"פילוסופים" עלובים שכמותכם!

"פילוסופים" עלובים שכמותכם!

אני מצפה מהפילוסופים להטיל ספק בנורמות המקובלות. עד היום לא מצאתי נימוק מוסרי ראציונאלי אחד של פילוסוף אחד המצדיק את הדרך שבה התרבות שלנו נוהגת כלפי בעלי-חים ממינים אחרים. לאורך כל ההיסטוריה של הפילוסופיה נמצא רק התחמקות מנושא זה או נקודות מבט סתומות: מיסטיות, דתיות, שבאו ממקום של הצדקת הניצול תחת בחינתו באובייקטיביות. אי-התחשבות בסבל האחר הינו הדבר הרע היחיד שמישהו יכול לעשות. זה הדבר היחיד שבו אנו יכולים להאשים את הנאצים, הקו-קלאס-קלאן, השוביניסטים, האנסים, הגנבים, הרוצחים ואת מרבית משתתפי פורום זה. הסכמה עם התופעה המרושעת ביותר (פיטום אווזים) ולתופעות דומות של ניצול החלש, מצביעה על גזענות (שפשיסיזם), הפליה (סבל זה שאינו נמנה עם הקבוצה שעימה אני נמנה פחות חשוב מסבל זה הנמנה עם הקבוצה שעימה אני נמנה) רשעות וצרות-מוחין הקיימת בחברה שלנו. מאכזב.

דז

New member
אווזים ברווזים

נשים ובעלי חיים שונים, ושמערבבים שחור ולבן הופך שחור , משוואה פשוטה. אם באמת מפריע לך אווזים ברווזים לך לשחות איתם באגם. עוד לפני שתחשוב על החברה ותבקר אותה תנסה לראות סיבות , כי הם גם שוחות שם באקוריום . נויה נגד הזרם

פגעסוס

Well-known member
קבוצות...

התשובה היא פשוטה. כל אדם רוצה יותר לעצמו. כל אדם חושב שמגיע לו יותר מלאחרים. כל אדם יודע שהוא הכי הכי טוב!!... כל אדם לבדו אינו יכול להתמודד מול כל האחרים... לכן נוצרות קבוצות. זה מתחיל מהשאלה למה?... "למה לך מגיע משהו שלי לא מגיע?" "כי לי יש שש אצבעות ביד אחת ולך יש חמש" (לא להתייחס לדוגמא היא רק באה לתאר את הרעיון) השאלה נמתבקשת - "כלומר כל מי שיש לו שש אצבעות מגיע לו יותר מלמי שיש חמש?" התשובה המתבקשת - "כן". כל אדם שואף להיות בקבוצה החזקה יותר ואם אפשר אפילו בראשה. ועל כן אנחנו מתחברים עם אנשים שיש בהם דמיון מסויים אלינו. כולנו גברים, כולנו משוגעים, כולנו שברנו את הציפורן באצבע הקטנה של רגל ימין באותו יום... כל קבוצה שואפת גם היא לקבל תנאים טובים יותר, לבסס את עליונותה ולרמוס את הקבוצות שתחתיה. האדם, לדוגמא, מרגיש צורך לבסס את עליונותו כלפי בעלי החיים. איך? עינוי, אכילה, אילוף... כל אחת מהדרכים האלה ועוד. בכל קבוצה יש גם תתי קבוצות. ולעיתים תת קבוצה אחת פונה נגד פעולות של רוב הקבוצה בנושא מסויים. דוגמא: גרינפיס הפועלת למען הטבע, בעוד אנשי הכוח בעולם ירמסו את הטבע אם זה יחסוך להם כמה אגורות. לסיכום: קבוצה חשה צורך לבסס את עליונותה מול קבוצות חלשות יותר. הם מתרצים את זה בשלל סיבות שונות אבל זו הסיבה העיקרית. בתוך הקבוצה כל אדם מרגיש צורך לבסס את עליונותו מול האחרים. הוא מתרץ את זה גם כן. לעיתים בקבוצה יש כמה שהולכים נגד הזרם בנושא מסויים. בד"כ כלל הם לא אלה שבראש הקבוצה. לפעמים הם צודקים אבל בד"כ הם לא רואים את התמונה ככולה. GYXOIO

^^flower^^

New member
למי קראת פילוסוף עלוב???

אתה בא לכאן משאיר הודעה עם הכללות כאלו........ אתה לא יכול לכפות את הדעות שלך על אנשים שלא מאמינים בדברים אלו או שלא אכפת להם!! אתה הבעת דעה, הם הביעו דעה, אפשר לפתח דיון!! מה לעשות אבל לא כל האנשים צמחוניים ולפי דעתי האישית אנחנו בעלי חיים וכמו שבע"ח טורפים אחרים נמצאים באיזשהו מקום בשרשרת המזון בטבע וככה גם אנחנו, כך היה נהוג בכל ההסטוריה וכך (מבחינתי ישאר), אני בעד לשמור על הטבע היפה שיש לנו, לחיות איתו בשלום והרמוניה, לאהוב אותו והוא יאהב אותנו חזרה, אני לא מחשיבה עצמי כגזענית, אני לא מפלה על זום רקע ועוד ועוד... אני בטוחה שעוד רבים ממשתתפי הפורום הזה מצדדים לפחות בחלק מהדעות שלי ולכן אל תתקיף סתם אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר!!!

למעלה