פילאס פוג וסתםרוח...

מה ה מצב

New member
פילאס פוג וסתםרוח...

היי הרבה זמן לא הייתי כאן... אם מישהו בכלל זוכר שפעם הייתי כאן... לא חשוב. בכל אופן קראתי לא מזמן את הספר מסביב לעולם ב80 יום וחשבתי על זה שבקטע של המסעות פילאס פוג וסתםרוח דומים קצת. חוץ מזה ששניהם מסתובבים ביקום בכל מיני מקומות, פילאס פוג הור גנטלמו אנגלי מכובד מדויק מאד הסדר יום שלו קבוע תמיד (לפי דקות!) ולא עושה שום דבר בלתי צפוי, נראה שהוא נהנה מהחיים השקטים שלו וכל מה שהוא רוצה זה להמשיך לחיות חיים שקטים (גם בסוף המסע זה מה שהוא חוזר לעשות) בקיצור הבחור האחרון בעולם שהייתם חושבים שיסתבך בהרפתקאות. גם סתםרומ הוא כזה-פוחד מכל דבר לא אוהב מסעות וממש לא הגיבור ובכל זאת כל פעם מחדש הוא נקלע לאיזו הרפתקה אחרת למרות שהוא רק רוצה לברוח ממנה... (וזה לכבוד מאה שנה לזול וורן...)

TheBursar

New member
הם ממש לא דומים!

פיליאס לא מפחד מההרפתקאות. הוא יותר כמו הוביט! יודע מה הן ומעדיף לא להתעסק איתן! והוא בחר לצאת להרפתקה של להקיף את העולם ב-80 יום! כל מה שקורה לו זה מבחירות שלו והוא לא מפחד ממה שקורה. לעומתו סתם-רוח הוא פחדן שמסתבך בהרפתקאות בלי לרצות. הוא לא בוחר לצאת להרפתקאןת, הן מודיעות לו שהוא יוצא! הוא מנסה להתחמק מכל דבר!

The Mad Hatter

New member
כל הדיון הזה

על אלפי תגובותיו גרם לי להזכר בסדרה המצוירת ההיא של ערוץ הילדים (נורא, הילדים של ימינו...לא קוראים בכלל, רק יושבים וצופים בטלוויזיה). נו, "פוג זה האיש..נה נה נה", למרות שבסדרה הוא בכלל היה אריה. טוב, לא משנה. בכל מקרה, פוג הוא אמיץ, לא? ככה זה היה בשיר פתיחה. >_<

מה ה מצב

New member
לא הבהרתי את עצמי טוב...

התכוונתי שהן שתי הדמיות שלא הייתם חושבים שיכנסו להרפתקאות... פוג שלא יצא למסע בשביל ההרפתקה אלא כדי להוכיח שהכל בחיים מתוזמן (כמו היום שלו-בדקות) וסתםרוח שפוחד מכל רוח ואני לא זוכרת בדיוק אבל הוא ברח מזוג פרח כי הוא רק נראה לא כמו אחד שמסתבך בצרות. הוא מין בחור שלא מובן איך קורים לו כל הדברים אם הוא בורח מהם...

tmaz

New member
עוד כמה תיירים מזדמנים:

יש קווי דמיון, שנובעים לדעתי בעיקר מהסיטואציה שיצר הסופר בכל מקרה, של אדם שנקלע להרפתקאות די בעל כורחו. הם, אגב, לחלוטין לא היחידים. אפשר להיזכר בעוד כמה: צ'אנס הגנן מ"להיות שם" (הסרט והספר), ארתור דנט ממדריך הטרמפיסט, ג'ון קליז ב"דג ושמו וונדה", ועוד רבים וטובים. בקיצור, זו טכניקה די נפוצה ולטעמי מקסימה.

tmaz

New member
ועוד קליז אחד:

המנהל מ"בקצב השעון". אוי, איך שאני צחקתי.

מ א ג ר ט

New member
ברוכהשבה

אני זוכרת שהיית פה... זה לא היה כזה מזמן. ראיתי שאת בפורום מלחמת הכוכבים (מוהאהאהאהאהאהאהא love of my life) ואני שמחה לראות קשר בין מופרעות אחת לשניה. נחמד לראות אותך.

למעלה