פיירוול מומלץ?

Salem

New member
פיירוול מומלץ?

שמעתי רבים אך לא טובים... ZoneAlarm - חינם אבל זבל אמיתי. McAfee - לא חינם אבל זבל אמיתי. אהבתי את BlackICE וNorton שהיו לא רעים... יש לכם המלצות מיוחדות על משהו חזק וטוב?

kixl0r

New member
FireWalls

Zone Alarm Pro זה לא חינמי.. וזה פיירוואל חזק שמספיק טוב למחשב שלך.. McAfee - גם טוב אבל לא יותר טוב מזון אלארם.. סיכום ----- או שאני אשלח לך את הפיירוואל האומלל שבניתי.. שלא עוזר כמעט בכלום חחח.. או.. שתוריד את הפייר וואל הכי טוב.. נורטון

uzi2

Active member
שתי המלצות

הראשונה, היא לפיירוול החביב עלי: Tiny Personal Firewall (שבקרוב ישודרג תחת השם Kerio עקב פיצול בין חברת Tiny למפתחי הפיירוול הזה): http://www.tinysoftware.com Tiny הוא פיירוול מאוד נקי וקל לקינפוג. האינפורמציה שהוא נותן טובה ואמינה. מצד שני כמו שהוא פשוט לשימוש כך הוא לא אינטואיטיבי (כלומר רצוי לקרוא את המניואל), ואין לו עזרה בתוך התוכנה, אלא רק קובץ עזרה חיצוני. עדיין מדובר בפיירוול חינמי ומעולה, שמזכיר יותר את גירסת הפרו של ZA מבחינת אפשרויותיו, מאשר את הגירסה החינמית של ZA. Tiny גם יחסית תוכנה קלה על המחשב. השניה היא עבור הגירסה החינמית של Sygate. קצת פחות נקי ואלגנטי מ- Tiny, אבל יותר אינטואיטיבי. http://www.sygate.com את הפיירוול של נורטון אני אישית לא אוהב. ההודעות שלו מטעות.

gilad_no

New member
Agnitum Outpost

חינמי עם אופצייה לפלאגינים. אתה יכול להוסיף לו עוד עזרים. כבונוס, אתה מקבל כמה מוכנים כמו חוסם פרסומות (שאני מוצא כיעיל מאוד)

uzi2

Active member
מסכים

לא ראיתי אותו בעבודה, אבל ב- comp.security.firewalls יש עליו דעות טובות מאוד.

antidot

New member
דווקא לא התלהבתי

החזיק אצלי בדיוק יומיים. לדעתי לא מספיק גמיש. אני מודה שלא חפרתי יותר מדי לעומק אבל זה הרושם לאחר יומיים של שימוש אינטנסיבי וניסיון התאמת הגדרות. Antid0t

uzi2

Active member
ועדכון: Kerio Personal Firewall

לפני זמן מה סיימתי לעדכן את TPF ל- KPF. בינתיים עובד טוב. יצאה כבר גירסה רשמית (לא בתא) ל- KPF. גירסה 2.1.2 KPF, או כשמה Kerio Personal Firewall היא השדרוג של Tiny Personal Fireall. לפני זמן מה פרשו מפתחי Tiny מחברת Tiny, והקימו את חברת Kerio. הזכויות לקוד המקור של Tiny, הלכו איתם. מה שאומר של- Kerio יש אפשרות להשתמש בקוד של Tiny. חברת Tiny מורשית להמשיך ולהפיץ את הקוד הנוכחי של Tiny, אבל הגירסה הבאה שלהם תצטרך להכתב מחדש (אלא אם יגיעו להסכם כלשהו עם Kerio). Kerio הוציאו לאחרונה גירסה 2.1.2 רשמית שמזכירה את TPF וגם יודעת לזהות את כל הגדרות החוקים שהגדרתם עבור TPF (כך שאין צורך להגדירם מחדש). יחד עם זאת יש כמה שיפורים ב- KPF. קובץ Help מתוך התוכנה. בדיקת עדכונים. אופציונלי: שהאייקון ב- System Tray ישתנה בהתאם לאופי התקשורת (ביטלתי). ממה שהבנתי, גם הגנה נגד מספר טריקים לעקיפת פיירוול כדוגמת Outbound ו- Tooleaky. (הם ממליצים על הבדיקות הללו באתר שלהם אז אני מניח שעכשיו הם מציעים הגנה). http://www.kerio.com

uzi2

Active member
ודרך אגב

לגבי אלו ששוקלים האם להשאר עם הפיירוול שלהם או לעבור ל- KPF, אני מניח שתוך יום יומיים אתן חוות דעת יותר מפורטת.

gilad_no

New member
ZoneAlarm

אני אישית לא אוהב אותו כ"כ. הוא ראוותני מידי ולדעתי יש בו בעיות של שחרור זיכרון. שמתי לב שלאחר שהוא רץ הרבה זמן הוא גורם לחלונות לקרוס.

antidot

New member
---->

אני מצטרף לuzi2 להמלצתו על Tiny Personall Firewall . התחתי בזמנו מנורטון, אחרי ששבוע נלחמים עם ההודעות השטותיות שלו ומצליחים להשתיקו מתחילים להרגיש שהמפלצת זוללת יותר מדי משאבים. לדעתי הוא כבד ויותר מדי ראוותני. המשכתי ל ZoneAlarm Pro והתאכזבתי. אין את הגמישות של כתיבת חוקים מפורשים כמו בנורטון. כיוון שהתקנתי על 2000 Server נתקלתי בלא מעט בעיות לאחר התקנה (IIS נתקע ודרש קצת חפירות ברג´יסטרי) סרוויסים של SQL תקועים וכו´ - כמובן הרוב לא רלוונטי למחשב ביתי ממוצע, אך עדיין די מעצבן. שוב יש את הראוותנות והקפצת הודעות על כל שטות. היום אני עם Tiny ומבסוט. עושה את עבודתו בשקט. בדיוק 10 דקות לוקח לקנפג אותו, לא קופץ על שטויות ולא זולל משאבים. אישית לא ניסיתי את Sygate אבל אצלנו בחברה רכשו אותו בשביל כ מי שמתחבר דרך VPN (ומדובר בכמות לא קטנה של אנשים ברחבי העולם). כמובן שהחברה עשתה סקר שוק לפני זה. מסקנות תסיק לבד. אני שמעתי רק טובות על המוצר שלהם. Antid0t

antidot

New member
נשאל הרי על חלונות...

ובשביל IPCHAINS או IPTABLES צריך גם קצת לעבוד ולהבין קצת במה שאתה עושה... Antid0t

elllidor889

New member
AtGuard

לפי דעתי הוא FW הכי טוב, פועל על כל מערכות ההפעלה אפשרות להגדרת חוקים ידנית ואוטומטית, ולפי מה שראיתי עוד לא מצאו פירצה אצלו תקנו אותי אם אני טועה...

למעלה