פילוסופיה מיסטית

elya94

New member
פילוסופיה מיסטית

אז ככה א. זה דברים מאוד עמוקים ומסובכים זה לא הרבה חומר אבל בלי מתכון אי אפשר להכין אפילו לחם אפילו שהמתכון יותר גדול מעצם החומרים ולכן אבקש מי שלא מוצא כל עניין בדברי או שלא חזק באמונתו או באופיו שימשיך הלאה להודעה אחרת כדי שחלילה לא ידיע למצב שניקרה "שבירת כלים" זה כמו שאני ישפוך ליטר מים לכוס של 200 מ"ל. ב.פליז אני מבקש שלא יתיחסו לכתב או לשגיאות כי זה הדבר האחרון שעומד בראשי כרגע אז אבקש את סליחתכם אהובים. ג.לפעמים אני מתכוון ליותר ממה שכתבתי אז... נתחיל בכמה שאלות ואז נבוא עים תשובה אחת על הכול. שאלה 1. חשבתם פעם את מהות הבריאה? מה זאת אומרת שאנו כאן כלומר למה אנו כאן מאיזה סיבה ? שאלה 2.מה יש למעלה מה יש למטה כלומר אנו חיים בגלגל אבל ברגע שניפרוץ תעיגול של האטמוספרה לאן נגיע ? לסוף ?? ומה יש אחרי הסוף ? כי לא יתכן שיש סוף מוחלט?!וכן לצדדים.בקיצור מה הולך פה? שאלה 3.מה זה מושג הזמן ומה זה מושג הכובד? האים יש למעלה מושג זמן? כלומר דוגמא שמלאכים טסים יש להם מושג של קמ"ש? או מקום יש מושג של מקום למעלה? אצלנו זה מתבטא במדידת המקום. שאלה 4. הרי אין ולא תהיה תיקשורת אמיתית בנינו בין בני האדם ואני יסביר אני ואתה לא יודעים מה השני באמת חושב?! כלומר דוגמא שניינו טועמים משהו מתוק או שנינו רואים אותו הצבע נאמר צבע כחול מי אמר שהכחול שלי הוא הכחול שלך? הרי הכחול שלך הוא מה שלימדו אותך שזה כחול ואלי העניים שלי רואות אומנם הוא ניקרא כחול גם לי השאלה האים זה הכחול שאתה רואה?ולכן אשאל אולי כולם לא קימים חוץ ממך כלומר הכול בדמיון שלך כמו בחלום כל הסיפור בחלום אינו אמת הרי אלא אתה חושב שזה אמיתי ואולי גם כאן? כאן גם לא אמיתי אלא הכול דימיון ורק אתה קים?! שאלה 5.אולי אתה חולם עכשיו? ותקום מהחלום בגיל 70 באיזה חור נידח? שאלה 6.מה זה מוח בכלל? זה הרי חתיכת חומר טיבעי איך חומר פשוט חושב רוצה רואה שומע {כידוע אניינו רואים מהעניים או שומעים מהאוזניים אלא מהמוח רק שהם כלים שמישתמש בהם המוח} בקיצור זה משהו רוחני הרי שנימצא בנו ומהו? בקיצור יש עוד הרבה שאלות אבל נאמר את התשובה ונמשיך בשאלות עד שיתברר הכל יפה יפה. אמר רב אחד בשם האר"י ז"ל משפט עמוק האיכות וצר הכמות. עולם זה שעולם העשייה שמו אינו אלא עולם הדימיון ונסביר שאדם הראשון חטא חטא ניגזרה מיתה לעולם ולמה? פשוט מאד בגלל שהוא פגע בעולם גבוה מאד והוא נפל לעולם הכי נמוך שהוא עולמינו שוב לא יכל להגיע לרמה לתקן שמה מכאן כי כוחו אזל יחסית ממה שהיה שם ולכן נפרדה נשמתו בתחילה ל3 אבות וכ"ו וכ"ו ועכשיו נגזרה נשמתו לשש מאות אלף שהם כמות נשמות ישראל< אפילו שיש יותר יהודים אבל כידוע יאחד לא חיבת להיות נשמה אחת אלא פחות אבל בכל אופן אתה זה הוא ואני זה אתה רק שבעולם הדמיון אנו שני יצורים שונים רק ששנינו באנו לתקן אותה נשמה והיא של אדם ה1. [br/>ולכן אגב אין לנו לאמר למה ר שמעון בר יוחאי היה צדיק ? חוכמה גדולה היה לו יותר כוח או בדורות ההם הם ראו ניסים וזה לא חוכמה ולמה שכרי יהיה נמוך ממנו. זה לא נכון כי אתה או את חלק מנישמתה אחת רק שהוא בראש ואנחנו בבטן <דוגמא ציורית> ןלכן יש ליסלוח לאדם אחר כי זה שאתה סולח לו הינך מתקן תיקון כללי ותיקון זה מגיע גם אליך כי המילה אליך קימת רק פה בעולם הדימיון ונחזור לעניננו ועכשיו בהרחבה עולם הדימיון פירושו שהכל איננו הכל שקר הכול דימיון שאני אומר הכול זה הכול וכול אחד יבין לפי הבנתו וכך אנו מתקנים את הנשמה הכוללת של כולנו ואין הבדל אם אתה סובל בחלום או במציאות בשניהם אתה סובל רק שבמציאות הסבל יש לו משמעות והשלכות של אמת ובחלום לא ולכן שאנו סובלים כדי לתקן פה זה סבל אף על פי שעולם זה עולם הדימיון הכאב אמיתי. אתם צריכים להבין שאף אחד פה לא קים באמת הכול נוצר במוחינו בעת הבריאה!!!<של עולם הדימיון> ז"א שהכול שקר הדימינות המחשבות הרצונות כל התאוות מידות שיח אנשים בשום מקום ולכן זה עונה על כל השאלות . ולכן מה יש למעלה מה יש למטה זה לא שאלה כי אין כלום זה כמו שדגים באקוריום אומרים אחד לשני ואו אין פה סוף וזה לא נכון כי יש רק מראה שאיפה שלא תפנה יש עוד הסיבה פשוטה כי עולם הדימיון לא נוצר מסיבה משמעותית כי אין יכולת לדימיון להיווצר בגלל אמת ואין יכולת לאמת להיווצר מסיבת דימיון ואין למעלה ואין למטה וכל מושג כובד וכל מושג הזמן קימים רק בדימיון <ואים תישאל מה זה רשעים נידונים 12 חודש זה בגהינם תחתון שגם הוא פה וגם נכלל בחוקי עולם הדימיון>כי מושגים אלו קימים במוחינו מוח גשמי פעם אחד שאל אותי מה יש למעלה או למטה ועשיתי עצמי כמיתחבט ואמר לי יש לי תשובה שאלתי אותו מה היא ואמר לי שמוחינו כאן וגשמי ואין מסוגל ליתפוס עניתי לו שזה איננו נכון אלא שלא קים מושג הזמן המקום כובד וכול זה לא שאיננו מסוגלים להבין אלא שזה איננו קים ואם יש דבר שאיננו מסוגלים להבין תמחשבה למה איננו מסוגלים להבין ולכן גם שאלת ה"תיקשורת אננה קימת כי נכון באמת אין ביננו תיקשורת אמת כי כול אחד נימצא במקום אחר בפזה אחרת רק שפה אנו ביחד אבל לאמת אנו לדוגמא שעושים מצווה אחת אנו כבר לא מי שהיינו כי אנו עלינו עלינו??? כן עלינו רק שפה אנו לא רואים את זה כי עוד פעם זה עולם של דימיון עכשיו יש משהו בכל אחד מאיתנו שמיתקרב לעולם האמת והוא הנפש דוגמא שמריחים משהו טוב רוחינו מיתרוממת ולמה? כי ריח זה הולך להנות מהרוח <כידוע יש נפש רוח נשמה ועוד> וגם מוסיקה יפה בקיצור כול דבר רוחני מהנה משהו אצלינו מעולם האמיתי ולכן אנו חשים טוב מוח מוח הוא רק חומר פשוט מאד אך נימצא בו משהו גבוהה זה הנשמה באפינו.. ולכן אם אדם מת שניה לפני אפילו שנתקנו אין אפשרות להחזירו כי הנשמה פרחה ואיננה לסיום דעו אחי 3 משפטים 1. הביטו לעולם ממשקפים של מעלה כלומר פרספקטיבה אחרת על כל הנעשה פה החיים פה קצרים לפני 120 שנה כול האנשים המיפעלים המדינות השכנים הרופאים החיות ראשי ממשלות מלכים הכל הכל היתחלף וכך יהיה בעוד סכום זהה של שנים נצלו את שהותכם פה למה שבאתם. 2.העולם מדהים בלעדינו הבה נעשהו מדהים גם איתנו<לא קשור חח> 3.לא כול מה שקורה זה מה שקורה יושב למעלה המתכנת העיקרי של כל מה שהולך פה והוא מנוות את כולנו בדרך כל אחד והמגיע לו לחיובי ולשלילי הבה ניתיחס לחינו פה כאל רגע חולף ןלא כ"דבר האמיתי" וזהו פירושה של המיסטיקה הרי כי המיסטיקה היא עולם גבוה מאיתנו ז"א שאנחנו בעולם נמוך ממנה לסיכום : כלונו בסירה אחת אם אחד עושה חור אפילו בחדרו כל הספינה טיטבע הבה נעזור איש לרעיהו ונעבור עולם שקר זה במינימום פשלות אליה בהרבה אהבה -------------------------------------------------------------------------------- העולם מדהים גם בלעדינו הבה נעשהו יפה גם איתנו ניתעטף בהמון אהבה אושר ואנרגיות חיוביות וכך נעשה סביבה ישרה וורודה הרבה יותר אליה בהמון אהבה :}

MetalSinagouge

New member
קראתי בריפרוף, אבל...

א. אני לא מציע לך להעדיף תאוריה פסיכו-פיזית אחת על משניה. ב. אם אתה רוצה שאנשים יבינו אותך, ז"א ידעו מה אתה חושב, כדאי לך לבצע הגהה. ג. בקשר לשאלות: 1. כן, חשבתי על השאלות האלה ואני ממשיך לחשוב עליהן. גם יש לי מעט רקע בקבלה הרמטית (דהיינו זאת שהתפתחה מנאו פלאטוניזם וכו'), וכל משל המערה הוא מעניין, אבל הוא רק ספקולציה- וזה מה שיפה בזה- לא ניתן להוכחה ולא להפרכה (בנתיים). מה שהאר"י אמר על 600000 נשמות, אני לא ממש מבין איך הוא מצליח לקחת מספר "לוגי" ולקשר אותו למטאפיזיקה. 2. אין פראקטיקה. לאן חתרת עם זה? ל"Dogma" שצריך לקיים? אני חושב שהסוד הוא באיזון. אתה יכול להסתכל על היקום החומרי בתור משהו מרוחק מאלוהים וסוג של פגום, ואתה יכול להסתכל עליו בתור ה"קרם דה לה קרם" של כל הבריאה. אתה יכול גם לא להסיק כלום ולראות מה יקרה אחרי שהמוח יפסיק לתפקד. הכי טוב.

elya94

New member
תגובה.

אקבל את עצתך בקשר לשמירה על איכות הכתיבה.[סורי פשוט כתבתי את זה בגיל מאוד מוקדם] בקשר למה שאמר האר"י מחובר ל60 ריבוא. כל העולם הזה נוצר כדי לתקן את חטא אדם,[לפני זה הוא היה בעדן]ולכן התחלקה נשמתו כדי שיוכל לתקן את חטאו,שהוא זה בעצם אנו. ולמה? מכיוון שהוא חטא בעולם כ"כ גבוה עד שלא יהיה ביכולת אדם אחד לתקן מעולם כזה נמוך חטא כזה [כידוע חטא בשבת יותר חמור מחול ועוד]. ולכן נגזרה מיתה.[גלגול] ואין זה המקום להאריך. וכך התחלקו 60 ריבוא של דור דיעה למליונים . ויש עוד הרבה הסברים לכך. אני טוען שאם אני ואתה נלך על אותה מדרכה ,שנינו נלך במדרכות שונות לגמרי, שנינו [האמיתיים,ז"א האני האמיתי"]תלוים למעלה,בבועה של דמיון[ולכן נקרא עולם זה "עולם הדמיון].

MetalSinagouge

New member
קצת איבדתי אותך..

הבעיה אם כל העסק, אם הבנתי נכון, שהוא נובע מהתנ"ך. אני חושב שאין דבר כזה ה-דת, יש דבר כזה דתות, ואני גם חושב שבעולם אידיאלי מספר הדתות יהיה כמספר האנשים. כל אחד צריך להחליט איך הוא רואה את אלוהים. המילה Religion היא מורכבת, והחלק של הligion בין השאר אומר התארגנות בקבוצה, חזרה על... וכו'. התארגנות בקבוצה- בתי כנסת, כנסיות, חזרה על- קריאה עיוורת של כתבי קודש. אני מניח שאי אפשר לאמת את המצאות עולם הדמיון, או יסוד, אבל בטח יש איזה דרכים לפעול על מנת להשפיע בעזרת העולם הזה על עולם החומר?

elya94

New member
יפה מאוד אך מה שיותר יפה הוא..

שמה שאמרת כרגע מתחבר נפלא אם האמונה הפרטית שלי [שאני קורא לה דרך אגב תורה חדשה] ככה. והיה ולכל אחד יש את העולם שלו אזי האתאיסט אין לו אלוקים באמת והמאמין יש לו אלוקים באמת ולכן כל אחד בטוח בצדקת דרכו ז"א. ללא מאמין,באמת אין אלוקים בבועה שלו ,ולכן למה שהוא יאמין? אלוקים מוציא את עצמו מהבועה שלו ככתוב "ושכנתי בתוכם,מאן דנפח מדילה נפח,ישראל וקב"ה חד הוא,אדם נברא בצורה של מעלה ,כל הסותר לועו של חברו כאילו סטר ללועו של מקום ועוד. והמאמין אלוקים נכנס ומתגלה אצלו [ברמות שונות]גם בתוך הבועה שלו,שכתוב מי שגלה מגלים רבו עימו,ז"א רוצח שגלה לעיר מקלט מגלים את רבו עימו וזה בעצם משל לזה שהשכינה איתנו בגלות[אפילו שהשכינה היא עוד בחינה של אלקות] ולכן ישראל היו צריכים קודם כל לעשות את ה"נעשה"ואח"כ את ה"נשמע" כי כדי להביא את האלקות לעולם שלהם,ז"א לבועה שלהם" היו צריכים להיתקרב ראשית כי אין דרך אחרת. ולכן יוצא מכאן דבר מזעזע.. מי שלא מאמין,ורוצה להאמין,יתקרב ואז הוא אוטומטית יאמין. כי הוא יביא את האלקות לבועה שלו. ואח"כ זה יהפך אצלו לבחינת גילוי ממש של לדעת את האלקות ולא יסתפק באמונה בלבד. עכשיו. שאתה אומר תנ"ך אל תשכח שכל הדתות שבעולם נוצרו ע"י התנ"ך. אם זה הברית החדשה שהיא רק "נבואה שניה" אחר התנ"ך למרות שהברית הישנה שהיא התנ"ך נשארה אצליהם כאין עוררין,ואם זה הקוראן שזה בעצם התנ"ך בשינוי שמות וזמנים. בקשר ל"עולם הדמיון". הרי אין בנינו תקשור אמיתי של רגשות?! ז"א אני לא יודע מהו מתוק אצלך ואתה לא יודע מהו מתוק אצלי?! האם המלוח שלך הוא המלוח שלי? האם הצבע הכחול שאתה רואה הוא הצבע הכחול שלי? ולכן אין אנו יודעים בבירור האם אתה נמצא באמת בעולם שלי או בעולם נפרד. שוב. התאוריה הזו,היא ממני בלבד ולכן תקח אותה בערבון מוגבל,ז"א משנולדתי אני זוכר את עצמי "יודע"ומאמין בה. כי זוהי המסקנה שהגעתי אחר כ"כ הרבה חקירות. בנתיים אני לא רואה אמת אחרת.

MetalSinagouge

New member
אמממ...

אבל זה לא נכון, יש עוד המון דתות חוץ מאיסלם\יהדות\נצרות. יש דתות שמה שנשאר מהן זה רק אסופת מיתוסים, כמו הפוליתאיזם הנורדי. יש את ספר התמורות שנחשב לספר הכי ישן שידוע לחוקרים, שהיום משומש בתור מערכת חיזוי שכזו. התאוריה הזו, בגילגולים שונים נימצאת גם אצל הגנוסטיקים (הנוצרים הראשונים), דקארט וכו', המטריקס וכו'. יכול להיות שבכלל כל הדיבורים האלה הם משהו שנקבע עלינו לעשות על פי תוכנת מחשב כלשהי, סימולציה היסטורית שמפעילים אנשים בעתיד הרחוק למטרות לימוד, ואז כל דיסקוס על שיחרור הוא חסר טעם, כי אנחנו רק 010101 במערכת. כמובן שיכול להיות שאני בעצם מרכז היקום ושאם אני אמות "תודעתית" גם העולם ימות.

elya94

New member
ראה נא.

אני מכוונה מתעללם קצת מהנושא הדתי כדי לא להגיע לוויכוח של דת אך אני יאמר לך משפט שמסוגל להארת כיוונים חח. אם תביט לדת היהודית כדת גשמית שמתפרשת ע"י מוח לוגי אתה לא תמצא בה שום דבר יותר מהשאר ואולי גרוע מכך,כי הדת הנ"ל לא מובנת על מוח לוגי,היא לא מובנת להיתבאר ע"י מוח לוגי,היא לא מובנת בראיות לוגיות, את הדת הזו אתה תבין אך ורק אם לדוגמא תתפלל חרישית מהלב,מה שגם טועים אנשים ללמוד קבלה ולנסות להביא את עצמם לאמונה זו ע"י הסברה של אלקות ע"י הסברים לוגיים וציוריים. לעולם לא נבין. כדי לדעת צריך להאמין לפני. מה שאין כן בשאר דתות[ושוב אני לא פותח כאן וויכוח דתי ,מה שגם אני בקי בכל תורת הדתות השונות] בקשר לתאוריה. אם היא נתפסת כמוח מחשבי או מוח אלוקי שמעליי,אני עדיין קורא להוא שעומד שם אלוקים. וניראה שלא מדובר במחשב על חח.אם אני תופש את כל ההבנות של "אחרי המוות" אני מבין שהתאוריה המקובלת עלי היא חיים שאחר המוות ,ז"א השארת הנפש,מכוח אלוקי,כי אם אלו שחזרו משם היו רואים מחשב מולם,או ילד שמשחק בהם,הייתי מקבל חוות דעת אולם הם ראו משהו אחר. ולתאוריה שוב. בחיים למדתי דבר אחד, מה שאני "מזמין " על עצמי אותו אני מקבל,ומייד מגיעה אלי ההבנה לתאוריה שקיבלתי עליה רמזים קודמים,ושאלות שמכוונות אך ורק אליה. היא לא סותרת שום דת,ואפילו לא את ספר ה"תמורות"שאותו הזכרת לעיל. א.

למעלה