פיטנגו , שאלה על עץ ..

• פותח הנושא isi5
  • פורסם בתאריך

isi5

New member
פיטנגו , שאלה על עץ ..

בכמה נמכרים עצי זית ? איך אני אדע שלא עקרו אותם משדות של חקלאים פלסטינים ? האם לעץ יש ציצת שורשים או שורשים כמו פיקוס ? ניתן לשתול אותו בקרבת קיר ?

פיטנגו4

New member
תשובה

מ50 ש"ח ומעלה עפשר גם ב 20,000 אם אתה מתעקש. המחיר תלוי בגיל העץ איך יודעים שהמקור חוקי? אם קונים במשתלה מכובדת או מבקשים אישור קק"ל שמצורף לעץ. מחיר זול במיוחד מעלה ספקות. לזית שורשים לא אלימים, השורשים מתחת לכל נוף העץ. דמיין שזו תמונת ראי של מה שמעל האדמה. לשתול לפחות מטר מקיר. קוטר העץ (תלוי בזן) 7-10 מטרים. יש זנים גבוהים יותר ונמוכים יותר. בכל מקרה, הוא בפירוש לא מתאים לפאטיו של 3X3 רצוי לא לתקוע עץ שכזה באיזושהי פינה, אלא לתת לו את הבמה המרכזית שהוא ראוי לה, ולשלב אותו בתכנון הכולל של הגן. (ובבבקשה... בלי כדים שבורים על העוקם, תאורה כחולה ושלל צמחיה טרופית ועונתיים כמו בגן אירועים) בעיקרון: בחירת עצים לגינה מתרחשת אחרי(!) תכנון כולל של הגן ולא לפניו... שתף את המתכנן בהתלבטויות שלך.

צמרת1800

New member
מנצל"שת לשאלה נוספת לפיטנגו, ברשותך

בעלי ואני מאוד התלהבנו מעצי דולב. האם זהו עץ שדורש תשומת לב ותנאים מיוחדים (מרחק מהקיר?)? האם הוא מתאים לאדמה חרסיתית (אזור הקריות)? אשמח לכל מידע שיש לך לתרום

פיטנגו4

New member
דולב מזרחי

עץ ענקי, לא מתאים לגינה קטנה. 20 מטר גובה, 10 מטרים קוטר. רגיש מאד לקמחון (מחלה פטריתית) בעיקר באזורים לחים... כמו בקריות. יש זנים קצת יותר עמידים לקמחון. עץ של גדות נחלים ולכן דורש כמות מים גדולה. מתאים לקרקע גירית אבל לא מלוחה. לא לשתול צמוד לקיר שום עץ, ובטח לא עץ כזה גדול. לפחות 2 מטרים מרחק ורצוי יותר, בעיקר אם זה קיר תמך. סיבה נוספת לא לשתול דולב צמוד לגדר: הוא מדהים ביופיו בשלכת, עלי הדולב מכסים רדיוס גדול בשכבה עברה של עלים. אבל, יש אנשים שמתייחסים לעלים כ"לכלוך"... יש להזהר משכנים שלא יהיו מוכנים לקבל כמות גדולה של עלים אצלם...

צמרת1800

New member
תודה על התשובה

לא היה לי מושג שהוא מגיע לכאלה גדלים...
אכן עץ מדהים ביופיו.

צימעס

New member
מה עם מים? הוא גדל על נחלים,

באין זה אומר שהאו זקוק להרבה מים? האם גם עם השקיה מצומצמת הוא יגיע לכאלה גדלים?

פיטנגו4

New member
כתבתי בשורה 3

שהוא עץ של גדול נחלים האמת שהוא צריך הרבה פחות מים מערבת בבל (בוכיה) ולבוגר לגמרי אפשר להפחית את כמויות המים ל4 פעמים בקיץ בלבד. יש עוד מינים, בינהם דולב מקסיקני : גם הוא ענקי, יותר יפה (לטעמי), יותר חסכן, יותר עמיד לקמחון, אבל קשה מאד להשיגו במשתלות.. לא ברור לי למה לצמצם כמויות מים לעץ ענק שזקוק להרבה מים על מנת להקטין אותו. סביר להניח שהוא יסבול ולא יראה טוב, הגישה שלי היא אקולוגית: לכל צמח המקום שלו. לא יוצרים בעיות סתם כי אז נצטרך לטפל בהן. אז אם רוצים עץ קטן יותר או חסכוני במים, אולי פשוט נשתול עץ אחר, חלופי ??

פיטנגו4

New member
פורום גינון

שאלות על עצים מקומן בפורומי גינון. יש בתפוז פורום גינון - פורום של קהילת חובבים, מאד פעיל ושוקק. אני אישית מעדיפה את פורום גינון ב YNET - תשובות הרבה יותר מקצועיות והרבה יותר אחראיות, חלקן ממקצוענים בתחום. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-888-18021,00.html בעיקרון -לדעתי לא נכון לבחור עצים בפורומים אלא עם מתכנן הגינה.

isi5

New member
תודה . עדיין כ"כ רחוקים מזה ...

אבל הפנטזיות בעיצומן ....

פיטנגו4

New member
אם יש כבר תוכניות לבית

אז אתם לא רחוקים מזה. זה בדיוק הזמן לשלב יועץ נוף, ובהחלט לא רק אחרי קבלת המפתח. כמובן שבחירת צמחים מתבצעת ממש בסוף
, אבל לא כל שאר התכנון. כתבתי על כך כבר עשרות פעמים בפורום.

למעלה