פילוסוף רומאי...

• פותח הנושא ayav
  • פורסם בתאריך

ayav

New member
פילוסוף רומאי...

שלום רב! אולי במקרה מישהו יכול להגיד לי מהו המשפט המלא ומיהו הפילוסוף שאמר אותו: "רק האחר מלמד אותך אודות עצמך" תודה לכול היוכולים לעזור, שבוע טוב

עוד פרטים?

אני לא מכיר את הציטוט הזה וחיפוש באינטרנט העלה חרס (טוב, ככה זה עם רומאים) יש לך עוד פרטים? הקשר? משמעות פילוסופית? זרם פילוסופי? משהו?

isaacl

New member
אולי הכוונה

לאחת מן השורות בשירתו של פרמנידס (היווני): האחת שהווה ואי אפשר לא להיות היא נתיב השכנוע (כי מלווה היא לאמת), והאחרת שאיננו וחיוב הוא לא להיות וזאת אני מורה לך כי לא תדע את אשר איננו (כי אין זה בר ביצוע) גם לא תורינו. היראקליטוס ופארמנידס, תר' שמואל שקולניקוב, ירושלים, תשמ"ח, עמ' 200. הכוונה בדבריו שונה מזו שלך, אבל כל כך הרבה דברים נקשרים לפארמנידס שחשבתי, אולי...

ayav

New member
אין לי הקשרים,זו בדיוק הסיבה לחפושי

אני לא יודעת לאיזה זרם או מה היה הקשרו הראשון של המשפט ולכן אני מחפשת על הנושא. אני רק יודעת שהרעיון של המשפט היה שאתה מודע/מכיר את עצמך יותר טוב על ידי הפרטנר שלך, כלומר, אתה יכול ל"נתח" את עצמך ולהכיר את עצמך על פי התנהגותו של בן זוגך (אם אני לא טועה הכוונה לבן/ת זוגך). אולי זה קשור לאיך הוא רואה מערכת יחסים או האני העצמי...להכיר את עצמך אם אני לא טועה זה צריך להיות מתקופתו של יוליוס או משהו כזה... תודה על הניסיונות

isaacl

New member
אולי סנקה

יש לי ספרו של נתן שפיגל על סנקה, ובו מבחר ציטוטים וסקירה של השקפת עולמו. הוא בעיקר אמר שאדם מיטיב לראות את פגעי אחרים מאשר את פגעי יצמו. (עמ' 131). "מומי אחרים לנגד עינינו, שלנו מאחורי גבנו" (עמ' 166). לא מצאתי יותר. אמשיך לחפש. היום כשמרבים כל כך לדבר על האחר, מעניין לראות מה אמרו על כך הקדמונים. תודה על האתגר.

pzirpim

New member
שלום רב,

כדאי להסתכל אצל אריסטו (מגנה מורליה לקראת הסוף 1213a. והשווה לאתיקה ספר IX) בברכת חברים.

שאלה מעניינת מאוד

זו שאלה מהסוג שבד"כ כשהיא נתקעת לי בראש, לא ארפה עד שאפתור. למזלי עכשיו זה לא בד"כ, ולכן אני מצליחה להגיע אליה רק עם כוס הקפה של אחרי-הצהריימים. מנסה מאחורי הקלעים לפתור, בינתיים ללא הצלחה. פניתי למומחה שלי לענייני פסיכולוגיה, וגם הוא לא מכיר. הכיוונים החדשים שהועלו כאן - מבורכים. אולי גם אצליח לעיין בהם. אשמח לשמוע כשיעלו אצלך
בחכה. מחכה. וכמעט שכחתי. ברוכה הבאה

למעלה