הרכב עבד בלי מסנן, והכל תקין.
ומצד שלישי, בגילי המתקדם אני זוכר תקופות ששום רכב לא היה עם מסנן למזגן. והכל עבד בסדר. למעשה התחילו עם המסננים במטרה לסנן אבקני פרחים נגד אלרגיות, ולפעמים עדיין קוראים למסנן הזה pollen filter.

boriska1

Well-known member
תודה לכולם. השכלתם אותי. השתכנעתי שאני לא צריך להקדיש לזה תשומת לב. במילים אחרות, לא להתעסק בשטויות.
מכאן עוד שאלה קטנה, אני מקפיד, במידת האפשר, להשתמש בחלקים מקוריים. מעיון ברשת ראיתי מדרג איכות פילטרים למיניהם.
MANN, מדורגים במקום השלישי בעולם, והם זמינים בארץ. מה דעת החכמים? כמה אפשר לסמוך על דירוגים אלה? זה יחסוך לי כמה מאות שקלים לעומת הקניה
במחסני החברה. (מדובר על שלשה פילטרים)

חן 1111

Active member
תודה לכולם. השכלתם אותי. השתכנעתי שאני לא צריך להקדיש לזה תשומת לב. במילים אחרות, לא להתעסק בשטויות.
מכאן עוד שאלה קטנה, אני מקפיד, במידת האפשר, להשתמש בחלקים מקוריים. מעיון ברשת ראיתי מדרג איכות פילטרים למיניהם.
MANN, מדורגים במקום השלישי בעולם, והם זמינים בארץ. מה דעת החכמים? כמה אפשר לסמוך על דירוגים אלה? זה יחסוך לי כמה מאות שקלים לעומת הקניה
לא מכיר את הדירוגים, אבל MANN זו חברה מכובדת ואתה יכול לסמוך על האיכות של המסננים שלה.

תקדיש לך תשומת לב ותתקין מסנן איכותי ובשום מצב אל תבטל את המצאות המסנן בכלל.
מסנים מקוריים עלולים להיות יקרים אבל תתחיל בבדיקה כמה עולה, אולי לא סיפור יקר למשהו שמייסע לבריאות הנוסעים ומאדה הרכב.
אם יקר, MANN, MAHLE או אפילו KNECHT הם מסנים טובים מספיק.

MANN ו MAHLE הם יצרני מסננים איכותיים
ומשמשים גם כספקים ליצרני רכב שונים אל קו הייצור.
בברכה - רפי לין

למעלה