פיטר וחוט הקסמים
מומלץ ומרגש...

פיטר וחוט הקסמים../images/Emo23.gif מומלץ ומרגש...

פיטר היה ילד חביב ועליז , כולם אהבו אותו , משפחתו , מוריו וידידיו . אבל היתה לו חולשה אחת . פיטר לא ידע לחיות ברגע ההווה . הוא לא למד ליהנות מתהליך החיים . כשהוא היה בכיתה הוא רצה לשחק בחוץ . כששיחק בחוץ , הוא היה חולם על חופשת הקיץ , פיטר חלם בהקיץ כל הזמן , ולעולם לא התפנה לחוות את הרגעים המיוחדים שמילאו את ימיו . בוקר אחד טייל פיטר ביער שליד ביתו . הוא התעייף , שכב לנוח על חלקת עשב ונרדם . אחרי כמה דקות של שינה עמוקה שמע מישהו קורא בשמו . פיטר , פיטר , קרא מעליו קול דק . הוא פקח לאט את עיניו וראה אישה מוזרה למראה עומדת לידו . היא נראתה בת יותר ממאה שנים ושערה הלבן כשלג השתלשל מעבר לכתפיה כגדיל צמר . ובידה החרושת קמטים החזיקה כדור קסמים קטן שבמרכזו חור , ומן החור השתלשל חוט זהב ארוך . " פיטר , " אמרה האישה , זהו חוט החיים שלך . אם תמשוך בחוט משיכה קטנה , תעבור שעה בתוך שניות . אם תמשוך קצת יותר יעברו ימים שלמים בתוך דקות . ואם תמשוך בכל הכוח יעברו חודשים , אפילו שנים , בתוך ימים . פיטר התלהב מהגילוי . " אפשר לקבל אותו ?" הוא שאל . האישה הקשישה הושיטה את ידה ומסרה לילד את הכדור וחוט הקסמים . למחרת ישב פיטר בכיתה והרגיש חסר מנוחה ומשועמם . פתאום נזכר בצעצוע החדש . הוא משך קצת בחוט הזהב ומיד מצא את עצמו בבית משחק בגן . כשראה את כוחו של חוט הקסמים , מאס פיטר עד מהרה בחייו כתלמיד בית ספר והשתוקק להיות נער מתבגר , עם כל הריגושים שמביא עמו השלב הזה בחיים . שוב הוציא את הכדור ומשך בחוזקה בחוט הזהב . פתאום היה נער מתבגר שיש לו חברה צעירה ויפה ושמה אליז . אבל פיטר עוד לא היה מרוצה . הוא עדיין לא למד ליהנות מהרגע ולגלות את הפלאים הפשוטים של כל שלב בחייו . הוא רצה להיות מבוגר . שוב הוציא פיטר את הכדור ומשך בחוט , ושנים רבות חלפו ביעף . הוא גילה שהוא נהפך לאדם בגיל העמידה . אליז היתה עכשיו אשתו , והם חיו בבית מלא ילדים . אולם פיטר הבחין בעוד דבר . שערו השחור התחיל להאפיר ואמו הצעירה , שהייתה יקרה כל כך ללבו , היתה עכשיו זקנה ותשושה . אבל עדיין לא היה פיטר מסוגל לחיות בהווה . הוא לא למד להיות כאן ועכשיו . שוב משך בחוט הקסמים וחיכה לשנוי הבא . פיטר מצא את עצמו זקן בן תשעים . שערו הכהה הלבין כשלג . אשתו הצעירה והיפה אליז הזקינה אף היא ונפטרה כמה שנים קודם לכן . ילדיו הנהדרים התבגרו ועזבו את הבית , לחיות חיים משלהם . בפעם הראשונה בחייו הבין פיטר שהוא מעולם לא התפנה לטעום מפלאי החיים . מעולם לא יצא לדיג עם ילדיו או לטיול לאור ירח עם אליז . לעולם לא נטע גן ולא קרא את הספרים הנפלאים שאמו אהבה לקרוא . הוא עבר את חייו בחיפזון , בלי לעצור ולהתבונן בכל מה שטוב לאורך הדרך . הגילוי העציב את פיטר מאוד . הוא החליט לצאת ליער , במקום שנהג לטייל כשהיה ילד , כדי להרגיע את רוחו ולחמם את לבו . כשנכנס ליער הבחין שהעצים הצעירים של ילדותו גדלו והיו לאלונים עבותים . היער כולו צמח והיה לגן עדן של טבע . הוא השתרע על חלקת עשב קטנה ושקע בשינה עמוקה . אחרי רגע שמע מישהו קורא בשמו , פיטר , פיטר , קרא הקול . הוא נשא את מבטו ונדהם כשראה את האישה הקשישה שנתנה לו את הכדור ואת חוט הזהב לפני שנים רבות כל כך . " נהנית מהמתנה המיוחדת שלי ? היא שאלה . פיטר ענה בגילוי לב . " בהתחלה זה היה נחמד , אבל עכשיו אני שונא את זה . כל חיי עברו לנגד עיני ולא היתה לי הזדמנות ליהנות מהם . היו זמנים עצובים וגם זמנים יפים , אבל לא הספקתי ליהנות לא מאלה ולא מאלה . אני מרגיש שאני ריק בתוכי . החמצתי את מתנת החיים " . אתה כפוי תודה , אמרה האישה ובכל זאת אעניק לך משאלה אחת אחרונה . פיטר חשב רגע וענה מיד , אני רוצה לחזור להיות ילד ולחיות את חיי . מיד אחר כך חזר ושקע בשינה עמוקה . שוב פיטר שמע קול קורא בשמו ופקח את עיניו , מי זה יכול להיות הפעם ? התפלא . עיניו אורו כשראה שאמו עומדת ליד מיטתו . היא נראתה צעירה , בריאה וקורנת . פיטר הבין שהאישה המוזרה מהיער מילאה את משאלתו לחזור לחייו הקודמים . " קום כבר , פיטר . אתה ישן יותר מדי . בגלל החלומות תאחר לבית הספר אם לא תקום תקף ומיד . מיותר לומר שהפעם קפץ פיטר ממיטתו והתחיל לחיות כפי שקיווה . מאז חי פיטר חיים מלאים , עשירים בהנאות , שמחות והצלחות , אבל הכל התחיל כשהפסיק להקריב את ההווה למען העתיד והתחיל לחיות כאן ועכשיו . סיפורו של פיטר וחוט הקסמים הוא רק אגדת ילדים . במציאות אף אחד לא מקבל הזדמנות שנייה לחיות את חייו במלואם . היום הזה הוא ההזדמנות להתעורר למתנת החיים . לפני שיהיה מאוחר מדי . הזמן באמת חומק בין האצבעות כמו גרגרי חול זעירים . תן ליום החדש הזה להיות הרגע המכריע של חייך , היום שבו תחליט להתמקד במה שחשוב לך באמת . עשה את הדברים שתמיד רצית לעשות . טפס על ההר שחלמת לטפס עליו , רקוד בגשם או התחל עסק חדש . " הפסק להקריב את האושר שלך למען ההישג . במקום זה למה לא תלמד מהתהליך ? החזר לחיים את הרוח שלך והתחל להקשיב לנפש שלך .

תאבוליי

New member
../images/Emo23.gif אחלה אשה זה ממש מרגש ..

ומגרה אותי לעשות כל מה שרציתי ולא יכולתי או שוויתרתי עליו מאיזשהיא סיבה ..
למרות שעבר הרבה ונשאר מעט
.. אבל לא משנה החשוב שיש לי לב צעיר
והוא יישאר כך
אשה

uoli13

New member
הבעיה שלנו שאנחנו מתחלים

להעריך את משמעות חיינו ..רק בגיל העמידה..וזה ממש עצוב

למעלה