פילה אמנון

פילה אמנון ../images/Emo19.gif

אף פעם לא הכנתי, קניתי כדי להכין לשבת! (היה חתיך, קרץ לי מהפריזר בסופר ...
) אין לי מושג איך ! כל רעיון מנסיונכם יתקבל בברכה

ה-ל-ו ??

איך הגעתי לדף הבא בלי שאף אחד יעזור לי? נא לשנס מותניים ולהזרים מתכוני דגים

DUKASIT

New member
../images/Emo6.gif אני ראיתי אותך אבל ../images/Emo19.gifים זה לא

הצד החזק שלי.

ETK18

New member
פילה? לא דג שלם? לאמנון אני מכינה

מרינדה של לימון, שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, שום, רוזמרין - מושחת אותו היטב היטב מבפנים ומבחוץ כשהדג שלם, חורצת חריצים ומכניסה גם לתוכם את התיבול. אחרי שעה, שעתיים או יותר במקרר אופה בתנור. פעם עשיתי דיאטה וירדתי 10 ק"ג וזה היה תפריט הצהריים שלי עם סלט ירקות - אמנון או דניס. אמי אוהבת לטגן אמנון וזה אכן מתאים לפילה. קצת קמח, לנער ולטגן בשמן חם. הכי טעים כשאוכלים סמוך לטיגון. אתי

ETK18

New member
לא יודעת על בישול. אפיה של פילה לא

ניסיתי, אבל באפיה של דג שלם יש לי נסיון ויוצא מעולה עם מרינדה טובה לספיגת טעמים. לדעתי אין סיבה שפילה לא יצא טוב באותה מידה. מקסימום את יכולה לאפות בנייר כסף כדי לשמור על הנוזלים. אתי

פילה דג בתנור ברוטב יין ושום

מתכון של בני סיידא שעשיתי כבר כמה פעמים, מוצלח מאד. ראי הערות שלי בסוף. מתבלים את הדגים במלח ופלפל, מניחים בשכבה אחת בתבנית יוצקים מעל את המשרה ושומרים שעה במקרר. משרה: 2 כוסות יין לבן 6 שינים שום כתושות 1/2 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל מחממים תנור ל-200, מפזרים מעל הדגים קוביות חמאה ואופים 20 דקות עד שהדגים מוכנים. הערות שלי: יש המון נוזלים במרינדה ולכן אני מסתפתק בכוס יין אחת בלבד. לא שמה כוס שלמה של פטרוזיליה, אלא רק כמה ענפים. לא מפזרת מעל חמאה, חוסכת קלוריות.

פשוט מאוד - אני מפשירה את הפילטים

ומשרה אותם לעשר דקות בערך במיץ לימון עם מלח. שוטפת אותם ומייבשת קצת. בשקית ניילון מכינה תערובת של כמה כפות קמח ותבלינים לפי הטעם (אני מתבלת במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ותערובת לתיבול דגים). מחממים קצת שמן במחבת, מכניסים לשקית פילט אחד בכל פעם ומטלטלים עד שכל הנתח מצופה בתערובת הקמח והתבלינים. מטגנים בערך דקה וחצי מכל צד. יוצא נהדר עם לימון טרי ליד ותפו"א בתנור.

pirge

New member
אני מכינה דגי מושט שלמים. ויש לי

אחלה מתכון. אולי תקחי ממנו רעיון. מושט מטוגן ברוטב אדום לפני הכל---------מטגנים את המושט כשהוא מצופה בקמח - משני צדדיו עד להשחמה. ומניחים בצד. בינתיים-----........ מכינים בסיר רחב הרבה שום גמבה פרוסה לחתיכות גסות פטרוזיליה טרייה עלים שלמים כוסברה: פפריקה חריפה פפריקה מתוקה מיץ לימון כמון: מלח ופלפל שחור 2 רסק עגבניות קטנים לטגן הכל היטב בשמן, עד שייספגו הטעמים. להניח על הכל את הדגים המטוגנים. למלא במים חמים עד גובה הדגים. טיפה פחות. להשתדל לסדר את הדגים בשכבה אחת בסיר שטוח. לבשל כחצי שעה. מתכון: עצמי

נראה לך שזה ילך עם הפילה, הוא נורא

עדין? עשיתם לי חשק גדול להכין מושטים שלמים (זה מלא עצמות, מה עם הילדים?)

אלהלי

New member
יש את התכון של צחי

של דגים מרוקאים הכנתי השבוע -מ-ד-ה-י-מ-י-ם

למעלה