פילטר ג'לטין

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

Alto

New member
פילטר ג'לטין

יש איזה ניסוי שאני רוצה לבצע עם המצלמה ונאמר לי בפורום בחו"ל להשתמש בפילטר ג'לטין, כיון שאני לא מכיר את הפילטרים האלו וביוגנד אמרו לי שיש להם כאלו רק לשימוש על פרוג'קטורים ולא על עדשות חשבתי לנסות פה, אולי מישהו מכיר פילטרים כאלו לשימוש אופטי. - מישהו ניתקל / עבד עם פילטרים כאלו? - האם יש פגיעה באיכות התמונה? - עד כמה הם רגישים לשריטות? - ראיתי איזכור לשימוש בפילטרים האלו בחלק האחורי של המצלמה, איך זה נעשה? - איפה בארץ ניתן להשיג / לראות פילטרים כאלו? כל מידע נוסף בנושא יתקבל בשימחה. תודה, ארנון

גיZמו

New member
פילטרים ג'לטין

נמצאים בשימוש רחב מאוד בתיאטראות ובחברות תאורה והגברה. המבחר שלהם עצום (יותר מ1000 גוונים!) ויש כמה סוגים עיקריים שהעיקרים הם מתקני גוון בין 3200 עד 6500 קלווין NETURAL DENSITY וכל הדרך עד צבעי PRIME (צהוב, ירוק, מגנטה, כחול) רגישות לשריטות? בוא נגיד שנורא קל לשרוט אותם, אבל שאתה קונה צבע אתה מקבל גליל שלם (2.4 מטר על 1 מטר) שממנו אתה יכול לגזור בערך... 300 פילטרים לשים מול העדשה שלך אז אפשר לומר שבשימוש הראשון עד העשירי שלך אתה לא תצליח לשרוט אותו וגם אם כן, תשים חדש. לרכוש כאלה? יש 3 חברות גדולות בארץ שמייבאות את הצבעים האלה "לייטון" "דנאור" ו"טקטופ" בכל אחת מהן ישמחו למכור לך גליל רק תצטרך להגיד להם איזה, בגלל המבחר העצום זה יהיה לך די קשה... אם אתה רוצה לראות כאלה פילטרים... צור קשר במסרים.

snow goose

New member
פילטר ג'לטין ?

אף פעם לא שמעתי על דבר כזה. יש כמובן ג'לטין שזה נייר שקוף בעל מגוון צבעים וגדלים. את הנייר הזה, מניחים על פנסי תאורה בכדי לקבל גוון צבע אחר - כחול, צהוב, אדום וכו' עפ"י הצבע של הג'לטין. לדעתי הכוונה שלך היא לפילטר בעל צבע מסויים אותו מבריגים על העדשה. קח בחשבון שזה לא דומה לג'לטין אותו אתה מניח על פנס תאורה.

Alto

New member
תודה רבה על התגובות

אבל אתם מדברים על פילטרים לתאורה, אני מתעניין בפילטרים לעדשות. קישור מ B&H למה שמדובר עליו. ארנון

snow goose

New member
כמו שכתבתי לך

אתה מדבר על פילטרים אותם מבריגים על העדשה. אם כך הדבר אז מדובר בפילטרים משנים צבע. השימוש בהם הוא נרחב ומגוון: שינוי טמפרטורת צבע וגווני צבע. קח כמובן בחשבון שכל פילטר אותו אתה מניח על העדשה גורע בכמות האור הנכנס לעדשה ובכך יגרום לך לפתוח עוד כמה סטופים בצמצם.

Alto

New member
למה להתעקש?

אתה מדבר על פילטרים עגולים מזכוכית עם הברגה, אני מדבר על פילטר מחומר פלסטי (ג'לטין) דק שמגיע בחתיכות מרובעות, במיקרה זה 3X3 אינטש. בעיקרון האפקט דומה רק שלמה שאני צריך הפילטרים הרגילים לא מתאימים. ארנון

יש פילטרים תוצרת LEE (משווקים בארה"

ומקצועיים מאוד.באים בגירסת ג'לטין,ובחתיכות מרובעות או זכוכית. B&H מוכרים כאלו. גם Cokin .מלבישים אותם על עדשת המצלמה באמצעות מתאם מיוחד.

Alto

New member
תודה איריס

יש לך מושג עם ניתן להשיג בארץ? ארנון

המבחר של חו"ל גדול מזה שבארץ

וכאן מזמינים לפי דרישת הקהל. נסה לראות באתר של B&H אם לכזה סוג התכוונת. או לגלוש לאתרי היצרנים של פילטרים כאלו - ולהביא לנו קישור - זה יוכל לעזור.

למעלה