פילה ברזילרו

SAN ANDRESS

New member
פילה ברזילרו

רציתי לשאול בלי קשר לכלום אני ידוע שזה גזע שלא ניתן להשיגו ולא ניתן גם לגדלו בישראל (אניו דע שמדובר בכלב ששונה מרוב הכלבים הביתיים מבחינת תנהגות ובחינת כח אני מודע גם לojeriza שלו קראתי הרבה על הגזע) למרות שרוב הסיכויים שבזמן הקרוב אני ל א ירכוש ובהחלט לא יגדל פילה הוא מסקרן אותי ורציתי לשאול אם יש פה אולי מישהו שגידלו בעבר או עבר מתישהו עם פילה ברזילרו ושלאול שאלה אחת פשוטה וקצרה איך הגזע? המסקרן הזה מבחינת התנהגות ואיך בכלל הגזע ומה דתעכם עליו??

enbalush

New member
בראשון אוהבת חיות היתה כלבה כזו

היא הייתה גדולה ומאוד אהבה בני אדם, כל הזמן קישקשה בזנב, אך היא הייתה תוקפנית לכלבים אחרים, פעם היא תקפה דלמטי, נשכה אותו ולא הצלחנו להפריד ביניהם כמעט, אך לאנשים וילדים היא הייתה ממש חברותית.

SAN ANDRESS

New member
אבל איך זה יכול להיות?

הם לא אוהבים זרים בכלל ובחיים לא יתן לבנאדם זר לגעת בו את בטוחה שאנחנו מדברים על אותו כלב (בכל מקרה תודה לך על העזרה)

enbalush

New member
מי אמר? המדינה????

אני מכירה גם אמסטפים ורוטווילרים מאוד חברותיים, בעצם רובם הגדול היה כזה.

ROCKandROLL

New member
חח בדיחה טובה

כל כלב הוא ידידותי בתנאי שחינכו אותו להיות כזה. לי יש כלבת פיטבול שרואה בנאדם חדש קודם מלקקת אחר כך בודקת מי זה ולפעמים זה רע כי כבר ניסו להרעיל אותה פעמיים. דרך אגב התאריך של העיקור ה5.5 בשעה טובה.

SAN ANDRESS

New member
תגובה

חח חברה פיטבולים אמסטפים מתוך ניסיון הם הכלבים הכי אוהבי אדם שראיתי אף אחד לא אמר עלייהם מילה רע חס ושלום וגם לא על הפילה אבל הקטע הוא שאצל הפילה זה הטמפרמנט הטבעי שלו כל אחד שיקרא על הגזע ויראה את הגזע מיד יבין זאת זהו כלב שמסתייג מזרים זה לא כלב אוהב אדם כמו הפיטבול פיטבול הוא כלב נשמה גם לבני אדם וגם לכלבים עם חונך כראוי אבל פילה הוא תוקפני לאנשים זרים כעובדה אין כזה דבר "כל פילה והואפי שלו" כל פילה אמיתי אמור להסתייג מזרים ובמיוחד עם ננטש ואיבד את בעליו הוא אף פעם לא נותן אמון בזרים ראיתי את זה במציאות ! אז איך זה הגיוני חברי לפורם

giri

New member
איך זה הגיוני? לדעתי...

לכל כלב יש את הזכות, כמו לנו, לפתח אופי משלו ללא קשר לגזע. נכון שלגזעים מסויימים יש קוי אופי קלאסיים, אבל בהחלט יכולים להיות יוצאים מן הכלל. מלבד זאת, שאלת אנשים על החוויות שלהם מתוך הצהרה שקראת אך אינך מומחה. יתכן שיש עוד מה לדעת על הגזע הזה, שלא יצא לך להתקל בו. תהנה מהתגובות, תצליב עם המידע שיש לך ותגיע למסקנות. מה שבטוח - אפילו מי שגידל "עדר" של פילה ברזילרו לא בהכרח יוכל לנבא לך את אופיים של כל הכלבים בגזע הזה. כי אופי מתפתח, ומושפע מהסביבה, ואפשר לעשות מהלברדור הכי מתוק כלב רוצח ומהדוברמן הכי מאיים כלב ספה. (וכן, בחרתי בכוונה דוברמן כי נשבר לי מהסטיגמה המעצבנת על האמסטפים. למרות שהיה לי נסיון רע עם אחת).

יש גזעים שהם מאוד חשדניים לזרים

ואחד מיהם זה הפילה ברזיליו הם כמו הזאב הצכוסלובקי והרואה הכווכזי זה גזעים שלא בוטחים בכול אדם ותוקפניים לזרים וגם הכנעני כזה

אני מכירה רועה קווקזית

עם אופי מדהים, מאוד מקסימה ונחמדה לכולם. זה הכל תלוי בחינוך..

בבקשה

מתוך The Atlas of dog breeds "The Fila's temperament makes it totally loyal to owner and family and naturally distrustful of strangers. A breeder says :This breed needs a home that understands and needs a dog that will not be friendly with strangers, even those allowed into the home. They should not attack viciously for no reason, but members outside the family should not expect to pet, play, or be friendly with an adult. It is totally fearless in the face of danger. Caution must be taken with visitors, and early socialization is recommended for the pet or show dog. Fila is for "owners with responsebile attitudes, not a macho personality"" זוהי התמצית לגבי אופי הכלב.

mhose2

New member
פילה ברזילרו

זה נכון שבסטנדרד הגזע נדרש מהפילה להיות חשדן כלפיי זרים. דבר ההופך אותו לאחד מכלבי השמירה הטובים שיש. אבל שוב, אין דבר שחינוך טוב וסוציאליזציה לא יפתרו. מהפילות שנתקלתי עד היום אף לא אחד הראה חשדנות קיצונית כלפי אדם. אני מניח שאם הייתי מנסה להכנס לטריטוריה שלהם הם היו מתנהגים אחרת...אך במחשבה שניה איזה גזע עבודה אחר לא היה מתנהג כך...? הפילה נמצא ברשימת הגזעים האסורים לגידול על פי הסעיף הנספח לחוק של פיקוח וגידול על "כלבים מסוכנים". למה הוא ברשימה? משום שהוא הופיע ברשימת הגזעים המסוכנים של אנגליה.העובדה שהפילה ברזילרו אינו קיים כלל באנגליה שלא לומר שמעולם לא דווחה נשיכה אחת של גזע כזה, לא תביך לא את האנגלים וודאי שלא את ישראל כץ.

דומיננטיות והסכנה לבעלים חלשים

מאד דומיננטי ומאד מתחבר ללהקה. מצויין עם חברי המשפחה אבל לא סומך על אחרים. יכול להיות בעייתי אם הבעלים אינו דומיננטי מספיק. עם בעלים דומיננטים הוא יציית ויהיה ממושמע. יש לו מניע טוב להגנה. כלב משטרה טוב. יכול להיות אגרסיבי מדי למשפחות מסוימות. יוצר קשר עין 80% - 90% מהזמן. עירני וחשדן, מסתכל לצדדים ומוכן לתקוף על כל תנועה מאיימת, גם אם הוא רחוק מהבעלים גוף נוקשה. יסתכל ישירות לתוך עיניך, ינסה להפחידך ע"י נעיצת מבט. אם הוא בוגר ולא מאולף כלל בד"כ הוא יגלה אגרסיה לבעלים מתוך דומיננטיות ושליטה טריטוראלית. אם רוצים לגדל כלב מסוג זה בבית חייבים לאלף ולחנך בדקדקנות יתרה וכל הזמן להיות עיקבי. בעלים של כלב כמו הפילה צריך לבטח את עצמו מפני תביעות על תוקפנות. כנל לגבי רועה צ'כי,קווקזי.אלו כלבים מאוד אישיים ודומיננטיים. אשמח לענות לכל שאלה.

למעלה