פילוסופיה היא

עוד אחת

New member
פילוסופיה היא

חשיבה שמבוססת על הגיון ורציונל מוחלט ואין בבסיסה אמונות חסרות-הוכחה. עכשיו תגידו לי, מה הרציונל שלכם שגורם לכם לחשוב שקיימת ישות עליונה ביקום ששולטת על כולנו ויודעת מה קורה לכל אחד מאיתנו? תשמעו, לא כל-כך הגיוני שהמפץ הגדול התרחש בלי שגרמו לו, ושכוחות הטבע קיימים סתם כך בלי שמישהו עשה אותם, אבל מי אמר שלזה שגרם להם איכפת במיל מה קורה להם אחרי שהוא יצר אותם? אם שען יוצר שעון ומוכר אותו לחנות שעונים, מרגע שהשעון נמצא אצלהם, הם האחראים הבלעדיים עליו, עד שהן מוכרים אותו למישהו אחר. למה שלישות שגרמה למפץ הגדול יעניין כל-כך מה קורה לדבר שהיא יצרה?

Tulula

New member
לא רק מעניין אותה (היישות הגדולה)..

גם נראה לי שהיא מצטערת עד עצם היום הזה על הטעות הנוראה ליצור בני-אדם...שמבלבלים לה את המוח שכל הזמן קוראים בשמה ומבקשים ממנה כל מיני דברים שתעשה בשבילם וכו´...
שלך באהבה...וגם קצת צחוק...

עוד אחת

New member
היא לא יצרה בני-אדם...

האדם נוצר במשך מיליארדי שנים בתהליך ממושך מתא חי קטן שיצר עוד הרבה דברים אחרים, וגלגולו האחרון של האדם היה בצורת קוף הולך על-שניים בשם אוסטרלופיתקוס. אני מאמינה בתאוריה הזאת כי יש לה הרבה עדויות מדעיות. הישות העליונה בראה רק את כוחות הטבע שגרמו למפץ הגדול לקרות ומאז - הכל מתנהל על-פי הכוחות האלה ואין שום סיבה שלישות העליונה מעניין מה קורה עם מה שבראה בכלל.

ערבוב של רציונל והצדקה פסיכולוגית

אלוהים, זה שהדתות עשו אותו הוא שילוב של שני דברים, האחד נסיון מטאפיסי להסביר את היווצרות העולם ובנוסף לזה נסיון להפוך אותנו לבניו, לאלו בעלי קמצוץ מן האלוהות הרי זו התבונה שלנו. אנו מעדיפים להיות ילדיו האינפנטילים של אלוהים על פני היותנו אדונים לעצמנו ללא אדמה יציבה לדרוך עליה, ללא היכולת לבכות ולחפש צדק חיצוני במקום להשכין צדק, כן צדק, אותו צדק שאנו בשכלנו יכולים להשליט, החיפוש המיותר הזה אחר סמכות חיצונית אשר תאשרר את פועלנו כמו ילדים קטנים וצווחים "אמא הרשתה" - "אלוהים אמר" הוא בריחה מן הזכות הגדולה ביותר שלנו, להיות אדונים לגורלנו, להפוך את העולם אשר נח לרגלנו ולהופכו ליצירתנו, זהו האידאל האנוכי.

Tulula

New member
זה כמו לזרוק את "אמא ואבא"

זה שיש לך הורים לא אומר שלא אפשרי לך להחליט על חייך בעצמך, כמו שזה שיש אלוהים לא אומר שאתה אינך אדון לגורלך! שלכם באהבה...ותשמרו על עצמכם שם בחוץ...

למעלה